.

Mamselamsen

söndag, december 11, 2016

Livet är inte lätt utan filter.

Det händer så mycket hemskheter i världen. Vi proppas fulla med blod och död, så fort vi sätter på TV:n. Facebook öser ut olyckor, svält och våldsdåd runt om i världen. Jag kan förstå att unga människor suger in allt i hjärnan och framtidstron decimeras. Är det inte hemskheter, så är det smått förljugna bilder och texter på bloggar, Instagram och liknande. Lyx och lycka överallt.
Stackars alla unga människor som inte kan hålla allt detta ifrån sig... se igenom det... och känner sig otillräckliga. Det räcker att titta på nyheterna, en gång om dagen. Alla lyckliga och lyxiga bilder är (oftast) falska.

Jag som följt dessa sociala medier, sen det började... filtrerar! Jag tittar lite snabbt, sen scrollar jag förbi det mesta. Jag vet människor som grottar in på vissa grejor. En bekant läste allt om de gräsliga "skjutningarna" som hände under 2016 i Paris. Hon mådde dåligt en lång tid efter att de braskande rubrikerna tonat bort. Mådde dåligt över något hon inte kunde göra ett skit åt.

Mitt tips.
- Läs bara rubrikerna! Det händer hemskheter runt om i världen, men det har det alltid gjort. Skillnaden från förr, är att vi då inte fick reda på det... för det fanns inte sekundsnabbt Internet.
- Bloggares och Instagrammares bilder och texter är en oerhört förskönad/förljugen bild av verkligheten. Visas grejor upp, tjänar de förmodligen pengar på det och de har fått det gratis.

Och... om någon kommer att läsa denna blogg, ska Ni veta, att jag kommer inte att berätta om när jag bråkar med min man... jag kommer inte att skriva om mitt mående på dåliga dagar. Jag filtrerar mitt liv... grovt. Ba´så Ni vet.

Nu släpper jag detta och beger mig mot duschen för att tvätta bort gårdagens smink... för det iddes jag inte igår. 

Over and out/Mamselamsen