.

Mamselamsen

fredag, juli 18, 2008

Vad som är riktigt fult? UPPDATERAD!

Det är att vara driftig, kreativ och uppfinningsrik... för att sedan tjäna pengar på det.

Det är fult.... riktigt fult att tjäna pengar i Sverige. Och om man gör det ska man absolut inte visa det.

I detta inlägget riktar jag mig till en speciell bitter människa som ofta kommer med syrliga kommentarer här. Anonym... förståss.

Du skulle bara veta hur många affärsidéer som finns i mitt huvud.... idéer där jag har planer på att, som du skriver, "profitera" på människors behov. Människor som kommer att betala mer än vad jag har gett från början. Jag tror det kallas entreprenörskap.... som man gör verklighet av i ett företag.

Och en sak ska du veta.... jag har inkasserat massor med pengar under mitt liv... så pass att jag kan dra mig tillbaka idag om jag vill. Läskigt att höra va?

Men nu tänker jag inte göra det, för det är faktiskt väldigt inspirerande att från idé, starta ett företag och sedan bygga upp det.

Och vad jag förstår, skriker Sverige efter nya "profiterande" småföretagare.

Så du kan lägga ner och fortsätta att vända på dina papper, för jag är fullkomligt övertygad om att du är statligt eller kommunalt anställd.

Over and out/Mamselamsen, så djävulskt trött på den så typiska svenska avundsjukan.


Uppdaterad
Jag glömde att berätta att det "profiterande" som vi med största sannolikhet kommer att starta upp nästa vår... där har vi redan muntligen anställt två långtidsarbetslösa... under förutsättning att de tjejerna inte har hittat ett annat jobb.

Men som sagt.... framtills dess... lite projektjobb... och sen ska jag bara gliiiiida!



Alla Ni andra som läser här.... glöm detta inlägg.

6 Kommentarer:

Anonymous Anonym tycker...

Hell yeah!
You go, Mamselamsen!

12:15 em  
Blogger Cicki tycker...

Jag vet att du skrev att vi andra ska glömma detta inlägg. Men jag kan ändå inte låta bli att kommentera det.

Vem är så korkad att man tycker det är hemskt att tjäna pengar. Entreprenörskap är ju det som håller landet igång. Jag har själv en sån där entreprenörskalle som ser idéer i det mesta. Att jag sedan inte alltid orkar göra något av det är ren lathet. Min pappa är fortfarande vid 75 års ålder en entreprenörsskalle.

Vem tror att mathandlaren ger bort sina varor gratis. Han måste också ha pengar till mat och hyra. Hans personal jobbar helt säkert inte gratis. Alltså måste han ta betalt för att kunna avlöna sin personal. Han måste ha en vinst för att kunna köpa nya varor att sälja. Det är ingen distrubitör som skänker varorna åt honom. Allt är ju en rundgång av pengar.

Denna person som klagar och tycker att alla som tjänar pengar lär väl inte heller arbeta gratis. Vilket företag han/hon än jobbar åt så är det ett företag som tjänar pengar på andra människors behov. Så har det varit sedan Hedenhös. Även om man inte använde pengar då så använde man andra betalningsmedel. Ingen vill jobba gratis, så enkelt är det.

Ursäkta att jag gick igång på det här men korkade människor får mig att se rött.

12:33 em  
Blogger Meeri tycker...

Underbart!!!!!!! Man ska vara stolt över vad man åsdtadkommer. Dela med sig av all sin excellens! Man gör inte världen någon tjänst genom att göra sig själv mindre än vad man är. Genom att lysa med all sin kraft ger man automatiskt andra tillåtelse och möjlighet att göra samma sak. Så njut av klirret i kassan och njut av att det är frukten av ditt arbete!

2:27 em  
Anonymous Anonym tycker...

HEJJA DIG!

2:58 em  
Anonymous Anonym tycker...

I lilla ankdammen Sverige så får man INTE tjäna pengar genom arbete/entreprenörsskap. Däremot så får man v i n n a pengarpå Bingolotto etc eller vara fotbolls-/tennisspelare.
Det är inte heller bra att vara en duktig studerande/akademiker

Folk är för trista.

4:56 em  
Anonymous Anonym tycker...

Har du någonsin tänkt att du kanske borde bo i USA istället, för i USA beundrar de entreprenörer, de uppmuntrar en att tjäna pengar på andras behov, det är inte förbjudet att tjäna pengar, tvärtom säger man att "självklart ska du tjäna pengar på det, det är ju business"?

7:52 fm  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka