.

Mamselamsen

torsdag, juli 17, 2008

Vilket gnäll!

Att SJ:s bokningssystem är väldigt konstigt och krångligt, vet nog alla, men att gnälla över att man fått betala fyra gånger priset på Blocket ... är ju löjligt.

Vem tvingade henne att köpa biljetten?

Nä du lilla ladyn.... det kallas klurighet... och tillgång och efterfrågan. Och hade jag inte varit så infernaliskt kvällstrött, hade jag nog också suttit uppe vid midnatt och beställt tågbiljetter för nittiofem kronor.... och sen sålt dyrt. Det är ju skitsmart... juh!

Over and out/Mamselamsen

10 Kommentarer:

Blogger Sandra tycker...

Men alltså, varför krångla med blocket när det 99% av gångerna finns billiga sista minuten-biljetter? Och kollar man inte först blocketpriset och jämför det med Sjs egna pris? Dumt

Fred & Kärlek

3:31 em  
Anonymous Anonym tycker...

Profiterar man på det fula sättet, så är man en viss typ av människa. Jag hoppas du var ironisk, men det skulle inte förvåna mig om du menar allvar. Tråkigt.

4:07 em  
Blogger Tutte i blåbärsskogen tycker...

Sandra: Och finns det billiga biljetter där, så försvinner ju marknaden.

Anonym: På vilket sätt är det fult? Ingen tvingar någon att köpa... finns det inga köpare, finns det ingen marknad. Så enkelt är det. Fast nä... jag skulle inte sitta uppe och trixa med biljetter.

BTW. Du gillar inte mig va? :-D

Och vet du... det gör inget. Alla kan ju inte älska mig.

/Mamselamsen

6:39 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Du Anonym: Jag måste få ställa en fråga. Jag förmodar att det är du som skrivit en massa andra kommentarer här.

Frågan lyder: Du är kommunalt eller statligt anställd va?

9:05 em  
Anonymous Anonym tycker...

Skulle kommunalt eller statligt anställda vara sämre människor?

3:17 em  
Blogger Kluran tycker...

Jag håller med alla förutom "Anonym"! "Finns det inga köpare, finns ingen marknad". Och om man nu tycker att det är "ockerpriser" på tågbiljetterna på Blocket, varför väljer man då att köpa dem?

För min egen del tycker jag att det är jättebra att några säljer överblivna biljetter på Blocket. I alla fall om man är ute i sista minuten. På det sättet har man ju en chans att få tag i en biljett om man inte har haft möjlighet att boka tidigt. Dessutom är det inga "ockerpriser" på de biljetterna. Jag försökte få tag i en X2000 2:a klass biljett från Stockholm till Göteborg på en fredag. Jag försökte boka på SJ först. Där var det billigaste alternativet 1600 enkel (1:a klass).
Jag hittade en 2 klass biljett på Blocket och betalade endast 450 kronor, som hittat! Hade det funnits biljetter kvar på SJ så hade de ju kostat över 1000 kronor. Inte sjutton bryr jag mig om vad säljaren betalade för den för tre månader sen! Sen är det ju faktiskt toppen om man kan sälja en biljett på Blocket om man har fått förhinder att använda den. Både för säljaren och mig som köpare, men främst för miljön. Tåget ska ju ändå gå, så det är ju synd att inte fylla upp alla platserna…

Vill för övrigt tillägga att jag först och främst försöker få tag i en av SJ´s sista minuten biljetter som går för 1 krona och uppåt. Toppen för dem som vill vara lite spontana i sitt resande...

5:05 em  
Blogger K tycker...

Allvarligt...fattar ni inte att folk sitter och köper upp alla billiga biljetter på SJ och sen säljer den för mycket dyrare priser på Blocket... Den enda som tjänar på det är ju ockraren... Det är ju därför priserna är så galna hos SJ.

Om inte denna person köpt upp en massa biljetter hade du ju kunnat köpa den hos SJ ÄNNU billigare... Även i sista minuten. Även om sista minuten biljetter är en kass PR-ploj.

Att SJ sen höjer sina priser ju större efterfrågan det är är ju helt sjukt. DET om något borde ju göra alla förbannade. Eller???

6:09 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Hahaha.... för att citera din kommentar ovanför: "så är man en viss typ av människa. Jag hoppas du var ironisk, men det skulle inte förvåna mig om du menar allvar. Tråkigt."

6:25 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Till anonym, var kommentaren ovanför.

6:26 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Kluran: Exakt!

K: Sitt då uppe och beställ dina biljetter. När ungarna planerar att åka hem, har de alltid köpt billiga biljetter. Faktum är att de biljetter som säljs på Blocket är MYCKET billigare än de man lite senare köper via SJ. Det är SJ som är ockraren.

6:40 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka