.

Mamselamsen

fredag, oktober 06, 2006

Fredagskäk... igen! UPPDATERAD!

Idag kör jag med säkra kort.

Fläskfilé Gorgonzola och Rösti.

Sen ska jag kolla om en grej funkar. Jag har färsk sparris och funderar på att kapa den i lagom stora bitar och steka den tillsammans med bacon. Tror Ni att det skulle kunna funka?

Jag har inte en aning... men jag tycker det låter gott.

Asch fasen... jag testar och återkommer med utlåtande framåt kvällen!

Over and out/Mamselamsen, som snart ska holka upp en flaska rödtjut.


Uppdaterad 17.39
Ok ok.... lite bilder.

Gorgonzolasås på gång.... hm!
Mat1 liten
Ser för jäklig ut, men smakar guddomligt! Har testat... 23 gånger.

Sparrisen.... ser faktiskt inte så illa ut. Har inte smakat... jag låter Stephan ta den första tuggan, så jag får se hur han reagerar. Skrynklar han inte ihop hela ansiktet och säger: "Det här var annorlunda", ska jag också ta.
Mat2 liten

Nähä gó vänner.... nu ska jag duka och tända ljus... höga ljus, så inte kattorna brinner upp igen.

Over and out/Mamselamsen, som alldeles glömt bort att öppna rödtjutet från Polen

14 Kommentarer:

Anonymous Anonym tycker...

Javisst - du får lov....och vem kan hindra dej?:-)Men lova att du lägger ut bilder:-)

5:05 em  
Blogger älvan tycker...

Annars kan man lägga sparrisen i en eldfast form, ringla olivolja och strö solrosfrön över och rosta i ugnen...

/nyn - som ska laga klyftpotatis och sesampanerat kött med ingefärssky.

5:18 em  
Blogger Humlan tycker...

Jag köpte också sparris i dag, tänkte ha det i morgon till lax, vet inte vad jag ska göra med dom bara, så berätta vad det blev och hur det smakade!

(Ilva har ett recept på stekt sparris med pinjenötter och soltorkade tomater, jättegott!)

5:27 em  
Anonymous Anonym tycker...

Jag skulle rullat in sparrisarna två och två, i baconskivor och sen skjuts in i ugnen med dem.
Supersmarrigt!

(förresten, vågar knappt skriva det, men visst luktar kisset konstigt efter man ätit sparris? Tro nu inte jag är nåt freak, snälla, men jag har länge undrat, och nu blev det så lägligt att fråga)

5:44 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Humlan: Om jag var du, skulle jag nog gå på Ilvas linje.

Blomma: Jag ska lukta extra noga imorgon.... lovar! :-D

5:53 em  
Anonymous Anonym tycker...

Mmm, sparrisen ser riktigt god ut!

6:22 em  
Blogger Tankevågor tycker...

Ilva har ett recept som innehåller färsk sparris och pesto. Det är suveränt och har blivit en favorit här hemma. Hm....Himla tjat om Ilva här va? ;-)

7:15 em  
Blogger Vonkis tycker...

Ja! Bilder på mat!! Mi lajk. Ska bli spännande att höra vad omdömet blev.

9:03 em  
Anonymous Anonym tycker...

Den sista bilden.... är den din? Eller Ilvas?

9:33 em  
Blogger Vanja tycker...

Gorgonzola... :)

10:34 em  
Blogger Bloggblad tycker...

Jag fick tips om rödbetor gratinerade med getost och så lite honung ringlad över. Det var gott. Men jag tror att jag tappat lite smak, kände ingen större skillnad mot när jag gör utan getost.

Alltså alla allergimediciner har nog trubbat av en del.

11:10 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Jag kan berätta att det var så vansinnigt gott... så jag toror att det får bli huvudrätten idag.

Japp, MIN bild!!!! *ler stolt*

Vanja: Jättegott!

Bloggis: Var glad för det.... getost tycker jag smaka bajs! :-)

8:13 fm  
Blogger Whoa tycker...

Sparris och bacon är en ganska vanlig maträtt i Japan. Man skär upp sparrisen och lindar in bitarna i bacon. Dessa sätter man sedan på bambuspett och grillar.

9:33 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Jösses.... det måste jag prova.... för det var skitgott, som vi gjorde igår.

3:19 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka