.

Mamselamsen

måndag, augusti 31, 2009

Jag har inte en aning om ifall det hjälper...

... det enda jag vet, när jag satte mig ner och började tänka tillbaka några år. Sedan jag drog ner rejält på kolhydraterna, har jag inte varit sjuk en enda gång... inte ens förkyld.

Om jag kör med LCHF har jag ingen aning om.... jag äter som vanligt, men tagit bort det mesta av onödiga kolhydrater... för det mesta... ibland falller jag för en en godisbit eller kaka. Typ en gång i månaden.

Min kost har inte längre socker/kolydratstinna produkter... men det viktigaste! Jag har helt valt bort mjölk... jag har nästan aldrig druckit mjölk... någonsin! Mjölk är bra till enbart en sak... kalvar! Jag anser att laktos och de andra sockerarterna, nästan är ett djävulens påfund... och som min far påstår... grunden till Alzheimer. (Om det är rätt eller inte, vet inte jag, men jag tror att det kan ligga lite i det.)

Och kombinationen snabba kolhydrater och fett.... rena döden! Så marängsviss går fetbort i min värld.
Bomb

Syrran har kört med LCHF en längre tid.... och det är räddningen för hennes helt uppfuckade tarmar. När vi var "iväg" och inte strikt höll oss till vår kost, blev hon dålig.... så dålig att hon blev tvungen att gå och lägga sig flera gånger. Och jag.... tja, det tog väldigt lång tid på toan varje morgon... nr2 hade liksom blivit en hårding. :-)

Så ja.... jag tror på det mesta av vad Annika Dahlqvist säger... trots att det inte är vetenskapligt vederlagt. Jag går enbart på mina egna erfarenheter.

BTW.... mina barn har aldrig druckit mjölk... i hela sitt liv!

Over and out/Mamselamsen, som dock kör med grädde, smör och ost.... och som inte ska vaccinera sig.

Uppdaterad
Och sedan en tanke till. Jag såg ett läkarprogram för ett par veckor sedan där de diskuterade sambandet mellan autism-gluten-laktos-kasein. Läs gärna här för att få mer info. http://www.scandlab.com/autism.html

9 Kommentarer:

Anonymous T ss tycker...

Mycket intressant med Annika Dahlqvists teorier och Scanlabs forskning.

Mina tarmar mår superbt när jag äter LCHF och även tar bort all spannmål (bröd, fibrer, stärkelse).

Fy på er svensk sjukvård med era okunniga specialister m.fl. som rekommenderar/t spannmålsfibrer för tarmreglering - djävulskt. Jag dog nästan för 6 år sedan på grund av dessa råd.

NEJ - fett är bra tarmreglerare. Tack Annika Dahlqvist och ni andra som förespråkar LCHF.

9:28 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Jupp.... så nu tar vi oss en frukost.... ägg och bacon! :-)

9:30 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Aaaah ... medge att marängswiss är GOTT!

10:04 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Visst f*n är det gott, men med tanke på vad kombinationen av socker och fett gör, går den ändå fetbort.

Kombinationen fett och socker, säger slurp... rakt in i fetcellerna.

10:35 fm  
Anonymous La Principessa tycker...

...för att inte tala om det väl dokumenterade faktum att vaccinationer varje år leder till såväl psykos som autism hos ett antal barn. Väl känt inom den västerländska skolmedicinen, trots detta ska vi fortsätta vaccineras...

7:31 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

La Principessa: Ja... har läst om det.

8:22 em  
Anonymous Anonym tycker...

Vaccination av barn har lett till att barnadödligheten i världen gått ned. Vaccin ges för att barnet inte ska insjukna i sjukdomar som kan ge allvarliga skador och för att förhindra spridning av sjukdomarna. Vaccinen är noggrant kontrollerade innan de används.

Vaccinationsprogrammet omfattar difteri, stelkramp, kikhosta, polio, Hib (Haemophilus influenzae typ B), mässling, påssjuka, röda hund och pneumokocker. Barn med ökad risk att smittas av tuberkulos och hepatit B erbjuds vaccin mot dessa sjukdomar.

Det finns inga evidencebaserade studier som visar att vaccinering kan ge autism och de borde finnas nu nar saaaaa manga barn vaccineras jorden over.

Maken har 15 ars erfarenhet av arbete med autistiska barn och vuxna och rekomenderar vaccinering for att inga negativa samband finns mellkan vaccinering och autism. Ingen vet annu orsaken till autism men man tror att arv spelar en stor roll. Med tidig hjalp kan manga med autism klara sig bra i samhallet!

Jag ser fortfarande patienter i mitt jobb med polia-ingen trevlig sjukdom!
MVH Josefina

6:25 fm  
Anonymous La Principessa tycker...

Skolmedicinen är fullt medveten om att vissa vaccinationer kan ge biverkningar i form av psykos och autism hos barn, det är ingen hemlighet och det ÄR bekräftat.
Läs igenom de biverkningar olika vaccinationspreparat kan föra med sig.
Att inte vara rädd eller skeptisk till medicinskt/kemiskt framtagna preparat är att tacka ja till ovisshet och i värsta fall svår och långvarig, möjligen kronisk sjukdom.
Helt i onödan.

Att det inte vimlar av rapporter om dessa skadeverkningar kan ju bero på att de flesta rapporter finansieras av de som drar nytta av dem...jag har själv jobbat med barn som drabbats av just biverkningar genom vaccinationer i form av psykos och autism och det var definitivt ingen hemlighet för vare sig läkare eller läkemedelsbolag.
Vi hade tvärtom en kontinuerlig dialog om detta med läkare/sjukvård.

Det finns mig veterligen ingen rapport om någon av de allra vanligaste vaccinationerna som visar på att de skulle vara ofarliga, därför borde varje förälder bemöda sig med att gå igenom listan över biverkningar innan de fattar beslut om en vaccination.

Samma sak med antibiotika, det skrivs ut alldeles för lättvindigt, fortfarande.
Antibiotika slår ut kroppen fler år framåt, samtidigt som läkare som regel inte har någon konkret utbildning inom det som är högst essentiellt för oss människor, nämligen Näringslära.

Att överhuvudtaget knysta om att man själv misstänker brister i näringsupptaget bemöts som regel med en fnysning från skolmedicinen och man får alltför ofta till svar att det inte finns några människor med näringsbrister i vårt samhälle.

Okej, varför ökar antalet cancerfall då så drastiskt?
Jo, för att kroppen dagligen tar emot mängder av ämnen som kroppen har mycket svårt att bryta ner, just p g a att de är främmande för kroppen.
De bryter ner kroppens naturliga försvar.
Där kommer näringsläran in. Lika mycket skit din kropp tar emot, lika mycket slaggrensning och därtill extra näringstillskott behöver din kropp.
Annars slutar den så småningom att fungera normalt.

Det kroppen består av, det är också vad den klarar av att ta emot och bryta ner, resten blir en enorm belastning med nedbrytning på enzymnivå.

Att inte förhålla sig skeptisk till skolmedicinen tolkar jag som ren okunnighet eller oförmåga till att ta till sig att vi inte lever inbäddade i ett lager av skyddande bomull.

Skolmedicinen är gravt överskattad och det är banne mig på tiden att gemene man blir medveten om detta.

7:49 em  
Anonymous Anonym tycker...

"Biverkningarna" fran autism/psykos som du kallar det ar bra mycket battre an biverkningarna fran: difteri, stelkramp, kikhosta, polio, Hib (Haemophilus influenzae typ B), mässling, påssjuka, röda hund och pneumokocker, kan du inte din historia manniska!

10:54 fm  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka