.

Mamselamsen

onsdag, januari 23, 2008

Nu måste det ske förändringar på alla håll!

Jag har inga direkta åsikter om att skolar, lasarett, apotek och så vidare ska privatiseras. (Eller... rättare sagt...åsikter har jag... men inte över sig jätteoffentliga... och ganska kluvna.)
Men om vi nu ska närma oss den "Amerikanska modellen", anser jag att det inte är mer än rätt att vi gör det på alla fronter.

Jag vill ha de Amerikanska skadestånden... och är beredd att betala försäkringarna, mot att jag får skattelättnader! (Osolidariskt och orättvist.... javisst... fruktansvärt! Men ska det nu gå åt det hållet.... så ska det göras fullt ut..)

För ska jag anlita privata näringsidkare inom dessa områden, vill jag att skadestånden vid en eventuell felbehandling eller liknande ska vara gigantiska, så att de vinstdrivande företagen verkligen fattar allvaret och gör sitt absolut bästa för mig.

Jag vet att det sker felbehandlingar även idag i de staliga företagen, men de inträffar för det mesta inte av vinstdrivande orsaker.

(Och nä, jag är inte direkt emot privatisering... försöker tänka lite längre än näsan räcker.)

Over and out/Mamselamsen, som väntar på motargument.... då jag faktiskt bara slängde ur mig det som kom upp i huvudet.

4 Kommentarer:

Anonymous Anonym tycker...

Jag är egotrippad..men jag har bara fått fördelar nu av "privat vårdval"

Vår vårdcentral blev privat och vips så fick vi 6 läkare istället för 1 ( på 14000 inv) och det är lättare att få tid..Myyycket viktigt när man har en liten sötis som åker på öroninflammationer titt som tätt!

11:02 fm  
Blogger Tutte i blåbärsskogen tycker...

Cian: Jag vet! Men OM något blir fel.... hur mycket ersättning får du då för det?

/Mamselamsen

12:54 em  
Anonymous Anonym tycker...

Problemet med att få kunna stämma läkare är att de blir överdrivet försiktiga i sin vård. Speciellt när det kommer nya metoder att behandla sjukdomar. Då blir ju situationen att som läkare alltid måste behöva ta in risken att bli stämd vid ingrepp med stor riskfaktor. Tror du då att dem skulle chansa och operera iallafall?

11:31 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

e: I USA är patienten tvungen att skriva på dokument om att de går med på det hela.

10:25 fm  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka