.

Mamselamsen

lördag, oktober 15, 2005

Kunskap ÄR tung att bära!

Den som säger något annat vet inte vad han snackar om. Men det tar sig i mitt rum... hälften av böckerna är nere. Efter att dessa hyllor är fyllda, har jag bara en hylla i ett annat rum kvar.
Bokhyllan liten
Fyra Billy-bokhyllor med extra hylla ovanpå, en annan bokhylla plus alla kokböcker i köket. Vad fasen ska man med dom till? Varje gång jag har flyttat, har jag förbannat att jag inte samlar på frimärken istället. Men visst, när de är på plats är det underbart och då känns inte kunskapen så tung att bära längre.

Over and out/Mamselamsen, på väg till nästa boklåda.

11 Kommentarer:

Blogger Humlan tycker...

Känner igen mig, försöker övertyga mig själv om att jag måste minska på bokbeståndet, det får inte plats! Men...men...men *darrar på underläppen*, man kan väl inte göra sig av med böcker?!?

8:33 em  
Blogger Bloggblad tycker...

Och jag som har ärvt en frimärkssamling som är 80 år gammal, vet att de väger rätt bra de också. Och tar plats! Stor plats. Hade varit bättre om han samlat på ETT frimärke. Ett sånt där treshilling banco...

Böcker köper jag inga längre. Har dels inga väggar till hyllor, dels har jag flyttat trettifemton gånger och burit klart. Bibblan är gratis. Och jag bjuder på att det inte ser så beläst ut hemma hos mig. Jag vet ju Sanningen.

8:59 em  
Blogger Bloggblad tycker...

Ett extra påpekande: Det gäller bara att passa tiderna med bibblan så man inte blir svartlistad som jag varit två gånger...

9:00 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Jag blir nog snart svartlistad. Lånade en CD-bok innan jag åkte till USA. Lämnade tillbaka den... fast det fattades två skivor. Jag kan inte hitta dom... får nog betala en ny bok snart.

9:10 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Jag tror, som jag skrev en gång, att jag ska börja samla på diamanter. OCH... det gör inget om de är stora.

9:10 em  
Anonymous Anonym tycker...

Själv har jag givit bort MÄNDGER av böcker till Svägerskan i samband med den här flytten. Fast trots det har jag ännu större mängder kvar själv (och har förstås skickat efter en eller annan ny bok sen jag började flyttpacka med LOL)

11:55 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

hexi! Jag KAN inte ge bort mina "barn". Hellre får de gå i pension uppe på vinden.

9:52 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Det var ju det här med att flytta från hus till lägenhet och få MYCKET mindre förrådsutrymmen då... Fast jag har ju bara givit bort böcker jag ändå inte är intresserad av, inga älsklingar. LOL

11:43 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Vi flyttade till lägenhet och fick hela vinden för oss själva. Den är lika stor som lägenheten = 120 m2

12:08 em  
Blogger Terése tycker...

Känner igen mig! När vi flyttade förra året var de som hjälpte oss att flytta inte glada över mina kartonger med böcker...för de tog ju aldrig slut. Jag har dock sålt och gett bort många böcker, men det är svårt.

1:27 em  
Anonymous Anonym tycker...

Vilken lyx!!! Då kan man ju behålla hur mycket bråte... eh, jag menar viktiga saker... som helst. Orättvist! LOL

2:09 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka