.

Mamselamsen

fredag, september 25, 2009

Världens godaste köttfärssås... enligt Mamselamsen.

Köttfärssås

Mitt recept... igår.

- 7,3 mm smör. Smör alltså... inget jäkla lafsmargarin.
- En dask blandfärs. Skitbilligt på Willys.
- En halv, småtorr purjolök.
- En stor fräsch gul lök.
- En hel vitlök. (Mycket torr)
- 3 dl grädde.... vispgrädde!
- 1/2 dl kalvfond. (Ingen matlagning utan kalvfond)
- Tre rejäla sprut med Felix ketchup
- 10 cm tomatpuré ut tub. Eldorado
- En burk konserverade och krossade tomater på burk. Köptes på extrapris på Citygross... treburkar för under tio spänn. Good Deal!
- Massor med gröna oliver. (Bör hittas längst in i kylskåpet och vara minst ett halvår gamla.)
- Grovmalen svartpeppar. Alltid svartpeppar... vitpeppar är till för pensionärer.
- Som sälta, blev det en konstig kryddblandning som Stephan köpt på ÖB... gul med en massa konstiga pluttar i. Konstig, men smakar bra.
- Och sen avslutar man som alltid... ett sprut med jordgubbssylt ur flaska. Det liksom kalvfond, får aldrig fattas i maten. Basta!

Nu har jag köttfärsssås till ett kompani... men än är inte köttfärsen slut.... köpte ju massor igår. Så idag blir det pannbiff med Västerbottenost.... ochså det till ett helt kompani. Känns fint att kunna fylla på i frysen, till dagar när matlagningsinspirationen är noll.

Over and out/Mamselamsen, en gastronom utan dess like.

4 Kommentarer:

Anonymous Matildas fikarum tycker...

Det låter gott, men menar du verkligen jordgubbssylt?

10:50 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Jupp... jordgubbssylt. Bara för att få en liten liten extratouche.

10:51 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Det blev ju massor av sås, med alla tilläggsingredienserna.

Nästan soppa på en spik!!!!!

1:03 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Jupp... snacka om att jag ska lägga det på minnet.

1:10 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka