.

Mamselamsen

lördag, januari 14, 2006

Är vi i detta huset ett jäkla unikum? UPPDATERAD!

Kolla in denna artikeln från Expressen där de nu vill gynna alla dessa företag som tillverkar skärbrädor och samtidigt skrämma skiten ur oss.

Jag har en stooor skärbräda i trä, som jag diskar efter att det kommit något kladd på den... annars borstar jag bara av den. Jag har även en i plast som jag har till.... märk väl... kött-fisk- förmodligen salmonellafylld kyckling-grönsaker. Jag diskar även av den skärbrädan efter användning och vi i familjen har ALDRIG blivit sjuka.

Sen ska vi börja desinficer köket. Vad är det för jäkla "crap". Normal rengöring, med diverse kvarstannande bakterier är vad jag förordar. För hur tusan ska vi annars kunna bygga upp ett fungerande immunförsvar.

Här hos oss är det ofta både skitigt, dammigt, kladdigt och fullt med katthår. Och, "peppar peppar" vi är ytterst sällan sjuka. Ungarna växte upp i samma förödande miljö... vi hade även hund då. Matförgiftning har vi haft, men den har vi kunnat härleda till en Kinarestaurang i Kalmar. Och för all del paratyfus också.... men den fick vi (10 personer) på Beach Hotell i Durban.

Jag lever efter den gamla principen: "Lite skit rensar magen!"

Over and out/Mamselamsen, som ska gå ut i sitt riktigt "äckliga" kök där matresterna står kvar sen igår.


Uppdaterad 10.50
För att Ni inte ska tro att jag bara skryter och skrävlar om mitt dammiga hem, så finns beviset här.
Lampskärm liten
Har någon skådat en lurvigare metallskärm? Ja, för när man kollar lite närmre är den faktiskt inte bara dammig... den är lurvig! Och inte har jag vett att skämmas heller... tar väl bort det en dag... när jag har lust!

Nu hoppas jag inte Linda Skugge får tuppjuck när hon ser det här. Men om hon har en outsäglig önskan efter renhet, så är hon välkommen hit och städa.

Over and out/Mamselatan

19 Kommentarer:

Blogger Ilva tycker...

Laste nyss en vetenskaplig undersokning av tra och plastskarbrador som visade att traskarbrador tog dod pa manga bakterier under natten medan de fanns kvar pa plastbrador.

9:52 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Det har jag också läst!!

9:57 fm  
Anonymous Anonym tycker...

God morgon Mamselamsen

Äntligen finns det en bild på den fulaste gulväskan nånsin....

När jag har skaffat mj en ny kamera så ska jag lägga upp en bild på mina supersnygga lackstövlar

Tjing
/hellre lite skit i hörnen än ett rent helvete....

10:07 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

cian: Gó morrn!

Jaa, jag vill se dem!

10:15 fm  
Blogger PGW tycker...

Expressen sa du? Jamen då är det väl llilla bakterienojia Skugge som har smugit sig in i artiklarna också, hon skriver ju inte om annat än städning. Nu har hon spritt nojan till sina stackars arbetskamrater ska du se.

10:52 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

PGW: Stackars dom!

11:00 fm  
Blogger Gagga tycker...

För många år sen var jag på fest tillsammans med en blivande hälsovårdsinspektör. Han pratade hela kvällen om dessa snuskiga skärbrädor o om botulistbakterier(tror jag de hette).
Nästa morgon när jag skulle skära bröd till frukosten, hade jag ingen skärbräda. Inte en enda. De hade på något underligt vis hamnat i sopnedkastet under natten. ;)

11:57 fm  
Anonymous Anonym tycker...

gapskratt! Gagga!
Mamsam har rätt. Normal rengöring är bäst a la Mamsam. MEN... RÅTT kött och Kyclling= diska i YES efteråt. inget annars..
peppar peppar..

12:03 em  
Anonymous Anonym tycker...

Jag tror att näringen till de ludna, rullande och "morrande" dammråttorna växer till på lampor och i bokhyllor. Det är bara att putta ner näringen till dom så de små objkten blir riktigt stora och lätta att jaga. Tillräckligt stora så kan man handplocka dom. /Tina sötsyster - som utan glasögon inte ser dom.

12:25 em  
Blogger MB tycker...

AAHHHHHHH.....Mamsen :-) Klorin till allt :-)

Nej, allvarligt du har rätt...lite skit rensar det mesta.......

1:05 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Klorin häller jag i toastolen ibland så det stinker... mest för att inbilla ev. gäster: Att här är det minsann rent! *skrattar*

Ett bra tips till de som har hotell och vandrarhem.

1:25 em  
Blogger Lilith tycker...

Jag håller med dig. Jag tror att ju mer du steriliserar ditt hem mot vanligt förekommande bakterier ju sjukare blir man. För bakterier kommer man i kontakt med dagligen. Här hemma är vi inga städfanatiker, och med två barn (snart tre) och tre katter så blir det stökigt, och mina barn är nästan aldrig sjuka, knappt ens förkylda, har inga allergier osv. Medans Skugges barn verkar bli sjuka så fort de kommer utanför dörren, trots hennes städnoja.

1:32 em  
Blogger Bloggblad tycker...

Visst är det så att träet äter upp många bakterier så de försvinner. Jag är inte ett dugg rädd för magsjuka - har det ytterst sällan - men jag är mer rädd för ett bakteriefria hem där allergierna ökar, här finns både damm och annat...
Disktrasor är jag däremot noga med, de kör jag ofta i diskmaskinen.

1:34 em  
Blogger Vonkis tycker...

Kan inte Skugges frenetiska städande och rädsa för baciller och bakterier hänga ihop med att hennes barn är sjuka så ofta?

1:49 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

vonkis: Jag är övertygad om det.... i kombination med att de är på dagis.

2:26 em  
Blogger Vonkis tycker...

Joppe. Den större katten (Nellie) är snart 6 år men det är det nästan ingen som tror. Men hennes storlek är precis lagom, hon tycker nämligen väldigt mycket om att ligga på min mage.

Sir, den mindre katten, är bara några månader men jag hoppas innerligt att hon inte kommer att bli en stor katt.

3:14 em  
Anonymous Anonym tycker...

På min kökslampa ligger det något slags ludd också. Min skärbräda sköljer jag av när jag har använt den, det verkar hjälpa för jag har inte blivit sjuk.
Tror en del människor i det här landet har fått nippran, det ska vara kliniskt rent överallt, varenda bakterie ska dödas. Inte konstigt att folk blir allergiska eller får magsjuka så fort de åker över gränsen.

4:38 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Lennart: Exakamento!

4:53 em  
Blogger X tycker...

Städning är för mesar! ;P

11:44 fm  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka