.

Mamselamsen

tisdag, januari 15, 2008

Kan någon förklara, tack!

Jag har min räknare som kan ge mig ganska detaljerad information om vilka som besöker min sida. Jag kollar den inte lika maniskt som jag gjorde i början av min "bloggkarriär"... en eller två gånger i veckan... men idag gjorde jag det och upptäckte att jag har massor med läsare som kommer från DN.

Döm till min förvåning när jag upptäckte att ett av mina inlägg finns med på sidan "Bloggat om artikeln" på DN. Jag pingar aldrig på Twingly... hur kan den då hamna där?

Over and out/Mamselamsen, som nu för tiden inte bryr sig så mycket om hur många läsare hon har.

10 Kommentarer:

Blogger PGW tycker...

Jag undrar lite också, har sett samma fenomen hos mig, från samma artikel. Twingly sniffar själv gissar jag? Jag trodde inte det var poängen med Twingly?

10:01 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Ahaaa..... det räcker alltså med att länka.

Skumt!

10:07 fm  
Blogger PGW tycker...

Ja det verkar så. Lite konstigt är det, för jag trodde att det låg i idén med twingly att man skulle länka själv, men tydligen inte.

10:18 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Så när jag vill skriva "hemligt", länkar jag alltså inte.

11:22 fm  
Anonymous Anonym tycker...

En undran. Jag har Google analytics samt Susnet på vår blogg och den enda informationen jag får är IP nummer( från Susnet vilket är helt meningslöst)och ort från det andra. Ibland får jag sökord också och andra hänvisningslänkar, men inte något annat kul. Hur fungerar era räknare? Är det statwiev ni har?
"Morskan"
http://ridgruppen.blogg.se

5:47 em  
Blogger Tutte i blåbärsskogen tycker...

Morskan: Jag har statcounter.

/Mamselamsen

8:21 em  
Anonymous Anonym tycker...

Jag pingar något som heter blogg ping och den pingar massa olika sidor bland annat Twingly, kanske är något du också gör?

9:02 em  
Blogger Martin Källström tycker...

Hej Mamselamsen, det stämmer att Twingly kan ha hittat din blogg utan att ha pingat. Twingly är en sökmotor precis som Google, den plockar själv upp bloggar den kan hitta. Att pinga är ett sätt att vara säker på att Twingly snabbt kommer och hämtar det nya blogginlägget. Om man inte pingar kan det hända att Twingly missar inlägget helt.

Hoppas det besvarar din fråga, annars är det bara att säga till!

Mvh Martin

8:58 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Mölndalsbo: Jag pingar bara på nyligen.se

Martin: Det förklarar saken. Så om jag vill skriva i lönndom, gäller det att inte länka. :-)

1:23 em  
Anonymous Anonym tycker...

Mamselamsen: Herregud!! Jag MENADE förstås Statcounter!!!! Statwiev är ett statistikprogram när man forskar! Fan, vá puckad jag är! Ber om ursäkt. (Använde det under bm utbildningen och det var då jag blev utbänd. Säkert därför det poppar upp nu!!)
Jag försökte lägga in STATCOUNTER på vår blogg men det funkade inte.(läs: jag vet inte hur man gör)Tror inte det funkar på "Blogg"?
Alltså, skulle ju vara kul att veta VEM som läser ibland, men det verkar svårt att få veta. Ip kan ej spåras(i kommentarerna syns det ju och då kan man ju koppla) men annars kan man ju inte veta vem det är som kollar in bloggen eller så syns bara orten. Vad ser man på Statc.? Antal besökare har vi ju också förstås.
"Morskan"

5:00 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka