.

Mamselamsen

fredag, december 30, 2005

Hmm.... rädda för kritik eller?

Jag har noterat en blogg som börjat ransonera bland sina inlägg. Tydligen kollar hon/han först innan de läggs ut.(Eller är det jag som är "bannad"?) Eller kan det vara så att bloggen inte tål kritik?

Från och med nu finns inte den bloggen på min favvolista längre.

Over and out/Mamselamsen.

20 Kommentarer:

Blogger anna tycker...

eh va? att man skriver och sen tar bort igen?

1:13 fm  
Blogger MB tycker...

Det kan ju inte vara mig du menar....jag sitter tom och funderar på ifall jag skall försöka ta bort de sjösjuka bokstäverna...så att det ska bli enklare att kommentera :-))

1:27 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Och det kan ju inte vara jag för jag har ju ingen blogg! /T ss

1:33 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Det kanske är Karo? Men hon har fått en massa obehagliga sexkommentarer, så jag förstår om hon vill sålla. Det handlar ju inte om att inte tåla kritik i hennes fall, det handlar om att man inte behöver ta trakasserier.

Men du kanske menade någon annan?

1:36 fm  
Blogger schmut tycker...

alltså kommentarer innan de postas? man kan ju alltid 'deleta' efteråt istället. jag tycker man ska göra det så enkelt som möjligt att kommentera så jag har t.o.m vägrat ha word verification.

fast visserligen, några bloggar verkat ha fått en ganska slemmig läskrets..

5:53 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Det kan vara spamfilter som inte tillåter länkar kanske, om kommentaren innehåller en länk. I webblogg t.ex kan man inte lägga in såna sjuka bokstäver, men blocka alla länkar i kommentarer för att slippa poker och sånt.

10:23 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Ah *innan* de läggs ut? Då är det nog som Sara skrev här att det är ett spamfilter du råkat ut för. Jag har personligen en lång lista med ord som är "förbjudna", sådana som innehåller typiska spam-ord, och sådana kommentarer rensas bort som spam automatiskt. Men det är ganska otypiskt svenska ord, så att en legitim kommentar skulle sållas bort som spam är ganska otroligt.

(Är det min blog du menar..???)

10:30 fm  
Blogger crrly tycker...

Tala ur skägget nu, mamse! Vad är det för blogg och vilken sorts censur?

10:39 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Är det Karro på glamourbloggen du menar? Jag harockså funderat - men det kanske är som någon skriver däruppe - att hon vill undvika elaka påhopp. Å andra sidan, som du säger - åsiktsfrihet...

11:06 fm  
Blogger Gagga tycker...

Jaa du Mamsan, som man bäddar får man ligga. Förstår precis vad du menar. Man kan inte vränga sig ut o in o tro att alla enbart ska gulla med en.
Bra rutet Mamsan!

11:46 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

henrik! Nej.

12:04 em  
Anonymous Anonym tycker...

Nu får du tala klarspråk, mamsen, antydningar skapar bara spekulationer och dålig stämning!

Vill bara tillägga att ingen har en plikt att ta emot vad som helst på sin blogg. De flesta av oss vill ju ha alla sorters kommentarer och åsikter, men gränsen går vid trakasserier. Själv har jag aldrig tagit bort en kommentar utom reklamtrackbackar, har någon börjat gå överstyr har jag bara varnat och det har fungerat. Men Karo har fått mycket grova sexförslag och varför hon ska tillåta det förstår jag inte. En privat blogg är ingen allmän anslagstavla eller sophög!

Likaså, om någon bloggare skrivit något och h*n själv insett senare att det var ett övertramp, tycker jag h*n har all rätt att ta bort sitt inlägg.

12:06 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

AB: Men jag har ju över huvudtaget inte sagt att det är hon (Obs! Jag skrev "hon/han". Jag bara sa i allmänhet att jag inte gillar censur.

Vad sen andra skriver är ju inte mitt problem.

Det finns trots allt ganska många som censurerar.

12:47 em  
Anonymous Anonym tycker...

Kära mamselamsen, du som är en sån rakryggad tjej och sprider så mycket glädje, nu förstår jag ingenting alls... Inte ditt problem..? Du har ju just skrivit ett rätt syrligt inlägg!

Censur är väl ändå något helt annat än att ta bort mycket gravt obehagliga kommentarer som inte görs för att diskutera eller framföra en åsikt, utan bara för att skada? Eftersom du inte vågar prata ur skägget, mamsen, så vet jag ju fortfarande inte vem du menar, men för att ta ett exempel så tror jag nog att även du skulle ta bort t ex pornografiska kommentarer. Eller hotfulla. Eller 20 långa bibelcitat på raken från samma person. Visst skulle du det?

1:12 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

ab: Jag har fått obehagliga anonyma kommentarer i somras. Men jag brydde mig inte om dom... den biten skötte de andra som kommenterade.

Likaså har Millan fått oerhört sexuellt äckliga kommentarer... vilka fick stå kvar... då hon tyckte att den som skrivit dom bevisade sin egna dumhet.

Jag skriver allt emellanåt syrliga inlägg.... om olika fenomen. Här bland kommentarerna finns det ju flera som tror att jag menar dom.

Så, att gå ut och namnge personen... varför? Jag ville ha en reaktion på det jag kallar censur.

1:40 em  
Anonymous Anonym tycker...

Jag skulle nog inte låta oerhört äckliga sexuella kommentarer stå kvar - och de avslöjar ju inte heller personen, eftersom de alltid är anonyma.

Men det är inte det viktiga, vad jag skulle göra. Eller vad du och Camilla gör. Det viktiga är ju att det är varje bloggares ensak att välja om han/hon vill låta sådana inlägg stå kvar eller ej. Man är inte en mindre moraliskt högtstående person om man tar bort dem, det är mer som att lägga på luren om någon porrsnuskar i telefon. Ordet censur passar bättre i andra sammanhang, tycker jag nog, inte i den privata kommunikation som våra bloggar trots allt är.

1:49 em  
Anonymous Anonym tycker...

Men är det inte knasigt att kräva att andra ska hantera vidriga kommentarer och kritik på samma sätt som du och Millan? Folk har väl rätt att göra som de vill. Varför blir du så sur över en sån här sak? Och vem bryr sig förresten vad som finns på din favoritlista eller inte. Börjar du få hybris, mamsen?

1:49 em  
Anonymous Anonym tycker...

Låt oss försöka behålla en trevlig samtalston! Det är ett viktigt ämne som förtjänar att diskuteras sakligt.

1:51 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Jag berättar vad JAG tycker! Men det verkar inte OK...

Och hybris... det har jag alltid haft. :)

2:18 em  
Anonymous Anonym tycker...

Aj aj, brännbart ämne! Stå på dej Mamselamsen! /T ss

2:35 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka