.

Mamselamsen

tisdag, augusti 04, 2009

Allroundträning i skogen.

Ingen powerwalk idag... behövs inte! Efter två timmar i skogen.... över stock och sten.... hukande under taggiga och torra grenar, är vi båda helt slut. Men vi fick lite lön för mödan... 2 liter nedskurna kantareller... och det är inte illa med tanke på att vi inte har några direkta sommarkantarellställen... sådana där som Bert Karlsson har.
Kantareller
Men det dummaste jag har gjort idag... vad gäller svampplockning. Att ha låga fnuttiga och yttepyttiga sockar på mig. Rena smörgåsbordet för alla fästingar... plus att strumporna gled ner och låg som små korvar under foten = skavsår på båda hälarna. Samt en sak till. Jag hade på mig mina snorsmala chinos... utan strech = att jag knappt kunde böja på benen är jag skulle klättra över stenar och trädstammar. Korkade jag!

Sällan har skogen hört så mycket svordomar eka mellan stammarna.... och Stephan bara skrattade och stövlade på med sina "älgaben".

Men nu är vi hemma... svampen är rensad... strumporna och byxorna ligger i ett hörn och skäms... hälarna är omplåstrade. Nu ska jag sätta på mig något skönt.... och dra iväg och handla Västerbottenost, ty kantarellmackor kräver Västerbottenost.

Over and out/Mamselamsen, som valde skogen före Kalmar

2 Kommentarer:

Anonymous Anonym tycker...

Shit va gott det ser ut med kantareller!!!!!! jag ska odla egna den dan jag emigrerar tillbaka till Sverige!!!
Kusin vitamin-Josefina

8:41 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Det VAR gott!

9:39 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka