.

Mamselamsen

fredag, maj 18, 2007

Jag och mina pluttar.

Alltså... jag har inte solat i någon form under de sista 10 åren. Jag har försökt... men det har bara tagit fem minuter, och så har jag flyttat in i skuggan. Men så tänkte jag att jag skulle testa dropin-solariet här nedanför. Glatt gick jag dit iklädd linne, svarta pyjamasbyxor och plastträskor. (Det är ju trots allt bara 5 meter)

Jag stod en stund och försökte förstå hur "myntomaten" funkade.... en snäll tjej hjälpte mig. Växla till höger och stoppa in poletter till vänster. Men sen var det ju det där med plastpluttarna som man ska ha på ögonen. Jag hade inga! "Asch, sa jag till tjejen, jag lägger lite papperstussar över ögonen". Och det funkade skitbra, ända tills fläktarna sattes igång och mina tussar försvann all världens väg. Eftersom jag är rädd om mina ögon, så låg jag och tittade uppåt (under de stängda ögonlocken), för där fanns inte så himla mycket lampor. Jag kan berätta att det är väldigt jobbigt att ligga och titta uppåt och samtidigt blunda hårt i sex minuter.

Jag var där igår igen..... fortfarande utan plastpluttarna. Men igår var jag "beväpnad" med något mycket, mycket bättre än papperstussar. Två enkronor! Jag solade med enkronor på ögonlocken..... funkade as-kalas!

Men nu är det även slut med enkronorspluttarna.... för när jag gick ut från solrummet, upptäckte jag en automat... alldeles bredvid sedelväxlaren där jag kunde köpa dessa plastpluttar till det facila priset av tio kronor.

Så nu känner jag mig som en riktigt proffssolare.... med egna pluttar!

Over and out/Mamselamsen

4 Kommentarer:

Blogger Strumpstickan tycker...

Pluttproffs:)

6:16 em  
Blogger Klimakteriehäxan tycker...

Nej nej och åter nej. Aldrig solarium. Aldrig. Testa en soldusch, ofarligt och riktigt skönt! Eller bara var blek och vacker. Den där naturliga grågrönbeiga svenska vinterfärgen är gravt underskattad.

8:47 em  
Anonymous Anonym tycker...

Då får du ju vita fält kring ögonen - clownvarning:-)

10:30 fm  
Blogger Vonkis tycker...

Dig kan jag alltid lite på när jag behöver få mig ett skratt. Tack!

10:39 fm  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka