.

Mamselamsen

lördag, februari 24, 2007

Två timmar till spillo.

Har suttit här och kollat på "Mannen som kunde prata med hästar" och så får jag reda på att den slutar tragiskt. Näpp.... då vill jag inte se mer. *byter kanal*

Men hur slutar den? Dör hon, han, dottern eller hästen? Eller blir det helt enkelt så att hon och dottern åker tillbak till N.Y?

Jag hade tyckt om de två timmar jag såg... om det inte hade varit för mamman i filmen.... vad hon nu heter. Hon är så förbaskat lik en f.d. kompis till mig.... en som svek mig gruvligt för trettio åt sedan. Så det är nästan så jag hoppas att det är mamman det går illa för.

Over and out/Mamselamsen.

9 Kommentarer:

Blogger Margherita tycker...

Spoilervarning!

Det slutar ju jättebra. Hästen och flickan blir vänner och flickan återfår (iallafall till viss del) sin självkänsla. Det enda som är tragiskt är att den jobbiga mamman och snygge Tom inte kan bli ihop.
Och det gör inte mig så mycket för jag tycker han ska ha en bra, trevlig, intressant kvinna.

Menar du att du stängde av?!

6:47 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Jag bytte kanal!

7:02 em  
Blogger mossfolk tycker...

Filmen har ett lyckligt slut. Boken däremot slutar med att Tom blir dödad av en häst om jag minns rätt... Jag vill bara ha lyckliga slut :)

7:23 em  
Anonymous Anonym tycker...

Dumt av dig att byta kanal! För då går du resten av livet och grubblar.. Jag har videon och boken hemma om du vill...

7:40 em  
Blogger Lyckliga Grodan tycker...

jag såg bara slutet.. det verkade okej...

8:16 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Tja, då vet jag. Grodan, vi kanske skulle slå oss ihop.

9:32 em  
Anonymous Anonym tycker...

Jag har ju läst boken men minns inte slutet! Fast jag tyckte den var bra och kunde inte släppa den, det minns jag. Filmen har jag börjat se på nån gång men tröttnat...
Jag är hopplös med sånt här...

9:53 em  
Anonymous Anonym tycker...

Mina kompisar och jag brukar tala om filmer med Vonkis-slut, d.v.s. filmer som slutar med att de älskande inte får varandra, att någon dör o.dyl. Däremot har jag väldigt svårt för filmer där vi som tittar ska tycka att det är ok att någon av karaktärerna är otrogen. Om förhållandet är så himla dåligt, avsluta det då och inled ett nytt sedan! (Där kom dagens moralpredikan)

11:16 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Filmen slutar rätt OK jämfört med boken. Jag satt dock och lipade till båda. Filmen slutar med att flickan och hästen blir "vänner" och hon kan rida honom igen. Däremot så spricker romansen med mamman som bestämmer sig för att åka hem till man och barn med häst.

I boken däremot så går det lite hetare till. Det är samma basic story, flickan blir vän med hästen. Däremot så går kärleksstoryn med mamman och Tom längre. Hon blir gravid och hon har tänkt att stanna. Däremot så blir Tom dödad av en vildhäst om minnet stämmer. Mamman bestämmer sig då för att åka tillbaka till New York och pappan tar efter viss tvekan tillbaka henne.

Både film och bok är fantastiskt bra! Se gärna hela filmen!

10:40 fm  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka