.

Mamselamsen

tisdag, januari 27, 2009

Vad är det som egentligen händer i huvudet, när man vinner mycket pengar.

Jag läser om amerikanen som vann 2 miljarder ... fast efter skatt var det "bara" 757 miljoner. Några år efter vinsten är tydligen hela hans liv raserat. Varför?

Stephan och jag brukar sitta här och spekulera om vad vi ska göra den dagen när jag vinner mina "64 miljoner".... jag ska ju vinna det varje vecka.... juh... på mitt lotto. :-) Och vi är rätt klara över det.

1. Jag har några organisationer som jag ganska regelbundet skänker pengar till. De skulle få sig en hacka... och jag skulle skänka anonymt.
2. Ungarna skulle få så pass mycket att de skulle kunna köpa sig det boendet de önskar.... inom rimlighetens gränser.
3. Sedan skulle de få lite till, så att de lite mer kommer in i grejen att investera... men inte så mycket. De ska inte tro att de ska kunna sluta jobba och bli brats.
4. Vi skulle köpa en liten husbil, så att vi kan dra iväg lite när vi tycker... typ så här års.
5. Vi skulle rea ut detta huset och flytta till Eskilstuna och köpa den lägenheten som jag hittat, men som idag är för dyr.
6. Jag skulle köpa ett litet torp här i Småland... långt ute i skogen... nära alla svampställen.
7. Sen skulle vi ta hela familjen och åka till Californien... och sedan ett par dagar i Las Vegas. Vi har ju lovat här på bloggen, att nästa gång vi kommer till dit ska vi ju gifta oss inför en Elvispräst. Det blir vårt tredje giftemål och tredje gången i Vegas och tredje gången gillt är ju alltid bra.

Tja, sen vet jag faktiskt inte. Jo, jag skulle nog köpa mig en ny säng... den jag har nu köpte jag på secondhand för 200 kronor... för femton år sedan.... den är rätt säckig i mitten nu.

Men sedan vet jag faktiskt inte... kan inte komma på något som jag så där absolut skulle köpa eller göra. Lite kläder förståss.... hittade en del när jag surfade runt på Ebay igår. :-)

Och det som sedan är kvar, skulle jag nog helt enkelt sätta in på banken.... och får man tre procents ränta på de pengarna, är nog pensionen räddad. :-) Alla hjälpsamma investerare göre sig icke besvär... pengarna ska stå på banken så att jag kan glömma bort dem... trots att det är "dålig" ekonomi.

Men framför allt.... jag skulle inte berätta för någon utomstående att jag vunnit mina "64 miljoner".

Vad skulle Ni göra med Era "64 miljoner"?

Over and out/Mamselamsen, som affirmerar som få.

4 Kommentarer:

Blogger PGW tycker...

Jag är så tråkig att jag svarar som alla andra svenskar verkar det som – renovera köket!

Sedan ger jag mig på badrummet.

Sedan vet jag inte just. Skor? :-)

2:06 em  
Anonymous Anonym tycker...

Byta bil! De e iallafall de första jag skulle göra. =)

2:17 em  
Anonymous Anonym tycker...

Jag skulle byta bostad och så har jag en liten grej jag drömmer om att göra. Precis som du skulle jag nog vara ganska aktsam med att berätta för folk att jag vunnit. Husköpte får väl förklaras med att man vunnit 3 millar på triss eller att en släkting kolat.

3:03 em  
Blogger Carin tycker...

Jag skulle skänka en del till välgörande ändamål. Rädda barnen, Naturskyddsföreningen, Amnesty och liknande organisationer har alltid legat mig varmt om hjärtat.

Eftersom jag inte har några egna barn än skulle jag väl skänka lite till övriga familjen, föräldrar och bröder. Betala av mammas lån på huset skulle stå högt på listan. Och skänka tillbaka alla pengar som pappa gett mig sedan jag flyttade hemifrån. Sedan skulle jag investera i min storebrors nystartade företag, som jag tror kan komma att gå riktigt bra i framtiden. Och sist så skulle lillebror få sig lite pengar för valfri musikutbildning han kan tänkas vilja gå.

Jag skulle leta på den bästa tänkbara utbildningen och gå den, oavsett kostnad och plats.
Resa skulle också vara trevligt. Har ju sagt att jag vill se alla världsdelar någon gång.
Sedan skulle jag lägga undan så mycket jag kunde, för eventuella framtida barn.

Annars, som student, skulle jag betala tillbaka alla hundratusentals kronor till CSN och be dem stoppa upp dem någonstans.

/Carin

10:17 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka