.

Mamselamsen

måndag, augusti 17, 2009

Undrar om de har läst detta.

Jag undrar om min systerdotter och hennes familj har läst artikeln om baksidan av Dubai. Ett land som i princip inte har någon rättsäkerhet... om man inte är infödd.

De åker hem till Dubai igen, i övermorgon... och jag ber till högre makter om att de aldrig ska råka ut för något av det som står i artikeln.

Fast allra bäst hade varit om de flyttat hem till gamla Svedala. (Svenska är inte så galet svårt, Steve... och din kompetens behövs här!)

Over and out/Mamselamsen

7 Kommentarer:

Anonymous Anonym tycker...

De är väl medvetna om läget i Dubai, även sina "rättigheter", så jag är inte orolig.
/T ss

10:53 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Kom o halsa pa vetja!

J

11:45 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Dubai ar inte unikt med att ha Sharia lagar, det har manga arab lander. Att leva over sina tillgangar kan straffa sig hart i Dubai, darfor bor man SPARA sina pengar och INTE kopa pa avbetalningar. Har man en inkomst pa 100.000+ i manaden sa behover man inte leva lyxlivet men div. svindyra bilar pa AVBETALNING utan att spara en krona, for den dagen du forlorar jobbet har du 30 dagar pa dig att betala ALLA dina lan och lamna landet alt. hitta nytt jobb. Men i dessa ekonomiska tider ar det svart att hitta nytt jobb sa om det inte finns pengar sparade sa ar det raka vagen i fangelset! Frun o barnen kan lamna landet och forsoka starta nytt liv i Usa, Canada el England (dar de flesta expats kommer ifran) utan en krona. Sa fran enorm lyx till socialbidragstagare tar ca 30 dagar om du inte planerar din ekonomi!!! Bara for att man ar hoginkomsttagare betyder inte det att man har ekonomiskt sinne och tanker framat pa tiden EFTER Dubai!

Gissa vart alla svenska tandlakare finns? Jo, i Dubai och de tjanar asmycket pengar!

Kram J

12:06 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

J: Hm.. tanken har aldrig slagit mig... men vem vill inte gå på "gator av guld". :-)

Och det är som du säger... att göra av med varenda krona är ju fullkomligt från vettet... där som här.

Så jag hoppas att Ni sparar jättemycket... och får en bra start här, när/om Ni flyttar hit... vilket vi alla hoppas på.

12:26 em  
Anonymous Anonym tycker...

Joda vi kommer en sommar vilken vet vi inte an!
Kram J

12:58 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Bra!

1:15 em  
Anonymous linda tycker...

Kolla in mina egentillverkade tenntrådsarmband! Varje armband är unikt. Köp ett av de befintliga eller så gör jag ett utifrån dina egna önskemål. Ingenting är omöjligt, bara fantasin sätter gränser!

7:19 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka