.

Mamselamsen

tisdag, augusti 04, 2009

Böcker i en läsplatta.

E-böcker i datorn... eller som det nu finns, läsplattor. I Svenska Dagbladet står det att det nog kommer att slå stort i höst.

Det kanske det kommer att göra... men inte hos mig. Jag lyssnar ju nu för tiden nästan endast på CD/Mp3-böcker.... och de lånar jag på biblioteket här i Nybban. Världens bästa bibliotek, BTW!

Och skulle jag någon gång hitta en bok som jag vill äga... köper jag den. Fast det har inte hänt de sista fem åren. Litteratur har för mig tyvärr blivit konsumtion. Jag lyssnar en gång och så är det bra. För det mesta kommer jag inte ens ihåg författaren eller bokens titel.... minns bara om jag gillade boken eller inte... i typ två dagar. Stackars författare!

Måste kolla vad jag håller på med för bok just nu... en som är så där. Vänta!

Bok
Gamarna av Maria Küchen. En jättebra bok att somna till... och jag gör det på fem minuter. Ungefär som när jag förut lyssnade på Håkan Nessers böcker, när han läste själv. Rena sömnpillret.

Jag vet inte varför... men handlingen lät jättebra när jag läste på baksidan.... men den är seeeeeg... och författaren broderar ut språket.... hela tiden. Skitjobbigt... på gränsen till krystat. Så nä, den boken gillar inte jag inget vidare... men som sömnpiller är den toppen.

Men jag ser fram emot en annan bok som ligger här och väntar. Den här.
Bok2
Börjar nog på den i eftermiddag... när jag ska fixa och dona med en massa småtråkiga saker. Har man en bra bok på... på CD-spelaren, kan t.o.m. strykning bli ett nöje.

Fast först en tur till Kalmar... måste köpa en stekbordsskrapa. Vi lånade en för sex år sedan av en restaurangbekant.... då våra egna hade gått av.... och helt glömt bort det. Vi blev påminda i veckan... så en ny skrapa står på agendan. Jippiiiie... shopping.... stekbordsskrapeshopping! :-)

Over and out/Mamselamsen

3 Kommentarer:

Blogger LipglossHeaven tycker...

Fascinerande att vi typ bloggar om samma sak..men jag håller med dig...

1:17 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Va...har du gjort det... måste kolla.

2:33 em  
Blogger Ramona Fransson tycker...

Hej

Om du vill är du välkommen att ladda ner mina ljudböcker gratis från min blogg www.ramona-fransson.blogspot.com

12:38 fm  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka