.

Mamselamsen

måndag, mars 26, 2007

Ännu mer samhällsdebatt!

I Barometern står att läsa om att politiker är stoppkorkar och kan hindra kommuners utveckling. Då måste jag tyvärr meddela att vi förmodligen har sådana stoppkorkar i Nybro. Hur kommer det sig annars att utvecklingen i Glasriket är skev. Kosta som tillhör en annan kommun där byggs det redan hejvilt, medan Orrefors har halkat efter. Många av de stora planerna för Orrefors har lagts på is (eller inte alls blir av) p.g.a. att det hakat upp sig någonstans i den politiska världen.

Genom ett samtal i veckan, med en initierad person som har samband med New Wave kommer koncentrationen nu tydligen att läggas på Kosta, eftersom det går så mycket snabbare med besluten där.

Så... sorry för oss i Nybban, som p.g.a. stoppkorkar kommer att bli utan en massa goa skatteintäkter då många turister istället kommer lägga sina pengar i Kosta... kommunen bredvid... då Glasriket idag är så mycket mer än glas.

Over and out/Mamselamsen.

2 Kommentarer:

Blogger PGW tycker...

Politiker vet tyvärr inte så mycket om företagsekonomi. De tror att om pengarna tar slut kan man alltid tjata till sig mer, för så funkar det i deras skruvade värld. Tyvärr är det inte lika lätt i verkligheten där vi andra bor. Suck. Synd på Orrefors.

7:33 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Och Orrefors ligger ju i Nybro kommun.... så synd om MIG! :-)

10:50 fm  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka