.

Mamselamsen

söndag, april 30, 2006

Valborgsafton.... *suckar*

Svinkallt och regnet öser ner. Hur i himmelens namn ska de få fyr på brasan här ikväll? Fortsätter det i den här takten, kommer alla pinnarna som nu ligger och väntar på att få hälsa våren välkommen, att bli drivved och så sakteliga flyta ut i Linnéasjön framåt eftermiddagen.

För att inte prata om igårkväll. Vi satt inne och och häckade under filtar framför TV:n, men när vi tittar ut genom fönstret ser massor med ungdomar utanför grindarna, iklädda t-shirt. De stod där och pokulerade i timmar och verkade inte märka av varken kyla eller regn. Hur är de skapta? Någon form av Supermen? Eller är vi femtiotalister ovanligt veka? Eller hade de fyllt upp systemet med glykol eller liknande och inget i världen kunde få dem att frysa? Inte vet jag, men roligt verkade de ha i allafall.

Jaja.... ska vi till någon brasa ikväll, blir det täckjacka, gummistövlar, vantar, mössa och regnkläder! "Vintern rasat ut bland våra...." Hurra!

Over and out/Mamselamsen, direkt från morgonrocken.


"Better place-Tille´s song och postgironummer till hans fond.

6 Kommentarer:

Blogger Tankevågor tycker...

Men är det inte ganska typiskt för Valborg? Alla ska ut i sina vårkläder och vid majbrasan medans det kan blåsa storm, regna och ibland snöa! Nej det blir varma kläder i kväll här med.

10:49 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Här också... OM vi går ut. Men i och med att det bara är gångavstånd, blir det nog så. :-)

10:51 fm  
Blogger Bloggblad tycker...

Jag bara måste ha en brasa på valborgsmässoafton. Utom en gång för ca 20 år sen när det var inställd pga för mycket snö... Men står och fryser i finstassen det gör jag inte. Vinterjacka och kallingar och tjockskorna blir det.
Jag såg den förste i t-shirt för flera veckor sen. Svinkallt. Vissa tittar nog bara om solen är framme innan de går ut. Och på kvällen - man är säkert urtöntig om man fryser. Kan vara värt en lungingrammofon...

2:22 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

bloggblad:Fortsätter det att regna så här, blir kakelugnen den enda valborgsmässobrasan för oss. Och sjunga kan vi ju alltid göra själva.

4:04 em  
Blogger Cornelia tycker...

Här skiner solen och det var väl tur för kungen!

4:14 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Cornelia: Lyckliga kungen!

4:46 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka