.

Mamselamsen

fredag, november 20, 2009

Innan jag lämnar datorn... en fråga.

Om jag ifrågasätter olika sekter, hemliga sällskap, religioner, motorcykelgrupper... det de står för... är jag rasist då?

Over and out/Mamselamsen

4 Kommentarer:

Blogger dyermaker tycker...

Antagligen. Särskilt om vi snackar MC-gäng. Det vet ju ALLA hur danskar är. ;)

Nä, men seriöst. Det beror väl på vad det är du ifrågasätter och hur du gör det? Jag anser å det bestämdaste att det finns företeelser/avarter i vårt samhälle som vi MÅSTE lära oss att samtala nyanserat omkring - och att vi mpste sluta vara så jävla flata hela tiden och bara vika ner oss för allting.

http://welldyermaker.blogspot.com/2009/11/i-vilken-var-hjaltinna-tanker-om.html

9:58 fm  
OpenID ninnibeth tycker...

Instämmer med föregående talare. Det beror ju helt på vad man kritiserar & hur man gör det. Fel är ju fel oavsett om man gör det i slöja eller toppluva, rasism blir det först om man förutsätter att det är p g a slöjan som folk gör fel...

Som det du sa om flykting"barnen", så länge som du inte påstår att det är "typiskt svartskallar att ljuga" så är det ju en kommentar om hur fel människor kan bete sig, och inte rasism.

Det som gör mig skogstokig däremot, varandes gift med en "svartskalle", är när folk förtroligt lutar sig mot en & viskande säger att "Jag är inte rasist, men...".

10:04 fm  
Blogger Cian tycker...

Kan man överhuvudtaget kritisera invandring utan att bli kallad för rasist idag?

Nej det kan man inte..Tyvärr


Det faktum att jag tycker att behandlingen av flyktingar med väntetider på migrationsverken suger osv gör att jag kvalar in direkt som brunskjorta av vissa människor

10:18 fm  
Blogger Mamselamsen tycker...

Jag menar inte personer... utan själva företeelsen... vad de står för.... och gör.

Är det rasism?

1:54 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka