.

Mamselamsen

tisdag, september 01, 2009

Det kanske är en jäkla tur att jag köpte en extern hårddisk.

De sista dagarna har det kommit upp stora varningsrutor om att det finns faror i min dator... något om att jag skulle ha typ 400 trojaner lite här och där i datorn och det blinkar ilsket rött på sidan "Den här datorn". Jag skulle behöva ladda ner ett program för att göra mig kvitt det hela. Jag blev lite skärrad... men så tänkte jag på att jag aldrig... aldrig någonsin laddar ner någonting... och hur skulle jag då ha fått någon skit in i datorn, så jag klickade bort det hela. OBS! Jag har ett antivirussystem.... NOD32 som uppdaterar sig självt ca. 20 gånger om dagen.

Men nu vet jag inte längre. Jag kan inte komma in på vissa sidor (bl.a. Kissies blogg) längre... det är något om att Explorer inte kopplar dit... och så tas sidan ner.

Kan man få skit i datorn utan att man laddar ner?

Jag stänger av datorn för ta reda på vad som egentligen händer.... om det är något som händer. Konstigt är det... framför allt då jag bara har gått in på samma gamla vanliga sidor som alltid.

Over and out/Mamselamsen

Uppdaterad.
Kom just på att jag laddade ner två dokument som kom på mailen, från Jessica. Är det hon.... så får hon sätta sig på tåget hit ner och fixa till det.... om det nu är något fel.

6 Kommentarer:

Blogger Vonkis tycker...

Har för mig att sånt där kan ligga gömt i bilder som man klickar på men helt säker är jag inte. Om datorn varnar kan det nog ändå vara en idé att låta någon (J) gå igenom den.

9:44 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Fast jag har kört "rens" med NOD32 och sedan låtit den gå igenom datorn... och inget rött kom upp.

10:03 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Virus kan dölja sig i Wordfiler.

Starta om datorn ett par gånger och kör full viruskoll varje gång.

/T ss

11:57 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Hej!
Kikar in här titt som tätt för jag tycker du är väldigt kul..

Den där varningsrutan är viruset i egen hög person och det ligger troligtvis en Trojan på din dator och gömmer sig - drabbades själv av detta och det är ett helsike att få bort, men det går.. Och jo, sån skit kan smyga in utan att du aktivt laddar ner något, men för allt du gör, klicka bort varningsrutorna. Det är för att nåt djävulskt trams slunkit in ändå, så nåt skräp ligger där redan tyvärr, och det är det som triggar varningsrutan.

Finns ett bra program via Bluecoat som heter Panda, det var det enda som bet på min infekterade dator. En vän fixade det åt mig, vet inte om det kostar något, men som sagt var det det enda som bet på den äckliga trojan som smugit in på
min stackars dator.

http://www.pandasecurity.com

Annars kan du söka via forum på nätet och följa instruktioner om hur du plockar bort hemskheter.

Anna

12:22 em  
Anonymous Anonym tycker...

PS. Det här programmet kan kasta upp saker som ligger dolt, dvs riktigt ondskefull skit.. :o)

http://www.f-secure.com/en_EMEA/products/technologies/blacklight/

12:24 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Tack!

1:29 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka