.

Mamselamsen

torsdag, augusti 28, 2008

Jag står fast och blir mer och mer övertygad.

Jag läser om att elpriserna bara kommer att bli högre och högre. Inte kul! Så när den dagen kommer, när Stephan och jag drar oss tillbaka på riktigt, ska vi bo i ett hus som mer eller mindre är oberoende av el utifrån.... inte helt... men så pass att inte driftskostnaderna blir en börda. Bergvärme är självklart... vedspis... kakelugn... solpaneler o.s.v. Jag läste även för någon vecka sedan om att det tagits fram en helt ny sorts vindkraftverk, som inte alls ser ut som de vi har i Sverige nu... inga vingar alltså. Lät mycket intressant, då de var billigare, tystare och mer effektiva = de behöver inte vara så himla höga. (Jag ser att Uppsala universitet håller på med det, men jag har även sett att de kommit väldigt långt i Kina.)
Vin
Uppsala universitet

Jag är inte den som har gått på den i princip allenarådande "koldioxidreligionen"... fast de vet Ni som genom åren har följt min blogg. Men det finns ju ändå ingen anledning att i onödan skita ner och utarma vår jord.

Så även om vi ofta klickar runt på det ena gigantiska drömhuset efter det andra på Hemnet, så kommer det ändå att sluta med ett hus på max 100 kvadrat. Ett hus där vi kan göra oss så oberoende som möjligt. Och att vara oberoende... det är grejor det!

Tja, det här var ju inte så himla kul för Er att läsa, men så blir det när mina fingrar löper fritt på tangentbordet.

Over and out/Mamselamsen, som idag förmodligen kommer att göra något drastiskt