.

Mamselamsen

onsdag, juni 22, 2005

Patient eller kund?

Läste i Barometern idag att Kalmar landsting funderar på att byta ut begreppet patient till kund. Jag undrar hur det kommer att avlöpa, när det finns något så etablerat som "kunden har alltid rätt."

9 Kommentarer:

Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Litet meddelande till Calua! Jag tror att du måste göra en ny blogg. För du hittas inte när man söker på dig! Kram kram....och ha det kul i Sacramento.

9:03 fm  
Blogger maruschka tycker...

Jag har jobbat på krogen i 16 år innan jag omskolade mig och jag måste säga att jag har jättesvårt för begreppet "kund" över huvud taget, jag tycker det ger en känsla av bordell!
När någon pratade om hur jag brukade ta hand om mina KUNDER på min arbetsplats så fick jag alltid en bild av mig själv i dirdl-klänning(tysk snäv förklädesvariant som trycker ihop tuttarna) och kortkort erbjudandes HELT andra tjänster än servering...*s*
Men det kanske inte är helt fel, "kunderna" hos Kalmar Landstig kanske får bättre vård om de betalar olika mycket för olika tjänster?
200:- för franskt (gipsad fot) eller 1200:- för hela natten (i korridoren)...

10:36 fm  
Blogger tomasrj tycker...

Att införa kundbegreppet inom landstinget är ännu ett exempel på hur samhället kommersialiseras. Sjukvården konkurrensutsätts allt mer och dess uppgift blir att försöka lappa ihop de som kan betala för sig.

11:01 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

maruscha! Ja, jag har också jobbat inom hotell och restaurang i hela mitt liv....och det heter GÄSTER! Så det så!

12:03 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

thomas! Det är precis som du säger. Jag tycker det hela luktar desperation.

12:03 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Jag vet! Det kostar "bara" ett par hundra i månaden, så har man vård på direkten.

4:37 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Precis!!! Jag undrar om man ska ge doktorn lite dricks också?

5:15 em  
Blogger anna tycker...

kunder har jag när jag jobbar på stadium, och mitt jobb då är att se till att de får bästa tänkbara service, har landstinget tänkt på det? för det lär ju inte hända...iallafall inte i Skåen Län, men här kanske de inte inför något sådant, men då har vi ju region skåne som har sina sjuka ideér och nog hoppar på ännu en....

8:06 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Ja, vad dom kan hitta på.

8:54 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka