.

Mamselamsen

onsdag, juli 16, 2008

Vassegó PGW!

PGW (orkar inte skriva ut hela namnet:-) vill ha lite tips om "hurtbullande". Jag vet inte om jag är rätt person att ge tips, men jag kan berätta hur jag gör.

1. Vaknar och Stephan sparkar mig i rövva (om han inte följer med)... så jag verkligen kommer ut och powergår (snabbgår) i 40-45 minuter. Ibland behöver jag verkligen puttas ut.
2. När jag kommer hem (efter att blodsmaken i munnen försvunnit)... en smoothie (sojamjölk, en skopa proteinpulver samt lite bär eller en halv banan) Sojamjölk med chokladsmak och en halv banan är rena godiset.
3. Till lunch äter jag en massa grönsaker... jag älskar broccoli i alla former... och en typ kycklingfilé.
4. På eftermiddagen tar jag en smoothie till.
5. Kvällsmat : grönsaker (som växer ovan jord) och en laxfilé.

Där emellan tar jag nån sojayogurt eller lite ostbitar, ett ägg och några paprikor. Det viktigaste är att äta många små måltider om dagen, för att få igång ämnesomsättningen. Och det viktigaste av allt.... aldrig vara hungrig!

Jag har skrivit om detta förut. Dra ner på kolhydraterna... dock får jag i mig det i frukten och grönsakerna.

Men jag gör aldrig detta i mer än tre veckor.... bara för att komma igång. Därefter äter jag vad jag vill.... men tänker på det där med snabba kolhydrater.

Så PGW.... ut och köp nya och snygga träningskläder.... det gör det hela mycket trevligare. Jag köpte ju så mycket "over there" förra året... och de är i princip oanvända... så de är som nya för mig.... och sablar, jag känner mig som en atlet när jag stolpar fram i naturen, trots att valkar, tuttar och gäddhäng guppar än hit och än dit. :-)

BTW!
Imorgon till lunch ska vi ha... tataaaaa... broccolisoppa = mixad kokt broccoli, utspädd med lite av avkoket och ett kokt ägg mitt i alltihop. Svingott... man kan ju krydda det lite hur som helst.

Kvällsmat: Wokade grönsaker med en grillad kycklingfilé, kryddad med Vindalookrydda.

Och så allt det andra emellan.

Over and out/Mamselamsen, lätt på foten

3 Kommentarer:

Blogger Batbut tycker...

Själv har jag insett att min kropp inte längre är självförsörjande vad gäller motion... efter en mardrömslik halvtimme i ett provrum. Det var inte en lycklig stund...

8:02 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

batbut: Vet precis hur det är. :-)

8:08 em  
Blogger PGW tycker...

Provrum är hemskt. Ofta har en fet tant före mig lämnat sin rumpa i spegeln, det tycker jag är oartigt. Så ser ju inte min rumpa ut.

9:48 fm  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka