.

Mamselamsen

söndag, juli 10, 2005

Jag har introducerat min "dramaten" för grannskapet idag.

Inte nog med att jag var ute och sprang i morse, jag gick till Netto också. För att inte belasta min rygg för mycket, bestämde jag mig för att för att för första gången använda min shoppingväska (inköpt i Polen) på hjul. En mycket behändig sak på många sätt. Jag kunde ju dra maten hem. En inte helt förväntad inverkan blev, att jag förmodligen väckte hela grannskapet till liv. Denna hjulförsedda tingest hade plasthjul (vad kan man förvänta sig för 40 kronor) förde ett icke helt ovesäntligt oljud, när jag drog den längs asfaltbelagda trottoarer. Jag tror att alla inom Hanemåladistriktet väcktes ur sina sieatas. Ojojoj.. när jag kom tillbaka, trodde min kära make att det var en "skateboardare" med rostiga hjul som var på ingång. Han hade hört ljudet i minst 10 minuter innan jag uppenbarade mig, och han förstod att det var jag som var "skateboardaren". Kan man regummera... inte regummera.... kan man gummera plasthjul tro? Om inte, kommer denna hjulväska att förpassas till "de sälla jaktmarkerna".

Dagens Bridget Jones vs Mamselamsen. Sorry Ebba, du är utkonkurrerad!
- Kalorier? Nja, rät hyfstat. Lite kalkon, sallad, grillad fläskfilé och fransk sallad.
- Alkohol? Måste erkänna att jag just nu sitter med ett glas skumpa bredvid mig. Har fått i mig två förut. Det är lite festligt att grilla med min lilla Gubbe. Händer max tre gånger per sommar.
- Antal cig? Som vanligt allför många.
- Antal kalorier förbrända under sex? Är Ni galna!!! Vem f..n vill ha sex när man har fullt shå att överleva värmen. Men å andra sidan börjar det svalna av nu.... och dagen är ju inte slut. =D
- Motion? Joggingrunda i morse (2 kvarter) Ca 1 km. Höll på att dö på kuppen. Rask språngmarsch på eftermiddagen till Netto med "dramaten".

Jag är lite duktig i alla fall! Eller?

17 Kommentarer:

Blogger Theron o familj tycker...

Tog en runda minigolf idag, tur dom hade bänkar mellan banorna så man kunde sätta sig och vila lite..

9:08 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Jag vet precis hur det är. Man letar efter bänkar med skugga!!!

9:26 em  
Blogger anna tycker...

oh no, inte dramaten!! du och pensionärerna som åker tilld anmark och handlar öl kan ju göra sällskap...tillsammans med alla andra smålänningar som handlar öl....;)

9:26 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Dem är t.o.m. skotsk rutig!! Huu... Nä jag tror den åker.

9:45 em  
Anonymous Anonym tycker...

Du är mer än duktig! Du är nog Världens Hurtigaste Mamselams ;)
Själv besökte jag löpbandet i förmiddags. Trevligt och svettigt.

Kram

10:10 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

marmelad! jag hoppades också på det.... men... nä...det gjorde inte det.
Jag har funderat på att
polly! gå över till lack... nu när alla verkar ha guld. Vi får se. =)

10:31 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

polly. Förstod du vad jag menade?

10:32 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Rack fröken icke blogg. Nån vinst?

10:32 em  
Blogger Batbut tycker...

Själv förbrände jag ett antal kalorier på heavy shopping idag, blev kallsvettig när jag fick notan - gills det? Vi skulle köpa bäddmadrass, men det slutade med nya sängar för massor! Men Du är duktig Mamselemamsen - the one and only! Lack eller guld, det lär bli trend vilket som. Säg till när Du kommer till gummi...(som i dykardräkt) *S*

11:09 em  
Anonymous Anonym tycker...

Ha, jag har ALLTID en ful skotskrutig rullvagn när jag handlar. Och jag är 20 år! Otroligt men sant. Men hallå, det är ok eller hur? Jag har ju ingen bil och jag måste ju handla ibland. Man måste skona ryggen. Visst är jag inte dömd att bli en gammtant vid 20? Pliis, rädda mig, säg att det är OK.

8:31 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Dilona! Det är OK!
*ljuger så jag nästan tror mig själv*

9:10 fm  
Blogger Annika A tycker...

Klart man skall ha en dramaten! Vem fan vill släpa tre matkassar hem från affären när det går att dra på lätta steg! Det kanske skulle vara det där med träning då...

9:54 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

bon vivant! Jag vill ha en som inte låter så förb...t!

10:11 fm  
Blogger The Female Dinousaur tycker...

Tänkte just be om en förklaring till varför den kallas "dramaten", men i samma ögonblick jag började skriva, fattade jag... Imponerad att du orkar röra på dig i hettan... ;-)

1:05 em  
Blogger maruschka tycker...

Alltså mamselamsen, det måste vara ok med "dramaten" när man är 20 år som Dilona, då är det trendigt istället, men det vete fan om det är ok i vår ålder...*fniss*

2:24 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

maruschka! Jag tror att det är det samma med dom där "Mimmi Pigg"-skorna. Skithäftigt idag, men när min mamma hade sådana för så där 100 år sen, var det höjden av tantighet.

4:10 em  
Anonymous Anonym tycker...

Gör ett försök med gaffatejp runt hjulen (på slitytan) innan du kastar kärran, det borde dämpa ljudet lite. Det kanske går att byta hjulen också? men det kostar säkert mer än vad kärran gjorde. ;)

4:44 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka