.

Mamselamsen

tisdag, februari 26, 2008

Jag har förbjudit mig själv.

Bokrean börjar idag och jag har förbjudit mig själv att över huvud taget gå in i en bokhandel under denna tiden. Jag har slängt alla reklambroschyrer utan att titta i dem.... nja, jag har sneglat lite på framsidorna och jag har även tjuvkikat lite i skyltfönstret hos bokhandeln här. Men längre än så får jag inte gå i år.

Jag har olästa böcker ligger i travar här.... jag har burit upp ännu fler papperskassar med lästa böcker på vinden.... bokhyllorna är knöfulla... böcker ligger travade ovanpå de stående böckerna.... böcker ligger ovanpå bokhyllorna.... böcker ligger i små travar på golvet. Och som om inte detta var nog.... i de små hålrummen mellan böckerna trycker jag in lite vad som går... parfymer, datorprogram, CD-böcker, Mp3-böcker, nagellack, foton, vinylskivor från 60-talet. Ovanpå alla böcker med urklipp har jag även lyckats trycka in en leopardmönstrad uppblåsbar nackkudde.
Bokhylla
Scheeezuuss!
Böcker
Så nu får det vara nog!

Tror jag. :-)

Over and out/Mamselamsen

9 Kommentarer:

Blogger Lilla Jag tycker...

Jag sympatiserar med dig...jag lever med samma problem. För ett tag sen tyckte maken att det var en bra idé att montera ner en av hyllorna för att få mer utrymme i vardagsrummet... En kommentar som fick hans fru att se panikslagen ut...

Hyllan står fortfarande kvar.

9:22 fm  
Blogger Tutte i blåbärsskogen tycker...

Cecilia: Och detta med böcker har jag även lyckats med att föra över till nästa generation. Jessica har ett bibliotek i lägenheten nu. Camilla var ju tvungen att lämna de flesta böckerna i USA... men hon är snabbt på väg att bygga upp ett lager igen.

Jag tror det är genetiskt.... hemma hos min pappa finns också ett biblioteksrum... t.o.m två. Böcker från golv till tak... och ett bord i mitten.

Vad är det för fel på oss? :-)

/Mamselamsen

9:40 fm  
Blogger Gagga tycker...

Lider av samma sjuka, och det blir ingen bokrea här heller.

9:57 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Gagga: Tack min vän. Jag visste väl att vi var systrar i det fördolda.

10:03 fm  
Blogger Lilla Jag tycker...

Hahaha, jag känner igen din beskrivning om din pappa... Min morfar hade likadant hemma hos sig och min dröm är att ha ett helt RUM med bara böcker i, tror det kallas för bibliotek....;).

10:04 fm  
Blogger Tankevågor tycker...

Här är det samma elände. Böcker överallt! När vi för ett antal år sen flyttade till en stor lägenhet med många rum bestämde jag mig för att vi skulle ha ett bibliotek. Ja det gick ju bra och det har vi än men....vad hände egentligen? Nu har vi ännu mer böcker i alla andra rum också!

Vet du Mamsen att jag lånar gärna ut mina böcker till mina vänner så just nu har jag några som är på semster hemma i andras bokhyllor.
Problemet är bara att få plats med dem när de ska flytta hem igen!

Jag undrar också: VAD är det för fel på oss???

12:46 em  
Anonymous Anonym tycker...

Det är v e r k l i g e n inget fel på oss alls! Men eftersom jag för tillfället har minst 12-13 böcker som väntar på att bli lästa blir det ingen rea här heller ;-).
För några år sedan, när jag hade ännu större platsbrist i hyllorna släpade jag iväg papperskassar med böcker till biblioteket. Böcker som jag inte läst om de senaste fem åren.
På bibblan blev dom jätteglada och jag fick plats att köpa nytt!

12:55 em  
Blogger Lilla Jag tycker...

Mamsan...jag har nåt att erkänna...

Jag köpte en bok idag.

*generad*

4:24 em  
Anonymous Anonym tycker...

Jag tycker det är helt normalt. Böcker överallt ska det vara. När jag kommer hem till folk som inte har böcker blir jag misstänksam. Skumma typer.

/PGW

6:19 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka