.

Mamselamsen

fredag, mars 23, 2007

När någon dör blir det bråk.

Det har ju uppenbarat sig ett nytt testamente efter Harry Schein ... fasttejpat under en bänkskiva.... och vips är bråket igång. Men det är ju faktiskt inte något att bråka om. Var han vid sina sinnesfulla bruk och inte utsatt för påtryckningar när han skrev det sista testamentet, är det ju alltid det sist daterade som gäller... oavsett var det förvarades.

Men det är väl lustigt/gräsligt att det ofta ofta uppstår bråk efter någons död. Och då behöver det inte ens handla om miljontals kronor. Det kan handla om vem som ska ha faster Agdas gamla tekanna eller vem som ska ha den gamla skrangliga stolen som stått och samlat damm på vinden.

Min erfarenhet (upplevt på lite avstånd) är att vid någons dödsfall med vidhörande arvsdelning, landar ofta girighetens gam på huvudet på folk och de blir som förbytta.

Tips!!!! Skriv ett mycket detaljerat testamente, där arvet är vars och ens enskilda egendom. Det gör det så mycket enklare för de efterlevande.... och ska de bli förbannade, så kan de bara bli det på den avlidne. Och det tror jag att h*n fullkomligt skiter i när h*n sitter och knäpper på sin harpa någonstans.

Over and out/Mamselamsen, förberedd.... för de enda vi med säkerhet vet, är ju att vi ska dö nångång.

6 Kommentarer:

Anonymous Anonym tycker...

Lyssnade på karlavagnen i natt, där var det en kvinna som sa "När Gud kommer med döden, så kommer djävulen med arvingarna". Tänkvärda ord, minsann!

1:23 em  
Anonymous Anonym tycker...

How morbid!
Carpe dutti!

1:48 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

S: Exakt!

Anonymous: Inte morbid.... bara realist.

2:13 em  
Anonymous Anonym tycker...

Jag kan tycka det är lite obehagligt när min mamma går och sätter lappar bak på tavlor och sådant med mitt och mina syskons namn men visst det är säkert smart.

3:19 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Kimmie: SÅ noga är inte jag. För det finns inte så himla mycket här som tjejerna vill ha. :-D

4:45 em  
Blogger Terése tycker...

Håller med dig till fullo! Har varit på begravning i dag och det kommer att bryta ut krig mellan de närmast anhöriga när arvet ska fördelas. Vi som står vid sidan om detta påverkas såklart också av detta eftersom det blir så mycket skitsnack.

5:47 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka