.

Mamselamsen

lördag, augusti 15, 2009

Den vanliga rundan är avklarad.

Olika företagsförmedlare, Hemnet och Blocket. Nä.... inget idag heller. Inget som passar just oss.

Det är inte lätt alltså.... vi har väldigt höga krav vad det gäller att köpa ett nytt företag. Det ska vara säsongsbetonat... och att det ska finnas potential att jobba upp det. Visst fattas det en riktig restaurang här i Nybban... en som inte är pizzeria, för det finns ju redan alldeles för många av. Men en restaurang för "vanligt" folk... och då menar jag inte Stora hotellet... där man får gigantiska tallrikar... men bara pyttelite mat.... som är svindyrt... där vi har blivit snorkigt behandlade... och som har en väldigt kort meny. Vi har gett det stället två chanser... men nä... aldrig mer. Sen finns det två ställen till... fast det ena är pizzeria som har a la carte... men inte så kul ändå... och så har vi det stället vid torget som hade ju kunnat vara hyfsat.... men när man får vänta i evigheters evigheter får att få sin lunch, så går även den "fetbort".

Så Nybban behöver en restaurang med vällagad mat, till hyfsade priser.. som inte är pizzeria eller kina... och där det går undan... i en trevlig miljö... som inte på något vis behöver vara lyxig... bara hemtrevlig och att man känner sig välkommen. (Det sistnämnda har de flesta matställena här, helt tappat bort. För hur förbannat svårt ska det vara att bjuda på ett leende?)

Men i och med att vi vill ha riktigt säsongsbetonat... så går Nybro bort. Men det skulle kanske kunna vara ett tips för någon annan.

Jösses vad jag skriver.... men det kommer direkt från hjärnan och ut i tangenterna.

Vi har ett par ställen som är mycket intressanta... det tråkiga är att de inte ligger uppåt landet. Visserligen ska jag ringa till en mäklare på måndag... på ett "plejs" uppåt, vid kusten... karlsloken har behagat ta semester just nu, så jag har inte kunnat få några fakta om det hela. :-)

Och så var det det där om var man i så fall ska bo.... och hur. Men det tar jag någon annan gång... då det inte finns en människa som orkar läsa ett inlägg som är så här långt.

Och har du läst ända hit. Grattis, du är en mycket tålmodig människa. :-)

Over and out/Mamselamsen

2 Kommentarer:

Blogger dyermaker tycker...

Du anar inte så långa stycken jag kan läsa om de är tillräckligt intressanta.

9:56 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Hahaha.... vad bra. Då är du bättre än jag.

10:08 fm  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka