.

Mamselamsen

onsdag, oktober 05, 2005

Organisation av projektet...

kaffebryggning. Vi delade upp alla delprojekt i projektet fika för 10. Två sysslor per man skulle det bli, men jag är så himla dålig på delegering, så jag tog det mesta själv. Kaffebryggaren står och puttrar nu... Iiii... hur ska jag hinna till klockan ett. *skrattar*

Har pratat med flera på kursen... och jag har inte stött på någon som inte tycker att detta är flum-flum. Så man kan verkligen undra, vad AF och försäkringskassan egentligen vill uppnå. Få ner statistiken på antalet arbetslösa... och då härbärgerar man dom på något lämpligt ställe. Jag vet inte.

Hur som helst... det ska bli jätteskönt att gå långpromenad i detta härliga väder. Hoppas vi slipper gå "krokodil", för jag vägrar att hålla i ett snöre.

Over and out/Mamselamsen som nu börjar le åt eländet.

4 Kommentarer:

Blogger Theron o familj tycker...

Det är rätt, se det positiva i det hela. Du får ju betalt för att promenera. *grimaserar lite ändå*

1:02 em  
Blogger PGW tycker...

Men om ni är många som tycker samma sak, kan ni inte påpeka det lite snällt i grupp då? Att ni förväntar er mer, har kapacitet till mer, kanske ge förslag på saker som ni vill göra? Om ni nu ändå sitter på den här rackarns kursen kanske det går att göra något av den?

1:42 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Jag ska för något av den... jag har precis kommit på hur.

3:13 em  
Anonymous Anonym tycker...

Jag tror, att det är en kombination av "att snygga till statistiken genom att sysselsätta de arbetslösa lite" och att de faktiskt tycker det är bättre att de arbetslösa gör nåt skoj(?) på dagarna än sitter hemma. Man blir ju lite lätt apatisk efter ett tag som arbetlös.

Fast visst, ibland undrar man om de verkligen tänkt till på AF. Sist jag var arbetslös (2001), så hamnade jag i en "jobbsökargrupp". I denna grupp fanns en kvinna som skulle pensioneras senare samma år. Hon tvingades dit enbart för att få någon slags ersättning fram tills pensionen. Men det var ju löjligt - vad skulle hon söka för jobb och varför? Några få månader kvar till pensionen och ändå tvingades hon sitta med oss ungdomar och söka jobb. Löjligt.

1:02 fm  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka