.

Mamselamsen

fredag, augusti 29, 2008

Att sätta Nybro på kartan.

Det läggs massor skattepengar på en massa grejor, mycket i syfte att locka folk och företag till "staden som man har kört förbi"... som väldigt många brukar säga.

Vill man locka folk hit, måste det vara något unikt... något man är ensam om i Sverige... gärna hela världen.

Varför inte glasa in hela torget och gågatan? Ett centrum med ständig sommar... stor torghandel/marknad varje dag året runt... uteserveringar... o.s.v. Snacka om unikt... något som folk skulle vallfärda till och spendera en och annan krona!

Det finns en del knepiga teknikaliteter, som hur man hanterar snö, regn, sol och så.... men det finns det nog en smart rackare som kan lösa. Värmeslingor... vattenavrinning.... luckor i taket som går att öppna och stänga. Typ så här:
Torg
Vänerfasader AB

En galen idé... men inte helt ogenomförbar! För tänk Er ett riktigt levande centrum fullt med palmer och annan tropiska växtlighet... uteserveringar... marknad... m.m. Coolt!

Over and out/Mamselamsen, med galet många idéer.

2 Kommentarer:

Anonymous Anonym tycker...

Man kanske skulle satsa pengarna på omsorgen av äldre, barn och funktionshindrade istället. Det vore ju verkligen något helt unikt bland Sveriges kommuner och skulle säkert locka hit massor med folk.

Nybro - staden där DU vågar bli gammal

:-)

10:30 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Fast som det är just nu, satsas det en massa pengar på grejor som INTE är en investering... jag föreslår en grej som ÄR en investering... en investering som kan rendera sköna skattekronor till bl.a. äldreomsorgen.

Fast då å andra sidan bor ju inte jag här. :-)

10:37 fm  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka