.

Mamselamsen

tisdag, augusti 18, 2009

Inte så svårt som vissa tror.

Läser tips idag om hur man kan få barn blöjfria. Massor med tips.... en del bra och en del onödiga... om man inte är lat förståss.

Två ungar har jag fått blöjfria.... väldigt tidigt... Men det var i princip deras eget val. Efter somrar på Öland där ungarna i princip var nakna hela tiden, ville de inte ha någon blöja när de kom hem till den vanliga vardagen.... och jag tänkte... OK då. Jag köpte en potta och ställde den mitt emot toalettstolen. Varje gång någon gick och satte sig på toastolen, skulle ungarna sitta på pottan... inte på samma gång, förståss.... eftersom den ena inte var född. De hade ingen blöja och naturligtvis kom det skvättar lite då och då på golvet i början, men eftersom jag var van vid hundar så torkades det upp utan en min. Och bajset... ja det kom i trosorna.... vilket ju inte kändes så trevligt för dem.... så det hände inte så ofta.

För att få dem att sitta kvar på pottan tills något hände, tackar jag alla Max- och Totteböckerna för. Herre Gud... jag har väl aldrig ägnat så mycket tid åt sagoläsning som då. Men så fort de fattade grejen.... det roliga med att göra något i pottan, hände nästan aldrig någon "olycka" på dagen. Fast visst var det bråttom, när det blev dags.... avklädning skedde i en rasande fart... fick en riktig snits på det.

Och vad gällde nattblöja.... den slutade vi med samtidigt som blöjor på dagen. Många blöta sängar har jag bäddat om.... och mycket tvätt har det blivit. Men med plastad frotté i sängen, var inte detta heller något större problem.

Varje kväll innan vi vuxna gick och la oss, tog vi upp ungarna och satte dem på pottan. Det blev lite protester i början... men de vande sig... och sedan vaknade de inte ens. De satt sovandes på pottan och kissade och var lika sovande när jag stoppade tillbaka dem i sängen igen. Att ta upp dem på kvällen, höll jag... vi.... har ju en man som även gjorde det... höll vi på med tills de var tre-fyra år... funkade bildligt talat... skitbra!

Så... men lite hjälp och stöd, var båda två helt blöjfria när de var två år.

Glömmer aldrig en gång när Camilla sprang omkring som en nakenfis hemma.. hon tjoade som vanligt... men plötsligt blev det alldeles tyst... och när det blev tyst, ja, då var det fara å färde. Jag kollade vad hon hade för fanstyg för sig... och hittade henne glad som en lärka inne på toaletten... nybajsad! Helt fantastiskt... om det inte hade varit för den bruna färgen runt munnen. Som alla små barn, vill de smaka på allt.... och det hade hon gjort! Blörk!

Och BTW! Detta sättet funkar faktiskt, för när den ovan nämnda Bajsätaren åkte som aupair till USA, ringde hon hem och fråga hur man ska få barn blöjfria... hon tyckte att lillpöjken i familjen var stor nog för det. Jag gav henne alla mina råd... och det funkade även på honom.

Så mina råd.
1. Sluta helt med blöjor... dag som natt.
2. Skaffa många många sagoböcker.
3. Lär Er att slå världsrekord... tidsmässigt i avklädning av små barn... för när det är dags, är det frågan om sekunder... iallafall i början.
4. Kör avkissning innan du själv går och lägger dig.
5. Gör ingen grej av s.k. misslyckanden... men beröm barnet till vansinnighetens gräns, när det har hamnat "saker" i pottan. (Ser otroligt fånigt ut när hela familjen står och glor ner i en fylld potta... och alla sjunger och dansar. Men det funkar.)

Så trimma tvättmaskinen och lägg upp ett stort lager med plastad frotté... så är snart blöjor ett minne blott.

No big deal!

Over and out/Mamselamsen

2 Kommentarer:

Anonymous Anonym tycker...

Fan, ibland ångrar jag att vi flyttade från lägenheten. Saknar alla dina goda råd... Kram Jenny & boysen.

1:11 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Haha.... du för väl köra ut den nuvarande hyresgäsetn.

1:18 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka