.

Mamselamsen

fredag, december 30, 2005

Angående mitt inlägg nedanför om det jag kallar censur.

Jag har under mina åtta månader med blogg kommit underfund med att det finns ganska många bloggar som är som "heliga kor". Jag menar FLERA bloggar! Kritiserar man dom, kan det gå så långt att ip-numret undersöks och sedan får man på fan efter det, genom mycket obehagliga mail. (Jag har personligen inte råkat ut för det, men jag vet en (faktiskt fler) som har, här i Bloggeland)

Jag har ofta skrivit ganska provocerande inlägg och BETT om mothugg. Exempel: Min syn på religion, om elitbloggar och ett annat inlägg om Karl Marx. Och tänk... alla tyckte inte som jag! Hurra, för yttrandefriheten.

Men faktum är att ibland när jag hör (jag läser dem inte längre) om dessa "heliga kor" får jag sån lust att bara släcka ner min egen blogg och gå ut i det verkliga livet, där det är OK att tycka som man vill och kritisera vem man vill.

Over and out/Mamselamsen

21 Kommentarer:

Anonymous Anonym tycker...

Det var en nyhet för mig, måste jag säga - jag har tyckt till både här och där och aldrig fått ett obehagligt mail. Och återigen skulle man ju vilja veta vilka det är som gör så, börjar maila elaka saker till någon som kommenterar... verkar ju förskräckligt fult gjort.

Nå, nu har jag i alla fall sagt mitt på den andra tråden och vill inte höra fler mumlingar och viskningar och halvkvädna visor. Raka puckar är bäst!

2:09 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Jag är tycker att det är OK att ha olika åsikter. Och att du tycker att jag mumlar, viskar och framför halvkvädna visor... jag tar det.

2:29 em  
Anonymous Anonym tycker...

Vem/Vad är det som styr upp konversationen här? Om man inte vill "höra fler mumlingar och viskningar ..." så är det bara att dra vidare.

Otrevliga mail går helt enkelt att polisanmäla. INGEN är osynlig i internetrymden.

Fram för yttrandefriheten enligt de lagar vi har i Sverige. /T ss

2:44 em  
Blogger schmut tycker...

jag håller med dig om det mesta men jag måste erkänna att jag faktiskt tagit reda på ip på anonyma kommentarer i min webblogg eftersom den är knuten till min domän där man kan se all min personliga information genom whois, inklusive telefonnummer. likaså när det gällt spam. istället för att ta bort kommentarerna har jag bara lagt ut ip-n (ex http://lisadarling.webblogg.se/031105133403_superkocken_slkt_med_supermannen.html) och undrat om de har något mer vettigt att säga. oftast blir det tyst.

även när folk varit attans respektlösa och visat noll takt, har jag låtit grejerna stå. däremot tror jag bara att det är skillnad på folk och folk. många av de mer politiska, samhällskritiska bloggarna verkar mindre benägna att ta bort kommentarer än de som skrivs av unga tjejer. det verkar som om den första kategorin bloggar för att de har något att säga medan de andra gör det för att synas. gör man det av det senare skälet är det ju inte så förvånande att det sållas bland kommentarerna. det finns ju trots allt ett skäl till varför de flesta 'kändisbloggarna' inte tar kommentarer alls.

jag vet inte....däremot tror jag att hora/madonna komplexet blir attans tydligare i bloggvärlden. tjejer som syns i bild och dessutom hörs får nog mer bäng än de som är Svensson i sin blogg. leker man lite ytligt så får man ju en ytlig läsekrets. jag tror att i synnerlighet många tjejer inte riktigt insett vad det innebär att lägga ut sitt liv på internet.

2:54 em  
Anonymous Anonym tycker...

Anonymous: Mamsen klagade på att vissa bloggare sållar kommentarer och sa att nu är de inte hennes favvobloggare längre, fast hon nämnde inte vilka de var. Det var det jag svarade på. Inklusive att jag undrar om det är så klokt att anklaga folk utan att säga vilka de är, eftersom ryktena då börjar gå och snacket bakom ryggar tar vid och människor blir ängsliga - "menar hon mig? Tycker hon inte om mig?"

Och då kan rätt små saker plötsligt växa och bli jättestora och människor ta illa vid sig och inte kunna sova om nätterna, även de som inte avsågs, och det ena med det andra. Eftersom de flesta av oss (inte jag, men t ex du!) är anonyma, är det en rik jordmån för sånt i bloggvärlden. Tror man måste vara extra varsam med människor på grund av det.

2:56 em  
Anonymous Anonym tycker...

Jag fick trackbackreklam för bilar, som jag bara tog bort individuellt. Sedan fick jag trackbackreklam för porr som jag också började ta bort ett och ett, men de återkom per automatik, så då fick jag plocka bort trackbackfunktionen.

3:00 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

ab: Tss är inte anonym för mig.

3:05 em  
Anonymous Anonym tycker...

Till ab:
Om du följ med i detta bloggland så hade du nog förstått vem jag är och inte benämnt mej med "anonymous" utan med min signatur. /T ss

3:07 em  
Anonymous Anonym tycker...

Nu tycker jag det börjar likna sandlådekäbbel. /Tina sötsyster

3:10 em  
Anonymous Anonym tycker...

Men snälla Tina, det finns flera tusen svenska bloggar! Och jag går inte med på att vissa är mer "inne" än andra. Din signatur gick inte att klicka. Du är inte anonym för Mamsen, men för mig betydde T ss ingenting. Jag trodde det var något stavfel!

Jaha, guddagens får jag väl säga då.

3:14 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Jag läser och begrundar.

3:15 em  
Anonymous Anonym tycker...

Till ab:
Attributet "snälla" får stå för dej. Vanlig hövlighet i språket räcker!

Du verkar ha för lite att göra. Länka dej vidare till någon annan blogg och skriv dina inlägg där istället.

Till Mamselamsen: Lägg ner tråden. Här skrivs ganska meningslösa inlägg. /T ss

3:29 em  
Blogger Ilva tycker...

wow-har hander det grejer!!

4:07 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

ilva: Ja!*skrattar* Och jag står vid sidan om och betraktar.

5:26 em  
Anonymous Anonym tycker...

OK då, "elaka" Tina! Hör du det, Mamselamsen, nu har Tina sparkat ut mig från din blogg för att jag inte visste vem hon var! Ledsen att jag förnärmade dig, men nu var det ju mamsen jag diskuterade med Tina, och på ett hyfsat sätt, när du kom med ditt inpass.

Nej, nu har vi nog alla sagt vårt, jag har det i alla fall, hade det redan med första kommentaren här. Nu är det bäst jag lyder Tinas råd och skaffar mig något att göra här i livet! :-)

5:55 em  
Blogger crrly tycker...

*läser roat*

6:15 em  
Blogger MB tycker...

Mamsen du är grym......och det är en komplimang...gillar folk med ruter i, men det vet du redan....visst skall man säga vad man tycker och tänker.....vad har man annars ett tangentbord till ;-)
Anser att man kan tycka helt olika om saker...det viktiga är respekt...och det är det tyvärr en del som inte riktigt vet hur det stavas......

9:58 em  
Anonymous Anonym tycker...

Nä nu blir jag ledsen här. Jag då, Maleandro? Har inte jag ruter i mig? Det är ju jag som håller på att man ska säga vad man tycker! Och som visar respekt!

10:30 em  
Blogger MB tycker...

AB: Du har också ruter så det behöver du inte oroa dig för :-) Och visar mkt respekt också, men jag tror att du och mamsen talar om olika saker...det är så jag fattat det????

11:55 em  
Anonymous Anonym tycker...

Tror du det?

Mamsen tycker det är censur att sålla kommentarer till sin blogg, man ska ta allt tycker hon, och hon vill inte läsa dem som gör så. Skriver hon. Jag tycker folk ska få göra som de vill och känner att de pallar med.

Hon ska göra precis som hon vill, jag som jag vill och andra som de vill. Det är väl en fin åsikt av mig?

12:19 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

ab: Är det möjligt att jag får TYCKA som jag vill?

4:26 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka