.

Mamselamsen

fredag, oktober 06, 2006

De/kommunen har alltså uppmärksammat det till slut.

Det, att hela Nybro är nerlusat med "sparkande magar" eller föräldrar med barnvagnar. Vart man än tittar, så ser man vaggande mammor.... vaggandes på gången och vaggandes bebisar. (Jo, det finns pappor som vaggar bebisar också. Men ska jag vara helt ärlig, är de inte många)

På Mamsans har vi varit tvungna att dubbla barnstolsbeståndet, för att alla nya Nybroiter ska kunna mumsa chokladbollar i egonomiskt riktig ställning.

Jag vet inte varför denna baby-boom har kommit till Nybro, men jag är jätteglad. Jag får gulla och prata med bebisar hela dagarna.

Men som överskriften delger, så verkar det som om kommunen har fattat galoppen och börjar snacka om att det behövs fler dagisplatser. För det gör det.... massor! Är de sen lite förutseende, bör de även kanske titta på hur skolan ska se ut om sex-sju år.

Så med alla barn födda i år och alla nya studenter, ska väl den nedåtgående befolkningsstatistiken vara ett minne blott.

Nybban är ju för fasen på väg att bli en världsmetropol på alla sätt!

Over ans out/Mamselamsen, ibland ett riktigt Nybro-fan

3 Kommentarer:

Anonymous Anonym tycker...

Det är inte bara i Nybro. Det är babyboom överallt. Alla är gravida eller har precis fått verkar det som. Jag själv inget undantag, fast det är 8 månader sen nu.

11:02 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Smultronpaj: De säger att folk reproducerar sig som kaniner i kristider... jag fasar för vad som väntar.

11:47 fm  
Blogger schmut tycker...

man räknar med att detta året kommer vara den största babyboomen sedan någon gång på 60-talet.
så mycket att de flesta KK och ultraljudsenheter inte hinner med. jag kommer med all säkerhet få göra ultraljudet efter att bebisen har fötts och en polare blev erbjuden sin föräldrautbildning dagen innan hon skulle föda...

8:30 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka