.

Mamselamsen

onsdag, augusti 05, 2009

Allsånger.

Jag brukar inte ha för vana att följa dessa allsångsprogram som nu sänds på TV.... Skansen och Liseberg.... men gjorde det denna veckan.... iallafall" "fläckvis". Har som många vet, myror i baken och har svårt att sitta overksam och titta på timslånga program.... om det inte är asbra, vill säga.

Igår såg jag slutet på Allsång på Skansen... Björn Skifs och så. Tja.... det var ju lite småtrevligt med alla gamla sånger/visor... men framför allt var jag galet imponerad över att Herr Skifs fortfarande har rösten helt intakt... fast han är skitgammal = ett par år äldre än jag.
als
I förrgår tittade jag på Allsång från Liseberg.... och det tyckte jag var jättetrevligt! Lite mer upp to date. Allsång med gamla och nya schlagers.... det gillar jag. Jo då... jag gapade med i Arja Sajomas gamla dänga.... "Högt över havet". Kan ju varje ord... kan faktiskt alla texter på alla slagdängor från den tiden... har blivit tvungen. Och den tiden, betyder från den tiden när ungarna körde "shower" hemma... i princip varje kväll... de stod där med hopprep som mick... och de kunde varenda liten "moves" som artisterna hade gjort på TV... för självklart hade jag spelat in Melodifestivalen på vår VHS.... som de tittade på så fort de fick tillfälle.... och memorerade allt.
Als2
Oh... om jag bara begrep mig på hur man för över gamla vidoeband.... till datorn, skulle jag kunna lägga upp en helt fantastisk show, när ungarna med kompisar uppträder för hela Vallgatan i Emmaboda.... direkt från gräsmattan. Camilla som Lotta Engberg..... i "Buggalo dansa rockenrola"... och Jessica med kompisar som doakör. Jösses.... vi skrattar galet åt det... särskilt Millans fenomenala fotarbete.

(Så om du herr J. smygläser här... vilket jag är övertygad om att du gör... be att få titta på den filmen när du någon gång kommer hit och hälsar på. Du kommer till fullo förstå varför Camilla är som hon är.... hihihi.)

Så.... ska jag ha en åsikt om vilken allsång som är bäst, så måste jag nog säga Allsång på Liseberg... om man bortser från bingospelandet... men å andra sidan kan man ju göra en massa annat under denna siffredragning.... typ tömma diskmaskinen.

Anders Lundins röst. Så jäkla illa är den väl faktiskt inte.... han sjunger ju tusen gånger bättre än jag gör nu för tiden... sjunger ju rent... hyfsat iallafall. Han är folklig och kan få med publiken... och det är väl det som är det viktigaste

Lasse Berghagen skulle då inte jag vilja ha tillbaka.... har aldrig kunnat med den karln. Uuuuuu..... han ger mig "ståpäls"... på ett mycket negativt sätt.

Over and out/Mamselamsen, som idag ska till Kalmar