.

Mamselamsen

tisdag, februari 12, 2008

Jag fortsätter att vara konsumtionsfri idag.

Har hittat isterband i frysen och potatis finns... paprika finns massor.... kaffe, så det räcker idag.... tanka behövs inte (bilen används ju nästan aldrig)... knäckebröd finns.... smör finns.... ost och leverpastej finns.... två apelsiner finns.... Tja, det är väl vad som kan behövas idag.

Faktum är att det känns lite kul och utmanande att ha bestämt att inte plocka upp plånboken en enda gång idag. Och faktiskt inte särskilt svårt heller. Man låter helt enkelt bli att gå in i olika affärer.

Återkommer framåt kvällen, för att se om det funkade även idag.

Over and out/Mamselamsen

4 Kommentarer:

Blogger Cicki tycker...

Idag lär jag nog klara mig. Har tvättstuga så jag lär inte komma utanför dörren mer än till hissen upp och ner i källaren. Oftast har jag bara plånboken framme typ en gång i veckan när vi åker och handlar. Det är sällan jag drar ner på stan ensam.

12:17 em  
Blogger dyermaker tycker...

Idag har jag varit konsumtionsfri i så måtto att jag inte spenderat pengar. Å andra sidan har jag hö i mina lador så det räcker och blir över...

6:42 em  
Anonymous Anonym tycker...

Men du konsumerar ju ändå?? Allt det där du räknar upp har du ju redan köpt. Jag förstår inte riktigt poängen. Visst är det bra att se över sin konsumtion och försöka undvika allt det där man egentligen inte behöver, men mat måsta man ju skaffa sig på något sätt...

7:24 em  
Blogger Tutte i blåbärsskogen tycker...

Kanona!

Los Angeles: Ska man gå in på ekonomiska termer har du helt rätt. Men det var inte riktigt det jag vill med mina konsumtionsfria dagar, Det handlade mest om att testa att låta bli att handla av gammal vana. Exempelvis, att verkligen kolla vad som finns i frysen.... jag och vad jag förstår är många rätt slarviga med det.

Jag vill att man verkligen tänker på vad man lägger sina pengar på. Jag har en väninna som varenda månad klagar över att hon och hennes man inte har några pengar. Vi började räkna vilka fasta kostnader de hade.... mat,hus, bil, bensin räntor, el, försäkringar, pensionssparande..... o.s.v. När de hade betalt precis allting, hade hon nästan 7000 kvar av SIN lön 7000:- som hon inte hade en aning om var de tog vägen.

Så det är sådant som jag vill poängtera, för jag tror inte att hon är ett unikum.

/Mamselamsen

9:52 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka