.

Mamselamsen

måndag, november 30, 2009

En jädrans intressant blogg det här.

sök
Nu ska jag gå och lägga mig och filura lite på att jag är en porrdrottning med nakna bröst... som har stifttänder och spelar bästa julmusiken, medan jag binder en krans av konstgjorda granslingor... samtidigt som jag uttalar mig initierat om Nicosias kyrkomöte.

Over and out/Mamselamsen, med en blogg för alla.

Uppdatering Camillas tänder.

Ni vet ju att de i lördags började om helt... med hennes fyra framtänder... efter felbehandlingar och misshandel i över ett år. Idag fick hon akut åka dit igen... tandköttet som hade lasrats ner... hade vuxit till sig så mycket att det inte fick plats ovanför de provisoriska tänder hon har nu... och det hade blivit inflammerat. Så... sprutor... och bort med tänderna... igen! Slipa ner dem... och sen fick hon någon konstig salva med sig hem, som hon ska smeta på tandköttet.

Den här ungen har gått med konstant smärta i munnen i ett års tid... så jävlig att hon de senaste dagarna knappt har orkat att ta sig ur sängen.

När hon är klar... om hon blir klar, ska vi diskutera hur fasen hon ska gå vidare med detta... för att betala... finns inte! Om jag fick bestämma... skulle hon få varenda krona tillbaka... och en sjuhelvetes ursäkt. Funkar inte det... finns ju alltid media... hon har ju en del kontakter på Aftonbladet.

Att anmäla tror jag inte skulle ha så stor effekt... de har redan så många anmälningar på halsen. Och i och med att jag har skrivit det, kan nog många redan nu räkna ut vilken klinik det är.

Det enda jag vill är att min dotter någon gång ska få bli smärtfri och återfå livsgnistan.

Over and out/Mamselamsen

Min man har juldekorerat sitt fönster.

Liten epilepsivaring utfärdas.


Over and out/Mamselamsen

Ska inte.... ska inte... säga det... ska inte säga "Vad var det jag sa"

Who:s experter är betalda av läkemedelsföretag!

Men nä... jag ska inte säga...

VAD VAR DET JAG SKREV OM FÖR NÅGRA MÅNADER SEDAN?

Men nä... jag ska inte säga det... för nu ska jag dricka kaffe och äta köttbullemacka... fundera lite på Einstein igen.

”A foolish faith in authority is the worst enemy of thruth.“
- Albert Einstein, letter to a friend, 1901

Over and out/Mamselamsen, ovaccinerad

Skiter i Kalmar idag.

Tar det imorgon istället... har för mycket här att göra.
Kändes bra, att ta det beslutet... och inte stressa iväg som en idiot.
Jag gör det som måstes... och sen... ska jag fixa till.... typ... två kilo julköttbullar.

Inget i världen är som Mammas köttbullar. (Säger hon som gör dem.)
Köttbullar2

Over and out/Mamselamsen

En alldeles ovanligt sen pubertet!

Finne Liten
Nu är den övermålad... och jag är lika vacker som förut.

Over and out/Mamselamsen

Startskottet går idag.

Operation julklappar!

Jag har i princip allt klart för mig... och nu ska de bara fixas hem hit. Vissa bärs hem av mig och andra bärs hem av "postgubben".

Jag har fjorton dagar på mig, för till Lucia ska alla planerade julklappar ligga i en liten hög här hemma... fix klara... och sen kan jag bara ta det lugnt och njuta av den kommande julen. Fixa lite, baka lite, trilla köttbullar och dekorera mera!
Deg
Stephan ska fortsätta med utomhusdekorationerna idag... det blev ju inte riktigt klart igår. På tisdag, när vi har rena fönster, ska alla Adventsdekorationerna upp. Himmel.... vårt hem har aldrig att ha varit "kitchigare" än det kommer att bli i år. Om folk som går förbi tycker att det är mycket i fönsterna redan... borde ta en runda om några dagar. Hahaha... tornfönstret säger jag bara... TACKY!

Nä, nu ska jag göra mig i ordning innan det bär av till storstaden Kalmar.

Over and out/Mamselamsen


söndag, november 29, 2009

Stänger av datorn nu...

... verkar ju ändå inte komma längre.
slut

Over and out/Mamselamsen

Kvällens webbfoto.

egopic.jpg1
Ingen telefon... dock kaffe. Samma tröja som igår... samma soffa som igår... samma stakar som igår. Men som sagt... kaffemugg.

Chic!

Over and out/Mamselamsen

Julmarknad avklarad.

Det tog en kvart... jag menar, vi snackar Nybro! Sen stod vi och tittade en stund på Luciakandidaterna... som var uppradade i en trappa så att alla skulle kunna se dem rejält... och sedan bedöma dem. Kändes inte jättelångt från boskapsbedömning... fast de här tjejena testades inte om hur bra de sprang.... inte heller undersökte vi tänderna på dem. Stackars tjejer, jag såg hur generade de var.

Seeeen.... gick vi till en restaurang på torget... en som vi gett ovationer om förut. Dock inte idag, när de serverade något som kallades Julbuffé. Riktigt läskigt! Det enda som var tillagat var de kokta äggen. Resten var färdigmat... bara att dra av plasten/locken... och så ut på bordet. Rödbetssalladen serverades ur sin plastburk.... rödkålen var iskall... prinskorvarna var som skinnfria och mycket korta grillkorvar... köttbullarna (helfabrikat) smakade frikadeller... potatisen från burk. Skinkan, laxen, salamin, osten... färdigskivat.

Vi fick be dem tända lite lampor, för att vi överhuvud taget skulle se... hela bufféområdet var beckmörkt. Julmusiken var på typ 135 Db... inga bestick till det småvarma... och ingen Jansson och inget vörtbröd!

Och sist men inte minst... inte den minsta lilla antydan till juldekorationer... inte ens en liten elljusstake.

Denna restaurangen kommer att servera julbord under december... och är en sak som är säker, så är det... dit går vi inte!

Riktigt, riktigt negativa var vi när vi gick hem... vi ville inte ens ha Risalamaltan efter maten... vi vågade helt enkelt inte.

Så från att vi gett dem ovationer, sjönk de ner till allra lägsta läge. Skit rent ut... och det berättade vi för servitören... när han kom och frågade om det smakade bra.

Jag lovar här och nu... om det blir så att Stephan och jag blir med restaurang igen och kommer att servera julmat... då kan Ni förvänta Er en kolossalt juldekorerad lokal... mjuk julmusik... och framför allt... det mesta av maten ska vara hemlagad... ja, inte korvarna förståss. Jag vet att det kommer att bli så... för så har vi ju alltid gjort förut,

Over and out/Mamselamsen, småputt på amatörer inom restaurangbranschen.



Uppdaterad.

Stephan är skitdålig i magen... jag är bara blurrig.

Någon har haft väldigt roligt i natt.

Jag hörde det... men orkade inte gå upp.
Fattas
Och nu... puts väck. Jag tror att någon har ätit upp den och kommer att prestera guldiga högar imorgon.

Och för att Ni inte ska missuppfatta... det är inte Stephan.

Over and out/Mamselamsen

Och till sist... innan jag drar igång här.

Många, många är de gånger då jag ifrågasatt det ena och det andra som sker i samhället... allt från handkrämer till klimatförändring. Det fanns en vis man som skrev till en annan.

”A foolish faith in authority is the worst enemy of thruth.“
- Albert Einstein, letter to a friend, 1901

Glöm aldrig det.

Over and out/Mamselamsen

Som en liten historieresa.

När man kollar på räknaren hur folk har hittat till ens blogg.
Statistik
Jag minns en gång när någon hade googlat på "död gris i kyl".... och hamnat hos mig. Finns bara ett uttryck för det. "Saliga är Guds vägar".

Over and out/Mamselamsen

Lena händer.

Nu skrivs det massor om hur man ska få lena händer... och skitdyrt är det mesta som rekommenderas i Expressen. Och sedan avslutas artikeln med att man inte ska använda mineraloljor, som kommer ur råolja... utan använda naturliga grejor som tillför näring. Då ställer jag mig frågorna...

1. Råolja, är inte det naturligt? Hade inte en aning om att det tillverkades i något laboratorium.

2. Att tillföra näring... alltså att lägga det ovanpå huden... för krämer går i princip inte längre ner. Kan man då inte lägga ett par fläskkotletter och ett par tomatskivor på händerna? Där kan man snacka om näring.

Jag har provat flera av de krämer som hon skriver om... och nä, de var inget bra. Det finns bara en riktigt bra handkräm. Denna!

H
Hemskans osexig och olyxig... men den är bra. Händerna bli sammetslena på två minuter. Funkar askalas på fötterna också.... för att inte tala om på hästar. Räcker i en evighet gör den också.

Over and out/Mamselamsen, antitant


BTW. Den är superb till alla Er som har bakteriefobi också.... krämen är nämligen antiseptisk. Den är faktiskt som ett litet Kinderägg... tre överraskningar i en. Len hud, antiseptisk, och luktar fräscht av mentol.

Jösses, denna tuben måste vara Guds gåva till människan.

Idag ska det ske!

Tjockjackan ska på och alla slingor, nät, renar, granar, tomtar och jultåg ska ner från vinden. Fast visst... det kommer ju inte att bli som på videon. Bor man i Nybro, måste man se till att alla utedekorationer sitter högt... utom räckhåll för alla vandaler. Tyvärr har vi dåliga erfarenheter av det, sedan vi bodde i villa... då folk smög fram på natten och klippte kablar. Så 3-4 meter upp kommer de lägsta grejorna att sitta. Vi hade gärna dekorerat hela huset... men det går ju inte. Fast kanske inte som på videon alltså. Jag fattar inte folk som har enorm förkärlek för blinkande lampor.


Så nu väntar jag på att "Pysselmannen" ska vakna. Kaffe finns klart... och sedan är det bara att köra igång. Enligt plan ska fasaden mot järnvägstationen bada i ljus framåt kvällen... och jag har en genomfrusen man. Fast jag har laddat upp med glögg till honom... Saturnus!

Over and out/Mamselamsen

lördag, november 28, 2009

Kors, jag hittade min webkamera.

Bild
I telefon... förståss!

Jösses, nu kan jag lägga ut sådana där vackra kort med dagens outfit och dagens makeup.... som de riktiga modebloggarna. "Hallelulijaaaaaa"... vad lyckliga alla kommer att bli!

Over and out/Mamselamsen

Lämnar cyberrymden... men ger Er lite att klura på.

Kattor

Over and out/Mamselamsen

Underbart!

Igår låg vi i varsin soffa för att kolla på Idol. Plötsligt hör jag hur Stephan börjar dra timmerstockar... rejält! Och jag... som vanligt: "Stephan, du snarkar... sluta!" Och det vanliga svaret: "Nä, det gör jag inte."

Det var tyst en stund... och så börjar det igen... men jag sa inget... det är ju liksom inte lönt... "för han snarkar ju inte". När han snarkar som värst... rycker han till och nästan ramlar ur soffan: "Vad f*n var det?"

Jo, det var liksom han själv.

Säger bara en sak....min man snarkar!

snark
Over and out/Mamselamsen

Min mus är död

Jag har klappat på den... jag har bytt batterier... jag har "juckat" på kontakterna... jag har pratat snällt...

... men den är och förblir död.

Frid över dess minne.

Nu får jag sitta och fibbla med den lilla "petrutan" på min bärbara dator och få ont i händerna framåt kvällen.

Over and out/Mamselamsen


Uppdaterad
Efter att ha stängt av datorn... brutalt... och slitit ur alla sladdar... typ, tagit bort alla livsuppehållande funktioner.. återuppstod den igen.

Tror det kallas reinkarnation.

Jag vet vem som kommer att vinna Idol.

Nästa vecka åker den långhåriga killen ut... och kvar blir en kille och en tjej.... och i och med att det... typ... bara är småtjejer som ringer in, så kommer killen... vad han nu heter... att vinna.
Juryn och skivbolag blir skitglada.... där har de ett perfekt objekt att forma... han kommer nog att bli en ny Darin... fast bättre och mindre smörigare.

Så... iväg med Er och "betta"... för det kan man säkert någonstans.

Jag sörjer tjejen med rastaflätorna... ett proffs. Men det var nog bra för henne att hon åkte nu... för tänk Er henne i en vinnarballad... Uuuu! Och erfarenheten säger ju att det brukar gå bättre för de som inte vinner. Tänker på Chris Daughtry och Amanda Jensen.

Over and out/Mamselamsen

fredag, november 27, 2009

Nu har vi tänt på.

Jag gick runt här och tyckte att det hade börjat mörkna.... liiiiiite. (Kan möjligtvis bero på de skitiga fönsterna.) Men nu är det gjort!
Tänt var det här.
Allt ute får vänta ett par dagar... Stephan har varken lust eller tid. Det hjälpte inte ens att locka honom med varm glögg på bricka.

Over and out/Mamselamsen

Fredag!

... och vi har fortfarande inte kommit på vad jag ska skapa i köket ikväll.

Förslag någon.

Over and out/Mamselamsen

Det är mörkt i Guds hus!

Adventsljusstake
Men ikväll tänds det upp! Fredagkväll före första Advent är OK att tända upp. Igår var det så himla mörkt i huset... alla lampor borttagna och det stod släckta ljusstakar i varje fönster. Men som sagt... ikväll smäller det.

Vi har inte Adventspyntat fullt ut... gör inte det förrän på tisdag... efter att fönsterputsarna har varit här. Och om Ni tittar på bilden, så ser Ni att fönsterna verkligen behöver putsas. Vi har inte gjort det på fyra år... då vi båda är skiträdda att hänga i krokig arm på tredjevåningen... samt att det är väldigt knepigt att putsa treluftsfönster på utsidan... särskilt ett av dem. Inte begriper jag heller hur fönsterputsarna ska bära sig åt för att putsa tornfönsterna på utsidan... men det å andra sidan är ju inte mitt problem.

Lyx med fönsterputsning... och gör man det var fjärde år... känns det extravagant... och konstigt. Allt utanför, kommer ju huxflux att bli så himla klart och skarpt.

Over and out/Mamselamsen


Får se om utebelysningarna hinner bli klara. Stephan har tusen ursäkter för att komma undan. Nyss kom han och muttrade om att det blåser för jäkligt ute. Men jag får väl klappa lite på honom och locka med skållhet glögg var tjugonde minut.... det brukar funka.

torsdag, november 26, 2009

Dagen idag.

började bra.... fick en liten sänka efter ett samtal från Mr Omständig... skakade av mig. Millan ringde... lite låg... men så började vi prata skit om folk.... jädrar, vi började hetsa upp oss... och all energi återkom. Jag lever på det fortfarande... kolossala hemligheter vet jag... och skulle vi prata om dem utanför familjen... skulle en viss liten familjs finrosa bubbla krackelera och rasa totalt. (Här hade jag velat lägga ut en länk till en blogg som många av Er känner till, men låter bli.) Men som sagt... vi snackar aldrig utanför familjen... trots att det handlar om grejor... "den som alltid sist får veta".

Därefter kom ännu ett telefonsamtal... som fick oss på ännu bättre humör.... så himla bra att Stephan kom med ett glas vin till mig.... och här är jag nu. I soffan med datorn på magen... och ett glas vin på bordet bredvid.

Jaa.... faktiskt slutade den här dagen riktigt bra... fast den inte ens är slut.

Over and out/Mamselamsen

Så där.... nu har jag "spytt av mig".

Känns bra.... nu ska kläderna på... ska upp och rota igenom vinden efter resten av Adventsgrejorna. De kan vara precis var som helst, eftersom vi bara ställde upp julgrejorna "lite var det gick" förra året.

Men med pannlampa och ett gott humör går det nog galant.

Over and out/Mamselamsen

Den här dagen börjar inte bra.

Läser om att RIA inte får ha kvar sin container vid "återvinningen" här i Nybro.... där folk har kunnat lämna av bra grejor, som därefter säljs i RIA:s affär här i Nybro. Nu är det i princip bestämt att sådan inlämning endast ska göras på återvinningen i Kalmar och containern här ska bort. Hur tänkte de nu? Det är tre mil till Kalmar!

Det skrivs att grovsorteringen på återvinningen här i Nybban har gjorts av personalen. Det hade jag ingen aning om... för varje gång jag har varit där, har jag och alla andra som är där samtidigt som jag, sorterat på egen hand.

RIA är en fantastisk organisation, där överskottet går till människor i svår situation. En organisation där de kyrkliga samfunden har gått samman för en sak: "Människan i centrum." Jag är inget fan av religion/er... men de gör ett jättearbete... och många gånger har jag lämnat av grejor i deras container... och väldigt ofta handlar jag på RIA.
Ria
Man kan visserligen lämna sina grejor direkt till RIA, men eftersom människan är av naturen lat, tror jag att väldigt mycket kommer att kastas när människor är på återvinningen... och de inte hittar containern.

Max Weber skördar stora lagrar nu.

Over and out/Mamselamsen

..........................................................

Länk till en Nybroits unika musikblogg. HÄR!

Någon har dött... hurra vi har fått nya kunskaper.

Nu är det en person som anses ha dött av vaccinet mot Svininfluensan Mannen hade precis varit med om en hjärttransplantation. Vaccin har rekommenderats på Läkemedelsverkets hemsida... att sådana personer skulle vaccinera sig. Nu vet jag inte förståss om det fanns andra bakomliggande orsaker till hans död, dock reagerar jag över Ingemar Perssons ord:

"Det går inte att säga att det var fel att vaccinera honom. Vi skriver ju till exempel fortfarande på vår hemsida att människor som genomgått hjärttransplantationer tillhör högriskgruppen och bör vaccinera sig. Men vi har fått ny kunskap som vi kan lära oss av."

Men så bra då. Ni rekommenderar vaccinationer... och nu när någon dött, så känns det som att han bara rycker på axlarna och tycker att det var bra att de fick lite ny kunskap inom området.

För helsike.... en människa har dött... en kär och älskad människa... en som precis har fått en andra chans i livet. Ett litet beklagande, hade faktiskt inte gjort ont Herr Persson.... trots att du är "skitglad" över din nya kunskap.

Och som sagt.... jag kommer fortfarande inte att vaccinera mig.

Over and out/Mamselamsen

...................................................................

Och så länken till den nya musiken

Tjatigt? Kanske, men det har blivit en vana nu.

onsdag, november 25, 2009

Dåligt humör smittar av sig.

Jessica igår, Camilla idag... och så jag. Idag sprakar irritationsblixtar omkring mig.... rejält!

Jag har ju skrivit förut om att vi har att göra med en mycket omständig människa... så omständig, så ingen skulle tro att det var sant.

Vill skrika mitt eviga måtto i örat på honom.

"Man kan göra saker enkelt och så kan man göra saker svårt!"

Nu stänger jag av datorn för idag... annars är risken uppenbar att jag skriver något riktigt dumt och elakt.

Spott och fräs!

Over and out/Mamselamsen

Jag är inte HELT omedveten.

ICQ
Hahahahaaaaaa..... men nu ska jag ta en paus i det hela.... kanske.... eventuellt. Fast risken/chansen är nog väldigt liten.

Over and out/Mamselamsen

Baggestackarn... ett inlägg som urartar till ett rent promotorsjippo..

Det är inte utan att jag tittar på Idol... nu när det börjar dra ihop sig. Och jag hoppas verkligen att Anders Bagge är tillbaka i rutan på fredag... att han har repat sig från influensan Idol är inget bra Idol utan honom... han ger bra och konstruktiv kritik, utan att göra drama av det. Och som gammal käring tycker jag att han är som en liten söt Nallebjörn. (Jösses, dessa galna gamla käringar)

Millan och jag diskuterar ofta Idol över telefon.... och hon säger att om hon någonsin fick chansen, är Bagge den hon allra helst skulle vilja jobba med.

Så herr Bagge... ligger du i sjuksängen och läser om dig själv och vad alla bloggare skriver om... kolla

HÄR! (länk)

Hon sjunger för dig! (Trots att du dissade henne förra året.)
Camilla Gervide regn
Ja, ett rent promotionjippo för Camilla blev det här inlägget. Men vá fasen... jag måste ju vinna vadslagningen... och jag har inte många dagar på mig. "I krig och kärlek är allt tillåtet".

Over and out/Mamselamsen, fullkomligt från vettet

Nu är jag på G.

Stakarna är kollade och klara. Det gick onaturligt fort. Alla funkade, utom en... och den har åkt i soporna... den dj**lades även förra året. Så en sak är klar... ingen har tydligen gått och sparkat på ljusstakarna på vinden i somras. Alla funkade... och nu står jag här med femtioelva stycken extralampor.
Stakar
Hittade förresten att par eljusstakar till på vinden, efter att denna bilden togs. Konstigt hur ljusstakar kan hamna bland lådor med skor och handväskor.

To-do-listan idag.
-Leta reda på resten av Adventsgrejorna. Men det ska väl inte vara några problem, efter som vi har en sådan fantastisk och fenomenalisk ordning där uppe.
Vinden2

Vinden1
Jag tror det kallas bokstavsordning.... men jag kan ha fel.

Over and out/Mamselamsen
.................................................................................................

Inget inlägg utan länken med stort L.

Mina älskade Pantertanter.

Siwan-Lill-Babs-Ann-Louise. Iallafall Siwan. När man vill sjunga och gapa i bilen eller är hemma i köket, är massor av hennes låtar att rekommendera.... "Flickor bak i bilen", "Tunna skivor"... för att inte snacla om "Bergsprängartango". Så jupp, en samlingsskiva med Siwan står med på min önskelista till jul.

De "dissar" Idol.... och jag kan till viss del förstå dem. Unga människor som blir kapade vid fotknölarna är smärtsamt att se (det är därför jag aldrig tittar på de första uttagningarna).... och det vill till att de har någon som står i kulisserna och fångar upp dem. Och likaså att många av dem tror att de är stjärnor... hur många kommer vi egentligen ihåg från de andra säsongerna?

Att vara med i Idol... då krävs ett stort nätverk av uppfångare och är man bra, då krävs kontakter in i branschen.... och att man är ofattbart hårdhudad... och är bra på att slicka r*v. Det är en hård bransch... den hårdaste av alla.

Over and out/Mamselamsen
.................................................................... ...................................

Och som av en händelse, länkar jag till en som inte kom med förra säsongen. De tyckte ju att hon var för country. Men om du kommer hit som ny läsare, kan du ju alltid trycka på länken... hon uppträder nämligen på sin blogg.... med sin egna musik och ibland är det lite covers. Hon är bra, men inget för Idol.

HÄR!

Igår kväll la hon upp fruktansvärda foton på sig själv.... här grönögd.
Camilla grönögd

tisdag, november 24, 2009

De snackar eget pensionsparande på Förkväll på TV.

GÅ INTE PÅ DET!

För alla oss som inte har marginalskatt, är det en ren förlustaffär.

Du får dra av ditt pensionssparande nu... i deklarationen... och betala skatt på det när du är pensionär. Alltså plus-minus-noll.

Under alla dessa år fram till pensionen plockar banken en avgift varje år, beroende på hur mycket pengar du har sparat... och just den avgiften är du blåst på.

SPARA SJÄLV!

Läs även här om Ni inte tror mig: http://telerymd.org/~nord/valbestallda-man-tjanar-inte-heller-pa-pensionssparandet

Over and out/Mamselamsen

Uppdaterad.
Förstår inte att jag kunde glömma länken igår. Den här alltså.
Det måste vara åldern.

Etiketter:

Guess what?

En länkning .... till en ny uppdatering. "Take your cat and leave my sweater"... låtens absolut bästa "line".

Nu blev Ni allt jätteförvånade va? Jag menar... länkning till Camilla sker ju inte varje dag. Hahaha...
hj
Snodde bilden
Over and out/Mamselamsen

Etiketter:

Ibland kan vissa bara bli för mycket....

.... det spelar ingen roll vad man säger.... om man överhuvud taget får en chans att öppna munnen.... vilket man inte får.

Nu har jag flytt undan till ett annat rum... och sitter och här fulbloggar istället.

Hör mässandet i rummet bredvid... ovationer och hyllningar till allt vad droger heter.

Stackars Stephan, som måste sitta kvar!

Blod är inte tjockare än vatten.

Over and out/Mamselamsen.

Jag och min förkärlek för annorlunda människor.

Vi i Nybro har en alldeles egen James Bond.... med ett alldeles egna James Bondmuseum. Han är en sådan där "galen" person som jag gillar.... han kör sin grej.... that´s it!

Och nu ska han dansa!






Ja... lite udda och annorlunda människor... is the shit.

Over and out/Mamselamsen


Åsså ännu en udda person från Nybro.... HÄR!

Moaaahahaaaa....

Inte jätteovanligt tydligen.

Läser i Barometern om mannen som körde åt fel håll i en rondell. Det visade sig att han hade en hel del promille i blodet och tydligen var körkortslös.

Då kommer jag att tänka på när vi mötte en mycket gammal dam här i Nybban, i rondellen mot Kalmar. Hon skulle förmodligen till ÖoB... för hur glad som helst körde hon till vänster i rondellen.... det var ju liksom närmast. Vi hann stanna.... och hon körde vidare... precis lika glad. Och jag tror att hon än idag inte har en aning om vilken total trafikkatastrof hon var.

Idag skrattar vi åt hennes glada min... och att vi hann stanna... men det kunde ju faktiskt ha blivit en rejäl smäll.

Over and out/Mamselamsen



Åsså länkningen.... förståss. Gå absolut inte in där om du inte gillar musik. HÄR!

måndag, november 23, 2009

Har fått lite skit bland kommentarerna förut....

... när jag skrivit om att man inte ska hålla sig kliniskt ren och inte ha det kliniskt rent hemma. Jag tycker att att denna maniska användning av handsprit är skitlöjlig. Jag städar badrummen här hemma utan gummihandskar. Jag kan t.o.m. använda samma strumpor i två dagar. Och förmodligen det värsta av allt... jag duschar inte varje dag. Nä, det värsta är nog att jag ibland inte tvättar händerna när jag har kissat.... för det är ju inte precis så att jag geggar runt med händerna i de nedre regionerna när jag torkar mig... man har väl minst sex lager papper mellan mufflan och händerna.

Minns att det kom sura kommetarer om det... att jag i princip var ett äckelpäckel.

Jag länkar härmed till Expressen... läs... och kom sen aldrig och säg att jag är äcklig... jag är dj**ligt hälsosam... och har ett immunförsvar som inte går av för hackor. Minns inte när jag var sjuk eller förkyld sist.... måste vara flera år sedan (Peppar, peppar)

Så pilutta dig/Er!
B
Och förresten... jag tänker inte vaccinera mig mot Svininfluensan... fast det visste Ni väl redan. Har aldrig haft influensa/maginfluensa/vinterkräksjuka i hela mitt liv, så jag räknar med att slippa undan denna gången också... och skulle jag inte göra det... tja, då klarar jag nog det med.

Over and out/Mamselamsen, liten men kaxig

Och glöm inte det här!

Uppdatering.

Gissa var?

Här förståss ... var annars.

En gammal goding från min blogg i julas... och sen har hon lagt ut den allra allra först låten hon skrev.... om vi bortser från den fenomenaliska låten hon skrev när hon var 5-6 år.... då hon tog namnen på mina parfymflaskor och gjorde en låt av.

Over and out/Mamselamsen

Etiketter:

Jag kan inte mer än skratta åt det.

Men så tillhör jag de konstiga typerna som aldrig skulle få för sig att över huvud taget ringa betalsamtal till något TV-program

Och särskilt inte till Postkodlotteriet. En ideell organisation som lägger "hälften" av pengarna på porto. Verkar det som iallafall.
Postkod
Jag har aldrig varit med i Postkodlotteriet.... men likt fördömt ramlar det ner post från dem var och varannan månad... och till min man... och det är ju inte precis försändelser under 20 gram. Så varje gång det kommer något här, bör det ha kostat typ 12*2... alltså 24 kronor. Detta händer... låt säga, 6 gånger om året... det blir alltså 144 kronor i porto... bara till detta hushållet! Resten kan Ni ju räkna ut själva.

För inte är det väl så att Postkodlotteriet skickar gratis?

Och när Ni ändå är här.... klicka vidare och få Er lite musik till livs... det kan Ni behöva... musik som Ni aldrig hört förut.
H Ä R !

Over and out/Mamselamsen

Så hemskt!

Läser om dödsolycka i Arvidsjaur... och nyss ringde syrran och var helt skärrad. Precis utanför där hon bor, hände också en dödsolycka nu på morgonen.

För fasen människor. Håll hastigheten och håll avstånden. Prata inte i mobil eller bättra på makeupen.

Jag vill att alla ska komma fram "safe".

Over and out/Mamselamsen



BTW. Sveriges mest unika musikblogg hittar Ni... HÄR Musik som Ni aldrig hört förut!

Måndag

Nu är det legalt att plocka ner Adventsgrejorna från vinden. Mycket som ska diskas och fejas. För att inte tala om alla elljusstakar, vars lampor på något förunderligt sätt har dött sedan förra julen. Någon måste gått runt där uppe under sommarhalvåret och sparkat på alla lådor, för när jag satte upp ljusstakarna funkade dem.

Så efter alla måsten... är det julförberedelser som äntligen väntar.

Och på fredag kväll... tänds det upp.... ute och inne.
belysning2
Ett måste idag.... få iväg en önskelista till Jessica och Camilla.... det har tjatats om den i flera veckor nu.

Over and out/Mamselamsen

söndag, november 22, 2009

Stephan och jag planerar ju att sälja av det mesta av våra möbler när vi flyttar.

Men genast dök det upp tankar om vår framtida inredning.

Säng måste man ju ha. Undrar om den finns i extra mjuk?
säng

Och en mysig TV-soffa att gosa runt i. Passar så fantastiskt fint till vår guldiga kuddar från Thailand.
Soffa

En schysst fåtölj, där Stephan kan sjunka ner. Han är inte så mycket för soffor.
Fårstol

Och så sist men inte minst, behöver vi ett par rekorderliga bokhyllor. Och just de här känns väldigt Svanenmärkta och Rättvisemärkta... inte en barnarbetare så långt ögat kan skåda.
Bokhylla
Fast först måste jag nog snacka lite med Stephan... innan jag klickar hem dem.

Over and out/Mamselamsen

Det var då en fördömd tur.

IC
Klockan är bara halv tio och jag vet redan nu att jag behöver inte gnaga i mig en massa segt guldläder.

Där fick DU!

Over and out/Mamselamsen

Mode går överstyr,

Som det en gång gjorde i Japan.

skor1

skor2
Talesättet "Vill man vara fin, får man lida pin"... kommer nog från detta misshandlande av kvinnors fötter, bara för att de skulle vara små... pyttesmå.
Over and out/Mamselamsen

Ibland hittar man bloggar som man bara skulle vilja krama.

Det är inte ofta jag hittar bloggar som jag går in på flera gånger om dagen... men här gör jag det. Hon verkar så fin den här unga tjejen... så stark och insiktsfull... fast hon inte alltid känner sig så.

Emma Skogmyr

Skogmyr

Det är sådana här bloggar som unga tjejer borde läsa och inte... tja, Ni vet.

Tänk om man hade varit så klok när man var nitton år, då hade man kanske sluppit mycket skit. Men å andra sidan... det är ju den skiten som gjort mig till den jag är... på gott och ont. (Här skulle jag ha satt en smajli... men jag har ju slutat med det... juh)

Over and out/Mamselamsen

Hybrisen slår till...

.... jag klappar mig på axeln och försöker motstå lusten att säga "Vad var det jag sa?"... men misslyckas.

"Vad var det jag sa!"

Läs HÄR!

Over and out/Mamselamsen


Och så den sedvanliga länkningen till Sveriges mest UNIKA musikblogg. Lyssna och njut!

Om någon undrar varför min blogg blivit lite konstig....

.... typ ännu mer än vanligt och att jag skriver lite här och där på Internet... finns det en anledning.

Jag har nämligen slagit vad med Millan om att innan november är slut, ska hon ha minst tusen läsare om dagen på sin musikblogg. Millan bara skrattar år mig... men fasen... jag ligger i ska Ni veta. För efter allt som hon har gått igenom, utan att beskriva det närmre, vill jag att åtminstonde något ska gå hennes väg... hennes musik! Musik som väldigt många skulle kunna relatera till, om de fick chansen att lyssna på den... och det är inte förrän nu... de sista veckorna, som hennes lust och kärlek till musik har kommit tillbaka, efter en mycket lång tid i dvala. (För någon vars enda stora kärlek är musik... och lusten försvinner... då är det riktigt illa.)

Men som sagt... lusten och kärleken är tillbaka. Halleluja!

naturligtvis uppmuntrar jag det hela.

Så känner någon för att hjälpa till... både för hennes skull och för att jag ska vinna vadslagningen... vore det mycket trevligt om någon annan än jag länkar till hennes blogg.

Over and out/Mamselamsen, enveten som få.

Funderar på att göra ett aktieklipp.

Funderar starkt på att ta reda på vilket företag som tillverkar svininfluensavaccinet. Jösses, det företaget måste ju göra enorma vinster. Ett klipp helt enkelt.

Och så naturligtvis måste jag ju i detta inlägget, länka!

Till Sveriges mest unika musikblogg. Ni som kommer från Aftonbladet.... missa inte den... Ni har aldrig varken sett eller hört något liknande förut! Lovar!
Camilla gör musik
Over and out/Mamselamsen

lördag, november 21, 2009

Innan jag packar ihop.

Någon som märker någon skillnad på min blogg?

Nä, trodde inte det.

Men skillnaden kommer att tas bort imorgon

Over and out/Mamselamsen

Saliga äro Herrens vägar.

Sökning
Min blogg kom upp på första sidan, när någon sökte på detta... fast jag tror att någon blev djupt besviken när han... jag förmodar att det är en han... kom in på min blogg.

Over and out/Mamselamsen

Robinson igång...

... och jag funderade på hur jag skulle var om jag hade varit där.

Jag kan vara hur bestämmande som helst... men där hade jag hållt ett otroligt låg profil och låtit alla andra bestämma.... i början. Tror att det är ett vinnande koncept.

Fast vá fasen vet jag... mer än att i vardagliga livet är en låg profil ofta är bra till att börja med... liksom kolla in läget först.

Over and out/Mamselamsen

Uppdatering tänder.

Pratade med Millan för en stund sedan.... efter tre timmar i tandläkarstolen. Den nya tandläkaren... en specialist var rätt förstummad/chockad över det gamla jobbet med hennes framtänder. Allt togs bort.... skruvar och allting. Tandläkaren fattade inte hur den förre tanläkaren kunde sätta skruvar i henne tänder... det hade aldrig hållit. Så bort med alltihop.... borra upp rotfyllningarna och i med pelare. Sedan var hon tvungen att lasra hennes tandkött eftersom den andre tandläkaren i princip hade trasat sönder det. Nya avtryck.... och dit med nya provisoriksa tänder. Fyra Citodon i en påse.

Nu är hon hemma... nerbäddad i soffan och anser att ordet smärta har uppnått en helt ny dimension... tortyrsmärta.

Lite beroende på vad som händer efter att/om hon blir klar... perfekt klar... får vi se hur hon ska gå vidare. Att få allting gratis är inte nog... för inte nog att hon har blivit felbehandlad flera gånger... hon har även blivit misshandlad... bl.a. då när de slet ut en nerv ur en tand utan bedövning.

Men nu ligger hon i soffan och jag önskade att jag var där och "pampra" henne.

Over and out/Mamselamsen

Dyermaker skriver exakt det jag menade härom dagen.

När jag frågade om det är rasism att skriva om vissa företeelser och ageranden. Strong kvinna, den där Dyermaker! Fast jag tänkte i ännu mer utbredda banor.

Här!

Over and out/Mamselamsen

Hm... det finns fler.

Stjärnbloggarna tar över.

Jag försökte "fulkommentera" på sidan... men den togs bort. Hahaha... (Fast nu visar det sig att den gick igenom. Jupp... kalla mig gärna Frufrun.)

Då länkar jag väl här då. Jag har f*n ingen skam i kroppen... jag tycker att Camilla behöver lite fler läsare/lyssnare.... även om det stiger för varje dag som går... trots att bloggen funnits i mindre än en vecka.

Såååååå.... alla Ni som kanske kommer från Aftonbladet/Wendela.

Gå omedelbart in till Camilla och lyssna på hennes musik.... jag anser att hon är värd minst lika många läsare som de som är högst rankade i Sverige.
Camilla på scen

H Ä R !

Och Ni andra gamla vanliga läsare här.... strunta i detta inlägget.... trots att det kommit upp ny musik idag.

Over and out/Mamselamsen

Inräkning. UPPDATERAD!

Ambulansen tjuter utanför fönstret och automatiskt börjar jag med inräkning. "Jag är här, Stephan är här och ungarna är i Stockholm". Puh...

Men stackars dem, där inräkningen inte stämmer.

Over and out/Mamselamsen


Uppdaterad!
Inräkning... igen!

Vad fasen är det som har hänt?

Nu blir Ni chockade. Jag tittade på Idol igår.... HELA!

Jag måste säga att jag tycker att de är bra, de som är kvar. Här diskuterades vilt om vem som skulle åka ur... och vi var väldigt oense. Jag gillade verkligen Rezas lite hesa och skrovliga röst... men tydligen gjorde inte alla det. Fast.... min favorit är en annan.
R
Faksimil

Och vem som kommer att vinna? Inte en aning, de är alla bra, fast på olika sätt. Synd att de måste tävla mot varandra. För det är lite som en tävling om vilken maträtt som är bäst. Sjötunga Walewska eller Flamberad Pepparstek.

Men såklart.... den allra, allra bästa artisten är förståss.... Camilla!

Haha... vad annat hade Ni väntat Er.

Over and out/Mamselamsen

fredag, november 20, 2009

Snabbt!

Ny musik uppe hos Camilla.

http://www.camillagervide.com/

Over and out/Mamselamsen

Man får den ordverifiering som man förtjänar.

Ordverifiering

Over and out/Mamselamsen

Trots att Stephan och jag inte jobbar....

.... så är det ändå något alldeles särskilt med fredagar.

Vi byter ljus överallt, fyller upp med massor med ved, köper in allt som ska vara mitt "Fredagsskapande" i köket, bubblet läggs på kylning, smaskensmat till Elsa, musik väljs, tofflorna på.... och så lite.... hoppsasteg... för att komma i stämning. (Jo då, Stephan har lärt sig också. )

Nu är klockan fem... och det är dags att börja.

Happi... happi... frajdej!

Over and out/Mamselamsen

Vill bara säga en sak.

Jag känner mig så där galet positiv och glad idag... över egentligen ingenting. Gillar det!

Så möter Ni mig på stan, nu när jag snart ska ut... kom nära.... jag smittar kanske. (Kindpussar undanbedes dock.)

Over and out/Mamselamsen

Neeeeej!

Näshår
*snäpp, snäpp*

Oaaaaajjjj!

Nu är de borta!

Over and out/Mamselamsen

Jag klappar mig på axeln!

I E24..... "Varning för nya dyra lån.
Lån

Undrar vad jag läst om det förut?
Jovisstja.

H Ä R !

och

H Ä R !

Ibland känner jag mig så otroligt självgod.

Over and out/Mamselamsen

Innan jag lämnar datorn... en fråga.

Om jag ifrågasätter olika sekter, hemliga sällskap, religioner, motorcykelgrupper... det de står för... är jag rasist då?

Over and out/Mamselamsen

Än en gång.

Mycket Svininfluensa igen.

Dags för en påminnelse.

Cirka 3000 dör av influensa... den vanliga... varje år...i Sverige!

Varför har vi inte varit livrädda då? Och varför är de inte livrädda i Frankrike, där i princip ingen vaccinerar sig?

Kan det bero på mediadrevet?

Over and out/Mamselamsen

Flyktingbarnen.

Jag har läst massor om dessa flyktingbarn som kommit till Sverige. När jag tänker på flyktingbarn, tänker jag på små knott på två till sex år. Men oj så fel jag hade.... det är killar/män i övre tonåren. En del tror man t.o.m. är äldre, att de har sänkt sin ålder med ett antal år.
f
Faksimil

Där ser man vilka fel bilder man kan få i huvudet, när uttryck som barn används på i princip vuxna karlar.

Over and out/Mamselamsen

torsdag, november 19, 2009

Min vackra dotter.....

CIMG2263
... Ni vet, hon som sjunger så vackert!

Over and out/Mamselamsen, stolt moder

Tjuvkikat lite.

Elljusstake1
Jo då... de finns kvar.

Over and out/Mamselamsen, som det kliar i fingrarna på .

Arbetslösheten.

Jag läser och hör om den överallt... om unga männsikor som aldrig haft ett jobb. "Jag kommer aldrig att få ett jobb, för jag kan ju ingenting", sa en av dem.

Varför ska det vara så omöjligt och fult att ha ett lärlingsystem i Sverige?

Det har hänt mer än en gång att vi haft praktikanter, praktikanter som vi verkligen lärt upp. Vi lärde dem hur restaurangyrket funkar.... att vara serviceminded och så... från vilket håll man serverar... och bakom kulisserna har de fått gå och träna på att bära tallrikar.. för ingen inom restaurangbranschen får bära bara två tallrikar. Fyra ska bäras... punkt! Flera av dessa ungdomar har sedan fått jobb hos oss, på olika sätt. Vad de gör idag, vet jag inte.... men kunskapen och färdigheten har de iallafall.

Så inför ett lärlingsystem idag! Alla kan inte vara teoretiker.

Btw... både Jessica och Camilla fick detta med hotell och restaurang i bröstmjölken. De städade sina första hotellrum när de var 10-11 år.... och de är utomordentliga servitriser... även om de jobbar med annat idag. Men kunskapen och färdigheten kan aldrig tas ifrån dem.

Over and out/Mamselamsen

onsdag, november 18, 2009

Nya låtar uppe....

... hos Camilla.

Den som hon lagt upp idag är enligt mig en av de finasta låtar som hon skrivit.

Over and out/Mamselamsen

Veckans modetips... om man gillar rokoko.... typ.

Sko
Faksimil.

Från Marc Jacobs.... och de kostar bara 5-6 hundra dollar.

För inte är det väl bara jag som kommer att tänka på "krussidulliga" byråer och stolar när man ser de här pjucken.

Over and out/Mamselamsen

Eftersom det nu för tiden bara skrivs om musik på...

... Camillas blogg .... kan jag uppdatera Er lite om den eviga följetongen "hennes tänder".

De ska börja om helt från början!

Klantarslen!

Hur mycket smärta ska en människa egentligen behöva gå igenom?

Over and out/Mamselamsen

Dagens tips på Blocket!

Om Ni är sugen på en clubfåtölj som masserar lite gött.... och längtar Ni efter att köpa den av den mest arga och bittra människa Ni någonsin hört talas om... då tycker jag absolut att Ni ska klicka Er in på Blocket och slå till. H Ä R !

Fåtälj

Men som sagt... förvänta Er ett rejält surkart... och glöm inte lastbilen!

Over and out/Mamselamsen

tisdag, november 17, 2009

Hipp hipp hurra på födelsedagen....

... till familjens egna lilla "Gaphals"!
Camilla gaphals
Så om någon känner för det... är det helt OK att gratta henne HÄR!

Presenter kan med fördel bäras hem till henne på Söder. Portkoden är.... xxxx och hon bor en halvtrappa upp, till höger.

Hahahaha.... undrar hur många som skulle få plats på hennes knappa 40 kvadrat.

Over and out/Mamselamsen,

måndag, november 16, 2009

Releasepartaj!

Äntligen har hon börjat på sin musikblogg.
Camilla Gervides blogg

Du hittar den... H Ä R !

Massor med musik.... hennes egna... eller covers.

Over and out/Mamselamsen

Ullared på TV:n

De blir nog inte långvarigt... men vi fnissade en del, när Stephans gamla barndomskamrat Boris dök upp i rutan. Denna kille... som var en liten grå och oansenlig mus som liten... är idag VD för Gekås.
Gekas_ullared_christmastime_2005
Sådant gillar vi.

Over and out/Mamselamsen

Kan inte mer än bara skratta!

Har i princip suttit i telefon sedan klockan halv tio. Till slut svarade jag "Vá f*n vill du?" Tur att man har nummerpresentatör.

Men jag har iallafall fått fem minuter mellan samtalen, så jag har hunnit att göra mig i ordning.

Nu sticker jag ut på stan... utan mobiltelefon!
B
Hahaha... mina älskade vänner och barn.

Over and out/Mamselamsen

Pratat i telefon.... länge.

En närstående blev arbetslös i början av året.... och det var hon inte ett dugg ledsen för, då hon är väldigt nära pensionen. Men... de har skickat iväg henne till en jobbcoach. En karl i samma ålder som den arbetslösa... och utbildad tekniker.

Den arbetslösa.... asch, det är ju syrran.... har fått en jättepacke med papper som hon ska fylla i... och som den nitiska människa hon är, gick hon in för detta till 120%. Där skrev hon om personliga och privata grejor... för det är ju det coachen (teknikern) vill ha. Till vad, har syrran och jag ännu inte kommit underfund med. Så efter många och långa diskussioner över telefon, strök hon ungefär 75% av allt hon skrivit. Kvar finns nu bara lite luddiga grejor... rent opersonliga.

För varför ska man lämna ut sitt liv till en jobbcoach, som är utbildad tekniker... och som själv förmodligen är skitglad över arbetslösheten, så han fick jobb. En trevlig snubbe som håller på med kvasipsykologi... fast han inte har någon som helst teoretisk utbildning inom psykologiområdet. Han vill att folk ska öppna sig... att folk har behov att prata och lätta sitt hjärta.

Om syrran skulle ha problem.... då går hon till en psykolog eller terapeut... och inte till en jobbcoach! Någon inom sjukvården som har utbildning och praktisk kunskap... och som framförallt har en strikt tystnadsplikt.

Så mitt enda råd var... håll det kort.... håll det opersonligt. Ingen kan stängas av för att de inte öppnar sitt innersta för en amatör!

Men de som handhar arbetslösa... kanske vill ha det så här.
Bild
Faksimil

Over and out/Mamselamsen, jäkligt luttrad.


BTW! Syrran har jobbat inom ett liknande område under hela sitt liv... fast med rehabilitering av funktionshindrade.