.

Mamselamsen

fredag, januari 13, 2006

Lite tips tack!!!

Det är ju fredag idag = jag skapar i köket, pimplar vin och studsar över golvet till någon häftig och medryckande musik som jag även kan skråla till.

OK.... jag behöver tips om vad jag ska göra med min kycklingfilé. Bara inget med getost... jag avskyr getostens eftersmak. Förresten... jag behöver tips om hela måltiden.

Det händer saker här på kursen, nu när det är fredag. Vi ska ha "Roliga timmen" på eftermiddagen! Hell yeah.... vi ska gå på promenad!!!! Propsar de på att vi ska gå "krokodil" kommer jag att störtvägra och åka hem... så det så!

Oven and out/Mamselamsen, med en halv clementin i munnen

16 Kommentarer:

Blogger PGW tycker...

Balsamkyckling, filéer inlindade i parma och så sås med mycket grädde, vitlök och balsamvinäger, maila om du vill ha recept! Har även recept på en vitlökskyckling med 6 klyftor vitlök, väldans gott, men man luktar lite efteråt ...

9:11 fm  
Blogger Elca tycker...

Jag brukar köra med filéer inlindade i bacon men som pale green säger ovan går parma också bra, sen en champinjonsås till det och varför inte ett hemmagjort potatismos till, kryddat med vitlök & persilja.

9:14 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Vi har köpt filen. Kan jag föreslå en gryta. Gör marinad på lite tomatpure, pressa några vitlök, lite olja och soya=marinad. Lägg filerna i marinaden 4 timmar eller så.. Häll allihopa i grytan och stek. Ta i pjurolöket. Lite mer vatten så har du såsen klar. Lägg i räkor till sist. Ta till riset. mums..

9:50 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Gör en sån där thailändsk Tom Yum-soppa, suppersmaskens! :)

10:14 fm  
Blogger Ilva tycker...

ser fram emot bilden!

10:25 fm  
Blogger Akela tycker...

Kyckling är jättegott med rosmarin och vitlök. Du kan klippa färsk rosmarin och blanda med krossad vitlök och gegga in filéerna med det och hiva in kalaset i ugnen. Du kan också skära lagom grytbitar av kycklingen, fräsa i litet olivolja, hälla i krossad vitlök, grönsaker efter tycke och smak, vätska från grädde eller tomatburk och pytsa ned färsk rosmarin på slutet. Gott med tagliatelle till. Och vin förstås.

10:30 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Himmel! Allt låter as-kalas! Jag låter Stephan välja när jag kommer hem.

11:24 fm  
Anonymous Anonym tycker...

strimla filén, fräs med finhackad gul o vitlök samt finstrimlad purjolök. Smaksätt med sambal olek salt & peppar. Så på med creme fraiche paprika & chili, så mycket du vill. Server amed äggnudlar elle ris. Ungarnas favorit.

11:51 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Banka ut kycklingfileerna en aning. Salta och peppra. Stek fin stekyta. Lägg i ugnsfast form. Lägg på en stor driva riven parmesan på varje filé. Gör en god tomatsås med krossade tomater, lök, olivolja, oregano, vitlök. Låt koka i hop.Häll såsen i ugnsfasta formen runt fileérna. In i ugnen (200-225 grader) tills det är klart (15-20 min?). Servera med tagliatelle eller tunn spagetti. Smaklig måltid och ha en härlig fredag!

1:20 em  
Blogger Bloggblad tycker...

Oj, vad mycket tips! Då vet jag hur jag ska göra när idéerna tryter. Hittills har jag vänt mig till Ilvas blogg.

Smaklig måltid. Från en präktig kamrat som inte börjar med vinet förrän det blir mörkt...

1:26 em  
Anonymous Anonym tycker...

Linda den i bacon och stek. Låt den sedan puttra klart i en sås på crème fraîche och fransk senap (bara att klutta ner i pannan - i med lite dragon om du vill ha kryddor också).

Eller stek de nästan klara och stoppa i en ugnsfast form, blanda crème fraîche och fetaost och bred över. Hyst in i ugnen tills det är klart. (Här kan man även slänga med frästa champinjoner och kanske lite bacon om man är lika förtjust i det som hemma hos oss)

2:06 em  
Blogger Gagga tycker...

Ska äta semlor istället :)
Har ätit tillräckligt med nyttigheter idag.
Inget vin finns i huset, men dock champagne :)
Så då har jag kvällens meny klar.

Du har inte pingat idag, vet du det.

Trevlig afton!

4:11 em  
Blogger nb tycker...

Langa in i frysen, gå till lokala pizzadealern ist :)

4:27 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Gissa om jag kommer att gå tillbaka hit nästa gång fantasin tryter.

Tack alla! *kramar*

5:36 em  
Anonymous Anonym tycker...

Vi ska äta nåogt med kyckling file i morrn och det är SVÅRT att välja!

12:13 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Kyckling filé fylld med cheddarost och rökt skinka!

Man snittar en djup skåra längs med filén. Lägg i cheddar och en god rökt skinkskiva. Vik ihop filén (fäst ev med tandpetare). Krydda med salt och sv peppar och stek dem runt om. Lägg upp i ungsform och efterstek en stund i ugnen.

Kantarellsås och hemgjord klyftpotatis är supergott till!

Potatisen blir jättegod om man först skalar och klyftar den och förkokar i saltat vatten ca 10 min. Sedan upp på plåt och pensla med smält smör och strö över timjan (torkad). Skjuts in i ugnen ca 15 min.

10:43 fm  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka