.

Mamselamsen

måndag, januari 26, 2009

Sockerkick och sockerfall.

Vad f*n är det?

Jag har läst och hört talas om det under flera år... och jag har inte en aning om hur det känns.

Det har hänt att jag käkat hur mycket godis och sötsaker som helst... bara för att testa... känner ingenting.

Jag kan gå en hel dag och helt glömma bort att äta.... känner inget annat än ett litet sug i magen om att jag är hungrig... och då äter jag.

Jag har läst om att barn inte ska äta socker för att det skulle bli hyperaktiva... men jag har även läst att det med socker till barn är alldeles för "upphaussat" och inte alls beror på det.

Vad är det och varför får jag i så fall inte det? Eller är detta med sockerfall bara en "god" anledning till att få trycka i sig en chokladkaka?

Men å andra sidan, finns det mycket saker här i livet som jag inte vet vad de är... peppar, peppar... typ, tandvärk, djävulsk huvudvärk, magkatarr, mensont och sånt. Så vad vet egentligen jag.

Over and out/Mamselamsen

5 Kommentarer:

Blogger @enga tycker...

Var glad att du inte känner av blodsockerfall! :-) Jag får huvudvärk och blir arg och retlig när jag inte får mat. Jag har alltid nån slags matsäck med mig för att kunna motverka blodsockerfall. Helst frukt, nötter eller macka, men visst har det hänt att "nödprovianten" bestått av choklad eller cola också...

11:07 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Det måste vara ärftligt, jag har inte heller någon aning om hur det känns. :-)

11:18 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Enga: Där ser man... men konstigt är det att vissa har det och vissa inte. Jag undrar vad det beror på.

Jessica: Snacka om det... pappa vet inte heller vad det är.

11:28 fm  
Blogger Cicki tycker...

Jag blir som Enga beskriver plus att jag blir alldeles schackmatt och skakig. Vad jag förstår så är det blodsockerfallen som är svåra för den som har diabetes. Då måste man undvika detta. Jag har inte diabetes men det är ju möjligt att man ligger i riskzonen eftersom jag har sådana känningar.

Speadad av socker vet jag aldrig att jag blivit. Nu har jag aldrig varit en sån där riktig godisätare, inte ens som barn, så jag sätter sällan i mig mycket socker. Tacka vet jag en rejäl macka istället. Det är en av mina laster.....:-)

1:37 em  
Blogger Barbro Binda tycker...

Om man är begåvad med snabb förbränning får man blodsockerfall om man inte äter regelbundet. Så är det för mig. Banan i fickan, för att hålla dåligt humör och virrighet borta!

2:48 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka