.

Mamselamsen

lördag, mars 24, 2007

Vad jag är glad att jag inte tillhör något "innefolk" på Stureplan.

Jag har suttit nu på morgonen och kollat igenom en massa bloggar och sidor om detta ställe. Det skrivs om den ena efter den andra..... och alla är vänner! Nästan kräktes över ett inlägg som någon donna Plosjö har gjort. Hon var vän med alla, vilket hon mycket nogsamt också skrev i sin blogg. Jag undrar hur mycket den vänskapen är värd, om hon hamnar "ute i iskylan". Ställer alla hennes "vänner" upp på henne då, eller kan det bara vara så att dessa "vänner" rycker på axlarna och vän-der ryggen till.

När man läser runt på "Stureplanssidor", kommer jag ofelbart att tänka på de doftsuddgummin som ungarna samlade på som små. De luktade gott och var oerhört färgglada, men de suddade fan så dåligt.

Over and out/Mamselamsen, som kanske tar en vända till Nybroplan idag.... det är den fotbollsplanen som ligger bortåt Svartbäcksmåla.




Fast jag har ju aldrig varit där förståss. Det måste jag bara göra nästa gång jag kommer upp till Stockholm. Vilket är det största innestället för en fika? Och har de vanligt kaffe eller måste man dricka Cran Nero caffe.... Grouse Icepresso.... Tjomp för att vara riktigt het?

5 Kommentarer:

Blogger Humlan tycker...

"...men de suddade fan så dåligt."
*asg* DET var en bra beskrivning!

1:04 em  
Anonymous Anonym tycker...

Trendvänskap. Var "vän" med de trendigaste människorna så är du någon.

I Big brother-erans spår.

Som du säger, står sådana vänner kvar när stormen går?

(Alltså, ni som inte bor i Stockholm och ser ytan - tro inte att ALLA stockholmare är så där ytliga som mediebilden visar... De flesta av oss är helt vanliga djupa medelsvenssons... Jag skulle t.ex. aldrig sätta min fot på Spy Bar. Huga!)

7:49 em  
Blogger The Female Dinousaur tycker...

Har aldrig varit någon Stureplan-hangaround, men det har hänt att jag hamnat på StureCompagniet ett par gånger, och SpyBar har jag också snurrat in på, mest tack vare, eller på grund av, jobbet. Är man bara tillräckligt glad och full, kan man ha roligt överallt... :-) Då skiter man dessutom i alla andra och partajar med dom man är där med. Fast om Gammelmamman själv får välja, vill hon helst vara på Söder. Kvarnen är inte dumt!

3:01 fm  
Blogger Strumpstickan tycker...

Kontrar genast med ett klassiskt citat av vår svenska drottning Kristina - 'Den som är vän med alla är inte vän med någon'

9:37 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Roliga ni är.. Jag betraktas inte som en stureplanspingla av någon jag känner :). Inte ens av de på stureplan.

Jag tycker att stureplan är kul om man går ut någon enstaka gång men annars både bor jag på söder och vistas på söder mestadels av min tid.


Lustigt att så många tror sig veta så mycket :).

Ha en skön dag!

Marie söderbönan ;)

4:18 fm  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka