.

Mamselamsen

fredag, februari 22, 2008

För de som inte kommer igåg min turbodiet...

som jag kör med under 3 veckor.

10.00(Efter träningsrundan)
Smoothie (2,5 dl sojamjölk + 1/2 dos proteinpulver + en liten näve bär/frukt)
12.00
Grönsaker (som växer ovan jord, med undantag för rädisor) + något litet och proteinfyllt... typ ett ägg eller 6 små kuber ost, liten bit kycklingfilé, liten bit lax, kalkon....)
14.00
Smoothie.
16.00
Grönsaker + något litet proteinfullt.
18.00
Smoothie
20.00
Lite grönsaker och något litet proteinfyll.

Egentligen ska man inte äta så sent... men det viktiga är att man äter sex gånger om dagen.

Så..... här ska laddas med sojamjölk (finns i olika smaker), frysta bär, apelsiner, kyckling, lax o.s.v. Allt måste finnas hemma, annars kan jag säkert hitta någon dålig ursäkt för att ta en macka.

Det finfina med denna dieten är att jag aldrig någonsin hinner bli hungrig och jag får igång ämnesomsättningen som nu förmodligen är nästan död.

Men som sagt, jag går bara på den här dieten under max tre veckor.... sedan börjar jag byta ut ett mål mot vanlig mat.... mat med lågt GI.... för att sen sakta med säkert gå tillbaka till en bra och varierad kost.

Allt gick så himla bra förra våren och sommaren, fram till jag åkte och jobbade i USA. Där gick det bara inte att vara ute och motionera.... man gör inte sånt när det är över 40 grader varmt. Så kom jag hem och den fina vanan var bruten och ersattes av "soffpotatis" och "junkfood".

Nu är det inte bara att få bort det nytillkomna fläsket som jag gör detta, utan för att jag vet att jag kommer att må så ofantligt bra... både psykiskt och fysiskt. Jäklar vilken energi jag hade förra året..... och till Stephans stora glädje var jag på topphumör jämt.

Så bered Er på en äckligt sprudlande Mamselamsen om ett tag.... efter att den värsta träningsvärken har gått över. :-D

Over and out/Mamselamsen, i startgroparna.

5 Kommentarer:

Blogger mitt fyrverkeri tycker...

om man skulle..

2:28 em  
Anonymous Anonym tycker...

Kan man använda rosa champange i stället för soja mjölk?

SKÅL!!!!

T ss

7:37 em  
Blogger Mildamakter tycker...

Vad är det för proteinpulver du äter/dricker?
Menar du att man inte ska äta förrän kl 1000? Då har jag ju varit uppe i 5 timmar, cyklat 6 km och jobbat i tre timmar nånting sisådär. Jag begår mord om jag inte får äta förrän då...

9:07 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Mildamakter: Du ska äta direkt efter att du kommit hem från träningsrundan.... och se´n varannan timme... tills du fått i dig 6 mål.

Proteinpulvret köper jag hos Hälsokosten... jag har ett som har vaniljsmak och är fullproppat med vitaminer och mineraler.

2:07 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Tss: Funkar....så dääär. =)

2:07 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka