.

Mamselamsen

torsdag, november 26, 2009

Någon har dött... hurra vi har fått nya kunskaper.

Nu är det en person som anses ha dött av vaccinet mot Svininfluensan Mannen hade precis varit med om en hjärttransplantation. Vaccin har rekommenderats på Läkemedelsverkets hemsida... att sådana personer skulle vaccinera sig. Nu vet jag inte förståss om det fanns andra bakomliggande orsaker till hans död, dock reagerar jag över Ingemar Perssons ord:

"Det går inte att säga att det var fel att vaccinera honom. Vi skriver ju till exempel fortfarande på vår hemsida att människor som genomgått hjärttransplantationer tillhör högriskgruppen och bör vaccinera sig. Men vi har fått ny kunskap som vi kan lära oss av."

Men så bra då. Ni rekommenderar vaccinationer... och nu när någon dött, så känns det som att han bara rycker på axlarna och tycker att det var bra att de fick lite ny kunskap inom området.

För helsike.... en människa har dött... en kär och älskad människa... en som precis har fått en andra chans i livet. Ett litet beklagande, hade faktiskt inte gjort ont Herr Persson.... trots att du är "skitglad" över din nya kunskap.

Och som sagt.... jag kommer fortfarande inte att vaccinera mig.

Over and out/Mamselamsen

...................................................................

Och så länken till den nya musiken

Tjatigt? Kanske, men det har blivit en vana nu.

4 Kommentarer:

Blogger Meeri tycker...

Jag skäms. Jag föll för trycket. Mina vänner lyckades skrämma upp mig med historier om att ligga i respirator i Guatemala och att viruset säkert muterat där osv.

9:11 fm  
Blogger Mamselamsen tycker...

Inget att skämmas över. Var och en gör som de vill.

9:50 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Nya kunskaper? Kunskaperna har funnits om tiomersal i 40 år och om svininfluensavaccins farlighet sedan första utbrottet 1976 på amerikansk förläggning.....

Men det är klart när svenskar gör eller lär sig något, så betyder det mer än om andra länders medborgare lärt sig samma sak för länge sedan ;-)

10:23 fm  
Anonymous Tess/ibess tycker...

Det 'fina' i kråksången: Om någon dör av influensan, då skrivs det med JÄTTEstora bokstäver att "H*n dog av svininfluensan!!!".

Om någon dör av vaccinet, ja då är det alltid andra bakomliggande orsaker till att de dör. För vaccinet kan det ju inte vara.

Sen att 98% av de som dör av influensan också har bakomliggande orsaker, det skrivs det inte ett endaste dugg om...

1:44 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka