.

Mamselamsen

fredag, augusti 26, 2011

Facebook och alla dessa sockersöta och positiva optimister,

Facebook är väldigt roligt... man kan ha indirekt och direkt kontakt med människor. Själv skriver jag mest en massa oväsentligheter... men det finns en sak jag inte ägnar mig åt i alla fall.

Positivitetsfanatism!

Alla... nästan alla framställer sina liv som den värsta sockerdrömmen.... många slänger ur sig... hela tiden.... "Bakom molnen skiner alltid solen".... det gör inget det regnar, bara du bär solen inom dig.... alla älskar dig, du vet bara inte om det... livet är underbart... och detta omringat av en sjuhelvetes massa hjärtan. För att inte tala om allt som ska kopieras.... om man har en bra karl, om man man fina barn.... om man känner folk som har alla möjliga olika sjukdomar... om de inte rent av är döda. Ja, då fan ska det kopieras... helst med alla dessa jävla hjärtan.

Varför?

Jag är den borne optimisten och för mig är nästan ingenting omöjligt... men skulle aldrig hålla på att spy ur mig "klokheter" eller "upplyftande" grejor på FB.... hela tiden! Många av de statusuppdateringar jag läser på FB får mig att undra. Vem försöker de övertyga? Andra eller sig själva? Jag läser in mycket hyckleri ibland.... och tror att det sitter en jäkligt deppig person framför skärmen. Sluta med det... var ärlig istället!

Jag är väldigt positiv och optimistisk... men ibland sprutar det negativism och deppighet ur mig. En fantastisk kombination som håller mig alert. Man uppskattar de stunder av tillfredställelse... t.o.m. lycka som dyker upp... och man kan se problem från fler håll.

Så till alla Er "Positivetsfanatiker"... här kommer ett citat från mig.

<3 <3 <3 <3 "Idel solsken, ger öken". <3 <3 <3 <3

Over and out/Mamselamsen

12 Kommentarer:

Blogger l*eva tycker...

BRA rutet, Birgitta! Även om jag kanske ibland...tillhör de som skriver *sötsliskigt* om min familj...u s w...MEN jag är egentligen en ganska sur kärring :-)

10:24 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Jag är så himla bakom ... men vad betyder <3 ?
/T ss

10:28 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Låt var och en avgöra själv...Om man väljer att skriva mängder av positiva tillrop med hjärtan för att man själv vill det och att det känns bra, tycker inte jag att det är något att uppröras över.
Inte är det bättre att skriva tio oväsentliga uppdateringar per dag om sitt liv och om allt man gör. men samma sak där. Man bestämmer själv vad man skriver och man bestämmer själv vad man läser.

Upprörs sällan själv av andras val!

10:33 fm  
Anonymous Mamselamsen tycker...

Tss: PÅ FB hade det blivit hjärtan. :-)

Anonym: Jag upprörs inte... bara konstaterar och har lite åsikter. :-)

10:36 fm  
Anonymous Victoria tycker...

Instämmer! Fast ibland går det tydligen åt andra hållet, en gammal snubbe började chatta med mig igår - och han sa 'det finns ingen som är så bra som du på att gnälla"...

Hmf. Jag? Idel solsken för helvete...

Och jag kan gissa vem vi tycker är värst, som möjligen har triggat en del av inlägget ;-) För jag tar fan inte åt mig.

11:34 fm  
Anonymous Mamselamsen tycker...

Victoria: Säger bara.... Woppwopp.

Och har inte en aning om varför jag skriver det... men jag gjorde det ändå.

12:21 em  
Anonymous Mia tycker...

Det finns sådana bland mina FB-vänner också som skriver rosenrött om varandra och sin tillvaro. Men jag tycker ändå att det är lite gulligt, och jag tror på positiv förstärkning. Säger de tillräckligt många gånger blir det sant. och det är väl underbart? :)

Fast jag, och med att jag har en begränsad vänkrets på FB, skriver ofta även om jag känner mig trött eller ledsen eller nere på något sätt.

Det gör andra också. Och då peppar man varandra. På sätt och vis är det skönt att det finns någon som "ser" en, även om det bara är via FB. Speciellt för en annan som inte har familj. :)

1:18 em  
Anonymous Eva tycker...

Jag måste ha fel sorts Facebookvänner. Mina skriver bara om hur sjuka dom är och hur dåligt dom mår hela tiden. Det är en stor tröst att se att hur dåligt man än mår så mår nästan alla andra sämre.

2:20 em  
Blogger Tankevågor tycker...

Ha ha ha....inser att mina FB-vänner inte är så mycket för det där med <3.

.....en annan grej som jag inte fattar med FB också är alla dessa "incheckningar" överallt. Den och den är där och där...ja du vet. Varför vill man tala om hela tiden VAR man är?

3:57 em  
Anonymous Mamselamsen tycker...

Mia: Fast ibland känns det jäkligt falskt. Fler av den som håller på på det viset KÄNNER jag.

Eva: STACKARE!

Tankevågor: Jag kan inte anse mig oskyldig vad det gäller det. Men den dagen jag flyttar till ett eget hus, kommer jag inte att checka in någonstans. Det är ju som att skrika Fritt fram till alla eventuella inbrottstjuvar.

5:20 em  
Anonymous Victoria tycker...

Jag har funderat över samma sak när det gäller incheckningar, men kommit till slutsatsen att det isf skulle vara någon av mina FB-vänner som är tjyven - så det skiter jag i. Händer det så lämnar jag vänlistan till Farbror Blå ;-)

3:35 em  
Anonymous Kamilla tycker...

Antligen!
Kunde inte sagt det sjalv, sitter I Las Vegas och foljer mina vanners fredagsmys, sprungit en mil, alskar min man etc...... Tack!

10:34 fm  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka