.

Mamselamsen

tisdag, januari 22, 2008

Allt detta om jämställdehet och stora rubriker.

Karlar ska amma.... kvinnor ska gå med bara bröst... historiska skyltar görs om... o.s.v .... o.s.v... O C H S Å V I D A R E!

Jag är rätt nöjd med att jag har samma lön som min man och att jag inte drar det tunga lasset av hushållsarbete. Jag känner mig inte underlägsen på något vis då jag blivit uppfostrad till att ta för mig i livet... och gör!

Är det bara jag som tycker att jämställdhetsdebatten som florerar i media och bloggar, ibland går bortom idiotins gränser, där ordet jämställdhet ofta sätts i samma betydelse som jämlikhet. Blir det för mycket sådana skriverier, kan jag snart inte ta det på allvar.... utan kör mitt eget race.

Jag vill inte bli jämlik mannen... jag vill behålla alla mina unika hormoner... jag vill vara den kvinna jag är, som lägger krutet på lika lön för lika arbete för alla, som första mål.

Snart är det väl synd om oss kvinnor för att vi inte har skäggväxt och hår på bröstet också.

Tja, så tycker jag.... och det behöver inte du.

Over and out/Mamselamsen

2 Kommentarer:

Blogger Musikanta tycker...

Jag var faktiskt väldigt ledsen när jag var liten att jag inte var en pojke. Kanske för att jag var tvungen att torka disk och rensa ogräs som mina bröder aldrig behövde. Dessutom smärtade det mig djupt att jag inte kunde kasta sten lika långt som min lillebror. Jag tränade och tränade men han var alltid bättre. Sen blev jag bäst på att spela piano - så det jämnade ut sig.

9:08 em  
Blogger Tutte i blåbärsskogen tycker...

Vi är bäst på olika saker. Jag är mycket bättre på att göra affärer än min man. Men å andra sidan är han mycket bättre än jag på att brodera twistsöm... och det är dagens sanning.

/Mamselamsen

9:28 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka