.

Mamselamsen

onsdag, september 02, 2009

Det här med svininfluensan... IGEN!

Så här kommer jag att göra för att bygga upp mitt immunförsvar... ännu mer.

1. Hälsosam mat, utan snabba kolhydrater och mjölk.
2. Mycket frisk luft och motion.
3. Röd Ginseng... flytande!
4. Sist men inte minst... försöka göra allt för att må psykiskt bra och inte stressa. Tror nämligen att stress och psykiskt dåligt mående är den perfekta språngbrädan för många sjukdomar

Och jag kommer inte att vaccinera mig... om jag så ska dö på kuppen.

Over and out/Mamselamsen

3 Kommentarer:

Anonymous Tessibess tycker...

Vill du äta mer som funkar för ett bättre immunförsvar ska du se till att få i dig rikligt med D-vitamin och selen. I alla fall är det det jag kommer äta istället för ginsengen du tar, resten är precis vad jag planerar att fortsätta med =)

Jag vet att kolhydrater sänker mitt immunförsvar. Hade jag inte åkt på en 'knarkperiod' med socker och andra kolhydrater i vintras hade jag klarat mig från förra årets säsongsinfluensa. Så jag tänker se till att *inte* åka på ett sockeråterfall i höst och vinter. (Men som sockerberoende gäller det att vara på sin vakt, för det är alldeles för lätt att åka dit, igen...)

9:58 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Tessibess: Man kanske kan komplettera med dot också.

Och sockerberoende har jag aldrig varit... fattar inte... men så är jag lite konstig också. :-)

2:30 em  
Anonymous Tessibess tycker...

D-vitamin är bra för många saker. Det var till exempel tillskott av det som gjorde mig frisk från utbrändheten. Finns en artikel i Läkartidningen om d-vitaminbrist som berättar massa intressant. Det var den artikeln jag hittade förra våren =)

Sockerberoende är ett beroende på samma sätt som med alkohol. Tyvärr räknas det inte, 'men kan inte vara sockerberoende', men i själva verket är socker (och kolhydrater som blir socker i kroppen) lika jävligt som heroin. Tro det eller ej.

Jag vet att många kan ha svårt att förstå att man kan vara beroende av socker. Det är absolut inte bara du. Men jag hymlar inte med det, och skäms inte ett dugg, utan berättar så kanske andra inser att de kan ha samma problem. De allra flesta brukar nog (bara) kalla det 'dålig karaktär'.

2:41 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka