.

Mamselamsen

onsdag, augusti 19, 2009

Undrar hur de tänker?

Jag har de sista dagarna följt de unga "Blonda bloggarna"... manliga som kvinnliga som ligger högst upp på Bloggtoppen.

Massor med läsare har de.... och de pratar skit och ljuger om varandra... de lägger ut bilder och videosnuttar, som jag som mor skulle avlida av om mina flickor skulle göra.... de skrävlar om hur de festar... och dricker sprit... blir skitfulla... ibland spyr... och med en bakfylla som resultat.... hyllar sig själva... rackar ner på andra... skryter om inkomster.

De tycker säkert att detta är skitkul... nu... för de tjänar ju mer eller mindre mycket pengar. Det verkar som att de gör precis vad som helst på sina bloggar för att öka antalet läsare... och kanske tjäna en krona till.

Och jag kan inte tycka annat än synd om dessa unga tonåringar. De tänker förmodligen inte på att allt de lägger ut på Internet, kommer att finnas där i evigheter.

För hur kul kommer det att vara när de har mognat till lite grand och söker sitt första jobb. Det första som företagaren... eller den som sköter intervjuerna gör, är att Googla på namnen.... och hittar de deras "historia". Jag tror inte att deras ansökningshandlingar hamnar i "intressantkorgen".

För hur många jobb kommer denna vidoesnutten att rendera i. Den tjej som det nu skrattas åt över hela Internet... och så även här... men efter en stund stockar sig skrattet i halsen och jag tänker "Stackars tjej!"


Så snälla "fjortisar"... som Ni ofta kallar varandra... tänk lite längre än till antalet läsare. Alla läser inte för att de beundrar Er.... de flesta skrattar tyvärr elakt åt Er... iallafall de som är över femton.

Varför gör Ni inget hållbart istället? Använd Er av Er stora blogg och se till att göra något av den som underlättar för Er i framtiden... den framtid som finns efter bloggen. Mycket skit skrivs om Blondinbella och Kenza... men de har iallafall använt sig av sin blogg för att skaffa sig en plattform efter att de slutat skriva på Internet. Båda har egna företag som sysslar med annat... och Kenza är nu anställd av bl.a. MTV... och Blondinbella är delägare i olika företag.

För som läget är nu... kan jag bara tycka synd om Er... hur många läsare Ni än har.

Over and out/Mamselamsen.

6 Kommentarer:

Anonymous Anonym tycker...

Visst är det trist... Påminner mest om lyteskomik... Och, som sagt, var är föräldrarna?!

4:54 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Ja, man kan verkligen undra var föräldrarna är. Men förmodligen vet de kanske inte vad som försiggår på Internet.

6:39 em  
Anonymous Hannele tycker...

jo, har man så många läsare, borde man göra nåt vettigt av det. Men seriösa bloggar är inte lika populära. Folk väljer vad de vill läsa..

7:59 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Hannele: Fast man kan tycka vad man vill om Blondinbella, men jag måste säga att nu för tiden har hon mognat rejält och gör en hel del bra saker med sin blogg.

8:58 fm  
Anonymous Jossan tycker...

Väldigt bra skrivet! Blir nästan mörkrädd när jag läser vissa bloggar. Det är sorgligt!

1:08 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Verkligen!

4:14 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka