.

Mamselamsen

lördag, januari 24, 2009

"En hand i skrevet".

Tydligen anser många att man ska tåla det... och inget att polisanmäla för... i alla fall om man läser kommentarerna till krönikan som jag länkat till.

Jag, och några till råkade ut för bl.a. detta för några år sedan... Ni som följt min blogg, vet ju vad som hände. Jag polisanmälde.... och fick 20.000:- i skadestånd... och killen åkte in.

Men inte för alla gick det lika bra. Camilla råkade ut för ungefär samma sak för nått år sedan... på ett av de där hippa ställena vid Stureplan. En rätt känd fotograf började tafsa på henne och Millan blev skitförbannad och skällde ut honom efter noter. En av dem höll på att bli utslängd från den krogen... och det var inte fotografen. Så det är en av anledningarna att Camilla håller sig borta från de "hippa" ställena.

Jag kommer även ihåg de gånger som jag jobbat som servitris/bartender och fick klappar/nyp i rumpan. Ujujuj... sånt gör man bara en gång på mig... för jag reagerar instinktivt... jag vänder mig om och nitar dem. Och det är nog fler gånger än fem, som karlar har fått örfilar och snytingar av mig... och jag är riktigt stolt över de gångerna. De äckelkarlarna har på något vis vaknat upp och bett om ursäkt... och förhoppningsvis gör de aldrig så igen... mot någon.
Ru
http://www.expressen.se/jobbochutbildning/utbildning/1.932970/var-femte-student-illa-behandlad

Ingen annan än jag, tar på mig utan tillåtelse.

Over and out/Mamselamsen

11 Kommentarer:

Blogger PGW tycker...

Tycker de att man ska tåla sånt?! I helv .. heller! Jag gör som du!

10:50 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Mm... ibland blir jag förvånad när jag läser vad en del skriver i olika kommentarer.

11:10 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Helt rätt! Jag tror inte på våld, men det här är självförsvar. Nita jävlarna!!!

12:19 em  
Blogger MB tycker...

Men vad gör man med motsatsen då? Jag har varit med om tjejer som tagit mig både här och där o när jag har klagat så har omgivningen bara tyckt att jag är fjantig.

1:19 em  
Blogger Meeri tycker...

Jag håller helt och hållet med dig Mamselamsen. Jag har minsann slängt iväg en och annan örfil jag med. Och Maleandro. Det är väl bara att skita i att folk tycker man är fjantig. Du har rätt att bestämma vem som tar i din kropp och när. Ingen skillnad ska göras mellan kvinnor och män på den fronten.

1:47 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Maleandro: Det är inte rätt för NÅGON att ta på någon annan utan tillåtelse. Om de tycker du är fjantig, så är i så fall även jag fjantig... och jag kan leva med det. :-)

Merri: You rock!

1:56 em  
Blogger Cicki tycker...

Det är klart man ska nita dem. En gång för evigheter sedan jobbade jag på ett långtradarfik. De flesta var toppenkillar och skulle aldrig kunna tänka sig att ta på mig utan min tillåtelse. Sedan fanns ju även äcklen. Vid ett tillfälle så var det ett riktigt äckel som körde upp näven under rocken min. Jag tvärreagerade och nitade honom. Ett helt kafé av långtradarchafförer reste sig upp och applåderade. Och det var inte den äckliga kollegan de applåderade. Sedan fick jag höra att många av dem hade alltid tyckt att han bar sig illa åt mot kvinnor men på 70-talet så pratade man inte så mycket om det.

3:52 em  
Blogger Humlan tycker...

Håller helt med!
Min kropp är min och jag bestämmer vem som ska ta på den.

7:16 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Cicki: Ja, på de j*vlarna ska man. :-)

Humlan: Visst är det så.

9:19 em  
Blogger MB tycker...

Fjantig var kanske fel ord i sammanhanget, jag menar att folk, både tjejer och killar tar mindre allvarligt när det är en tjej som gör det på en kille. När jag har råkat ut för det och blivit asförbannad så har jag bara fått höra att det är en komplimang, framför allt ifrån tjejer vilket man kan tycka att de om några skulle förstå.

Så i mina ögon har en del tjejer en fruktansvärd dubbelmoral för när jag frågat de som gjort det ifall de skulle gilla ifall ”Kalle” gjorde det på dem så har de talat om för mig att det är en annan sak.

8:06 em  
Anonymous Anonym tycker...

Underbart att ni är så coola, starka, peppande. Och smickrande att min kolumn väckte debatt, toppen! Och numera nitar jag tafsarasen, lovar, har lärt mig.

6:32 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka