.

Mamselamsen

fredag, februari 08, 2008

Ok... ok... ok.... mer utsläpp!

DN skriver om att det nu framkommit att biobränsle inte alls är särskilt miljövänligt. Och jag säger och rycker lite på axlarna: OK.

Det som jag kan tycka är ett än värre problem, är de etiska.

Miljarder människor på jorden svälter och trots det ska det odlas en jäkla massa majs som i princip bara ska eldas upp.

Sjukt!

Jag fortsätter att hålla på sol, vind, vatten och kärnkraft.... för vad finns det annars alternativ?

Over and out/Mamselamsen

4 Kommentarer:

Anonymous Anonym tycker...

Människor svälter inte för att det odlas biobränsle - biobränslen utgör bara 0,8 % av jordens jordbruksproduktion.
Människor svälter framför allt för att det inte lönar sig att odla jordarna i tredje världen så länge EU och USA vräker ut överskottslivsmedel som producerats med statssubventioner på världsmarknaden.

Om överskottet i västvärlden äntligen försvinner så kan tredje världens bönder få vettigt betalt för sina grödor. Dessutom kan de då få lönsamhet i att odla upp lite av de 2 miljarder övergiven jordburksmark som finns (dvs 1,5 gånger mer än vad som odlas idag. då kan de tom producera en del biobränsle - något som de är bättre på än vi eftersom de har mer sol.

12:19 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Det är principen som jag är ute efter. Allt det andra det vet jag redan.

12:30 em  
Anonymous Anonym tycker...

Människan har använt jordbruksprodukter för att producera sina hästkrafter i mer än 10 000 år (förr stavades det havre - nu stavas det sockerrör och raps) - jag ser inget fel i det - så länge det faktiskt finns möjlighet att producera både mat och hästkrafter. Och det gör det. Däremot är världsfördelningen skev.

Låt oss nu ta chansen att använda suget efter biobränslen att skapa en bättre världsordning där tredje världen får en rejäl chans att bli jämlika producenter.

12:36 em  
Anonymous Anonym tycker...

Etiska aspekter finnas ju, MEN att folk svälter har nog faktiskt också att göra med ländernas egna makthavare att göra. Trots att EU och USA finns.

Bygg ut: sol, vind, vatten och kärnkraft!

Tror och tycker/T ss

4:46 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka