.

Mamselamsen

onsdag, maj 07, 2008

Dags att börja decimera här.

Var runt och kollade på allt som vid nästa eventuella flytt inte får följa med. Lite snabbt kom jag fram till att 4 chippendalefåtöljer, en klaffbyrå, en gigantisk bokhylleserie, 10 kassar med böcker och en stor guldlampa från Skruvs glasbruk ska bäras ner för alla trapporna av någon annan än Stephan och mig.

Alltså... det är ofattbart var grejor vi har dragit på oss genom åren och det värsta av allt är att vi har rensat brutalt vid varje flytt... och vi har flyttat många gånger.

Det känns på något vis som att jag kommit till den åldern när en massa onödiga (allt är relativt med det ordet) prylar börjar kännas betungande för själen.

Dock finns det grejor som är skitfula, men som vi aldrig skulle kunna tänka oss att göra av med. Bl.a. en fullkomligt gräslig koppartavla med elefanter.
Koppar
Minnen.... minnen!

Inköpt på resan till Sydafrika som jag... trots att både Stephan och jag var diagnostiserade som sterila... blev med barn, jag drog på mig Paratyfus... vid hemkomsten berättade en puckad läkare inför 10 läkarstuderande att min graviditet var ett kommande missfall. Det "missfallet" resulterade i en synnerligen välskapt Jessica, som in i det längsta vägrade komma ut.

Så vissa saker i det här huset har själ... hur fula de än är.

Over and out/Mamselamsen

3 Kommentarer:

Blogger Humlan tycker...

Det är ju sådana saker man ska omge sig med, som har en historia, som betyder något för en eller gör en lycklig.
Då blir det DITT hem, inte en möblerad lägenhet.

10:28 fm  
Blogger Honey Bunny tycker...

Oj vilken vacker tavla!
Har en stor prydnads elefant, ärvt från min mormor, ett ben är av men jag vägrar slänga den, den är så pampig elefanten! Sitter inte o hänger framför tv.ns naturprogram för att se elefanter men i prydnads form eller som din tavla tex blir jag helt betagen i djuret!

11:22 fm  
Blogger Cicki tycker...

Vissa saker betyder bara så otroligt mycket. Jag har en urblekt gammal tavla ovanför min säng. Hur många gånger jag än flyttat så har den hängt med och suttit ovanför min säng. Det är min skyddsängel som jag fick av mina gudföräldrar på min dopdag.

Så det blir en flytt?

12:39 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka