.

Mamselamsen

lördag, januari 28, 2006

Jäkla föräldrar och stackars barn!

Jag har precis tittat på programmet "Sport kids, moms and dads". Stackars stackars barn!

Föräldrarna peppar inte sina ungar för att ungarna själva vill och tycker det är roligt, utan för att ungarna ska leva upp till föräldrarnas egna spruckna barn- och ungdomsdrömmar.

Jag (f.d. musiker) började omedelbart fundera på om jag under Camillas ungdomstid pushat henne inom musiken. Men... NÄ... hon började faktiskt inte ta tag i musiken förrän hon var 20 år och fick sångektioner i julklapp av bekanta i Sacramento. Hon har fixat rubbet helt på egen hand, även om jag idag är hennes största fan OCH värsta kritiker. Men det tycker jag att hon kan ta, nu när hon är stor.

Uh... så hemskt det verkar vara för barn som har föräldrar som engagerar sig FÖR mycket i barnens träning/lek och står vid sidan och gapar och skriker, när ungarna inte gör som de "ska".

Over and out/Mamselamsen, tillbaka i soffan.

7 Kommentarer:

Anonymous Anonym tycker...

Nu såg jag inte detta programmet, men förstår exakt vad du menar. Värsta föräldrarna står o gapar när ungarna spelar,, elakheter till domarna, vilket jag tycker är vidrigt. Lillskrutta är ju domare, så jag har sett och hört eländet på nära håll! Stackars barn!

8:12 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Japp.... mina tjejer red en massa som barn... dock tävlade de aldrig... tack o lov.

Sen spelade de schack också... men jag var aldrig där när det var tävligar. Jag tror inte de ville.

9:39 em  
Blogger Bloggblad tycker...

Jag tror ju att jag låtit mina barn vara sig själva - men - dottern påminner ofta om när jag "tvingade" henne att läsa, mutade med 5:- för varje utläst bok... därför gillar hon än i dag inte att läsa böcker...
Jaja, i övrigt har dom klarat sig bra...

12:39 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Ska jag vara ärlig, tvingade jag nog ungarna att dansa balett en termin... och dom hatade det. :-)

Men de tävlade inte!

12:55 fm  
Anonymous Anonym tycker...

andra hållet är heller inte kul.. jag ville satsa på friidrott mellan 14 och 16, men tror du att pappa kunde tänka sig att rucka lite på SinA tusen biljoners saker han var engagerad i och skjutsa mig? näe. (mamma har inte körkort pga synen)

12:13 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Josephine: Nä, det är ju inte bra det heller. Det ska vara lagom... alla kan ju inte bli världsmästare eller proffs, vilket ju är den andra sidan av myntet.

8:25 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Your blog is creative Keep it up. Marka Pinto

1:10 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka