.

Mamselamsen

söndag, december 17, 2006

Det här med att skaka köttbullarna i stepannan. UPPDATERAD!

Jag återkomnmer om det... om en stund.

Over and out/Mamselamsen, sönderskakad.


Uppdaterad efter köttbullesteket.
I alla jäkla kokböcker står det att man ska skaka stekpannan för att köttbullarna ska stekas på alla sidor. As-kalas!

I med smeten..... stek!
Köttbullar efter skaket liten
Skaka!
Köttbullar efter skak liten
Men vá fan.... de ska ju vända på sig.

Hur fasen gör Ni?

Over and out/Mamselamsen, som vänt varenda jäkla köttbulle för hand

26 Kommentarer:

Anonymous Anonym tycker...

hej, vet inte om det är all glögg eller om jag börjar få altzeimers men kommer inte ihåg mitt lösen till gamla bloggen så det fick bli en ny...

http://medhuvudetunderarmen.blogg.se

Ha en fantastisk jul. kram red

5:22 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Kollar och favoritmärker

5:31 em  
Blogger Tankevågor tycker...

Vet du Mamsen, jag upptäckte samma sak förra julen....de jäklarna vägrade rulla....Men när jag sen bytte från en teflonstekpanna till en annan då blev de glada och började rulla för fullt.

5:51 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

LG: Det är vanlig hederlig järnpanna som gäller?

5:55 em  
Anonymous Anonym tycker...

det finns inga sidor på köttbullar ,så jag har inte dina problem mamsen. LOL pappsen.

6:18 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Papsealapsen: Jo, på mina... för de är ju trekantiga. Det borde du veta som provsmakat en tio-elva stycken.

6:21 em  
Blogger Tankevågor tycker...

Ja, i alla fall så funkade inte teflonen....då fick man stå där och vända för hand. Sidor och sidor...vad hjälper det om de ÄR runda men vägrar ta fart och rulla? ;-)

6:22 em  
Anonymous Anonym tycker...

Ja, knepet är väl att göra dem riktigt runda, antar jag? Jag ska göra för första gången i mitt liv nu till jul. *läskigt* Så efter det räknas jag nog som vuxen.

6:29 em  
Blogger Vonkis tycker...

Jag brukar fuska när jag gör köttbullar, gör dem asstora och ställer in dem i ugnen.

6:47 em  
Anonymous Anonym tycker...

Mina rullade inte heller. Dom fastnade i stekpannan. :(

7:28 em  
Anonymous Anonym tycker...

i teorin tror jag att det är meningen att man inte bara ska skaka pannan, utan även knixa till, som när man steker pannkakor. fast det är ju bara teori. i praktiken så faller köttisarna ihop och går sönder. jag gör som vonkis beskriver. stora och in i ugnen. då kan man inte misslyckas. dessutom får man tid över till annat medan ugnen gör jobbet.

7:46 em  
Blogger Lillasnuttan tycker...

En rocklåt á la 60-tal kan nog få fason på dina köttbullar ifall du rockar loss med stekpannan i högsta hugg!

Hahahaha, jag kan riktigt se vart dom köttbullarna tar vägen då och inte är det in i munnen. Snarare upp på väggarna.

7:48 em  
Anonymous Anonym tycker...

Mamma Scans är färdigstekta
*S*

8:13 em  
Blogger Mildamakter tycker...

Jag petar på dem - en och en...och mer och mer ilsket ju längre jag har stått vid spisen ;o)

8:25 em  
Anonymous Anonym tycker...

Mina rullar i allafall om det är Mammas köttbullar....

8:26 em  
Blogger Batbut tycker...

Det gäller att ha precis lagom med valla i stekpannan, inte för mycket så att de bara rullar fram och tillbaka, inte för lite så att de fastnar. utan precis lagom alltså! Och så tar man först ett snabbt knyck ifrån sig, rycker raskt tillbaka och sedan ifrån sig igen. Voila! It's rolling

8:36 em  
Anonymous Anonym tycker...

Lite mera ströbröd så ordnar det sig! Mina rullar fint i (stek)pannan när jag skakar den, men om jag gjort dem för "saftiga" så plattar de till sig i (stek)pannan och rull-förmågan blir obefintlig...
Och om bullarna blir lite torrare så kan man ju alltig dränka dom i en gräddsås... ;)

8:37 em  
Anonymous Anonym tycker...

Bettan säger!
Det förutsätter förstås att dom är ordentligt runda!

Kram och lycka till

9:10 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Veronika: De VAR runda... men jordens dragningskraft plattade till dem på nått vis.
Vonkis: FUSK! :-)

Fia: Skönt att höra! :-)

Zen: Ugnen är fusk och knixa vågar jag bara inte.

Tina: Jag vände dem en och en.... på alla TRE sidorna.

Cian: Nä, vet du vad!

Mildamakter: Exakt så är det.

Annemaj: Mamma Scans?

Batbut: Och hur mycket är precis lagom då?

Ninnibeth: Jag tror mina är för saftiga.

Bettan: Från början är de runda... men på nått konstigt sätt blir de platta på undersidan.

9:41 em  
Anonymous Anonym tycker...

rulla med hopp:
skjut framåt och lyft snabbt tillbaka.

alltid gjutjärn.

10:15 em  
Anonymous Anonym tycker...

hahahaa jag hade precis samma problem idag när jag stekte 57st köttisar, men varför irritera sig på att man behöver peta på dem? det tillhör ju grejen och de blir extra goda när man har fått jobba lite för dem tycker jag :)

(mamsen, har du sett, jag "får" också en adhd katt i februari!!)

11:27 em  
Anonymous Anonym tycker...

Ska det vara många? Lägg dom på den där plåten med kanter i ugnen! Efter några minuter, dra ut plåten en bit och skaka (helst till Shaking Steven, hahaha.) Blir inte så mycket os och funkar bra tycker jag. Är det julköttbullarna du håller på med? Vad har du för kryddor?

11:31 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Schmut: Skulle aldrig våga... finns ingen klantigare än kag.

Virvla: Jag hörde det av "Orreforsaren" igår.

Tina: Recept. Riven lök-skorpmjöl-ägg-Aromat-svartpeppar-socker.

7:16 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Den där Orreforsaren ska då alltid skvallra ;)

7:45 fm  
Blogger The Female Dinousaur tycker...

Jag vet, jag vet, jag vet!
Någon lärde mig (tror jag läste det i någon klokbok någonstans) att man kan lägga dom rullade bullarna i en kastrull med vatten på spisen. När vattnet börjar sjuda, lyfter köttbullarna till ytan och är redo att tas upp ur vattnet. Om man steker dem direkt då, behåller de sin runda form och fastnar inte ett dugg i pannan. Däremot lägger de sig gärna som en snygg valk runt midjan, om man petar i sig för många...
Jag har testat (det där med sjudningen alltså), och det funkar hur bra som helst.

9:19 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Biggis: Då är en klippa!

4:29 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka